Skip to Content

Fotoslinger maken & knutselen voor verjaardag

Fotoslinger maken & knutselen voor verjaardag

Vrijdag is het al zo ver, dan is de eerste verjaardag van onze zoon. Bijna kunnen de slingers opgehangen worden. De voorgaande weken heb ik iedere week een DIY met jullie gedeeld. Onder andere de outfit, cake smash en natuurlijk de verjaardagskroon. Dit was vooraf niet zo gepland, maar vond ik erg leuk om te doen. Vandaag dus een nieuwe DIY.

De afgelopen twaalf maanden zijn voorbij gevlogen. Een verjaardag is een goed moment om daar bij stil te staan. Slingers mogen natuurlijk niet ontbreken. Met deze fotoslinger kan je die twee mooi met elkaar combineren. Krijgen jullie gelijk een voorproefje op het thema van zijn eerste verjaardag ;-)

Benodigdheden

Voor deze DIY feestslinger heb je niet veel nodig. De simpelste slingers zijn vaak zelfs de leukste!

 • Gekleurd papier
 • 12 foto’s
 • Schaar
 • Plakband
 • Touw

Werkwijze

Het meeste werk zit hem in het uitzoeken en selecteren van de foto’s. Dit kan een flink klusje zijn. Zelf heb ik gekozen voor foto’s uit de verzameling waar hij met zijn gezicht naar de camera kijkt. Het liefste een portretfoto met de focus op het gezicht. Dat scheelt bij het bewerken.

Het bewerken van de foto’s is de volgende stap. Je maakt een vierkante uitsnede van het gezicht waarbij de verhoudingen bij iedere foto ongeveer even groot zijn. Je kan eventueel wat spelen met belichting. Let vooral op het gezicht, de achtergronden knip je er toch vanaf. Als je tevreden bent kan je ze bestellen.

De afdrukken heb ik besteld via Hema. Dit is een hele handige app, zodat je gelijk de foto’s die je met je mobiel hebt gemaakt of op instagram hebt geplaatst kan laten afdrukken. Toen ze een week later geleverd waren was ik zeer onder de indruk van de kwaliteit. De foto’s waren zeer scherp.

Zelfs de foto’s waarvan ik twijfelde of ze er wel goed uit zouden komen en daarom een reserve afdruk had geselecteerd. Dit zijn vierkante afdrukken, maar je kan ook kiezen voor polaroid of 10×13.

De gezichten van de foto’s heb ik uitgeknipt langs de contouren van het gezicht. Bij de eerste maanden heb ik ook de handjes die bij zijn mondje zaten uitgeknipt.

Vervolgens heb ik de gekleurde hoedjes uitgeknipt. Van bijna iedere kleur van de regenboog heb ik twee hoedjes gemaakt. Dit heb ik uit de losse hand gedaan, de portretten zijn tenslotte ook niet gelijk. Blijven ze nog een beetje spontaan. Paars papier had ik niet, dus een beetje ‘vals’ gespeeld met tissuepaper dat ik hier omheen heb gevouwen.

Vervolgens plak je de hoedjes op de portretten en maak je ze vast aan een touwtje.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Ramona schreef:

  Leuk idee! Voor familie of vrienden ook leuk om naar te kijken. De tijd vliegt voorbij idd.

  Wat betreft de foto’s zou weer weer nieuwe up to date foto’s aan de muur willen hebben van dd kinderen. De huidige zijn inmiddels 9 maanden oud. Ik vergeet steeds nieuwe af te laten drukken. Ik kende de app nog niet, lijkt me handig.

 2. Maike schreef:

  Leuke winactie! Ik zou het tegoed gebruiken om de maandfoto’s van zoonlief af te drukken. Dan heb ik ze ook voor zijn eerste verjaardag vast :).

 3. Janske schreef:

  Wat ontzettend origineel en super leuk! Ik zou ze gebruiken om ook foto’s van ons meisje af te drukken…ik maak nu iedere week (sinds haar geboorte) dezelfde foto…en wil daar na 1 jaar een mooie collage van maken….dan komt zo’n bon wel goed uit :-)

 4. Marieke schreef:

  Superleuk zeg! Ik zou ze gebruiken om kerstkaarten mee te maken van ons mannetje!

 5. Sofie schreef:

  Ik zou hem denk ik gebruiken om een kalender te laten maken :)

 6. Aukje schreef:

  Wat een grappige slinger, maar lijkt me nog een behoorlijk intensief werkje!

  En welke foto’s zou ik af laten drukken? Ik denk van onze 3 kinderen, zodat ik er een leuke collage mee kan maken.

  Maar ik bedenk me nu dat foto’s van eten ook wel leuk zijn voor in een collage in de keuken. :)

 7. Channah schreef:

  Echt een super leuk idee! Erg origineel.

  • Channah schreef:

   Ik doe trouwens ook erg graag mee aan de winactie! Dan kan ik alvast een beginnetje maken aan het plakboek voor ons meisje.

 8. Monique schreef:

  Super leuke slinger zo met die feesthoedjes! Ik doe graag mee met je winactie. Ik wil voor Lise’s babyalbum heel graag nog wat foto’s laten afdrukken die ik met mijn telefoon heb gemaakt :)

 9. Joyce schreef:

  Leuke slinger!
  Ik doe graag mee aan de winactie, ik zal de foto’s gebruiken voor het plakboek van ons mini meisje :D

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.