Skip to Content

Fotoslinger maken & knutselen voor verjaardag

Fotoslinger maken & knutselen voor verjaardag

Vrijdag is het al zo ver, dan is de eerste verjaardag van onze zoon. Bijna kunnen de slingers opgehangen worden. De voorgaande weken heb ik iedere week een DIY met jullie gedeeld. Onder andere de outfit, cake smash en natuurlijk de verjaardagskroon. Dit was vooraf niet zo gepland, maar vond ik erg leuk om te doen. Vandaag dus een nieuwe DIY.

De afgelopen twaalf maanden zijn voorbij gevlogen. Een verjaardag is een goed moment om daar bij stil te staan. Slingers mogen natuurlijk niet ontbreken. Met deze fotoslinger kan je die twee mooi met elkaar combineren. Krijgen jullie gelijk een voorproefje op het thema van zijn eerste verjaardag ;-)

Benodigdheden

Voor deze DIY feestslinger heb je niet veel nodig. De simpelste slingers zijn vaak zelfs de leukste!

  • Gekleurd papier
  • 12 foto’s
  • Schaar
  • Plakband
  • Touw

Werkwijze

Het meeste werk zit hem in het uitzoeken en selecteren van de foto’s. Dit kan een flink klusje zijn. Zelf heb ik gekozen voor foto’s uit de verzameling waar hij met zijn gezicht naar de camera kijkt. Het liefste een portretfoto met de focus op het gezicht. Dat scheelt bij het bewerken.

Het bewerken van de foto’s is de volgende stap. Je maakt een vierkante uitsnede van het gezicht waarbij de verhoudingen bij iedere foto ongeveer even groot zijn. Je kan eventueel wat spelen met belichting. Let vooral op het gezicht, de achtergronden knip je er toch vanaf. Als je tevreden bent kan je ze bestellen.

De afdrukken heb ik besteld via Hema. Dit is een hele handige app, zodat je gelijk de foto’s die je met je mobiel hebt gemaakt of op instagram hebt geplaatst kan laten afdrukken. Toen ze een week later geleverd waren was ik zeer onder de indruk van de kwaliteit. De foto’s waren zeer scherp.

Zelfs de foto’s waarvan ik twijfelde of ze er wel goed uit zouden komen en daarom een reserve afdruk had geselecteerd. Dit zijn vierkante afdrukken, maar je kan ook kiezen voor polaroid of 10×13.

De gezichten van de foto’s heb ik uitgeknipt langs de contouren van het gezicht. Bij de eerste maanden heb ik ook de handjes die bij zijn mondje zaten uitgeknipt.

Vervolgens heb ik de gekleurde hoedjes uitgeknipt. Van bijna iedere kleur van de regenboog heb ik twee hoedjes gemaakt. Dit heb ik uit de losse hand gedaan, de portretten zijn tenslotte ook niet gelijk. Blijven ze nog een beetje spontaan. Paars papier had ik niet, dus een beetje ‘vals’ gespeeld met tissuepaper dat ik hier omheen heb gevouwen.

Vervolgens plak je de hoedjes op de portretten en maak je ze vast aan een touwtje.

Linda van Aken