Skip to Content

Rompertjes versieren; tips en voorbeelden bijvoorbeeld voor babyshower of kraamcadeau

Rompertjes versieren; tips en voorbeelden bijvoorbeeld voor babyshower of kraamcadeau

Vandaag heb ik een hele bijzondere blog voor jullie. Onlangs zag ik een oproepje voorbij komen van Rosie voor een blogruil. Aangezien ze zo ontzettend creatief is leek me dat wel een leuk idee. Ze ging aan de slag voor een rompertje voor haar zoontje en deelt speciaal voor jullie het resultaat.

Toen ik zwanger was vond ik het geweldig om de meest leuke rompertjes te kopen. Zo schattig vond ik het allemaal. Tot ik me realiseerde dat ik 20 euro voor een rompertje uitgegeven had die zou verdwijnen ONDER al die andere leuke kleertjes die ik al voor mijn lieve Flynn gekocht had. Hmm.

Inmiddels geef ik liever mijn geld uit aan leuke kleertjes die je ook daadwerkelijk ziet. Toch vind ik de witte rompertjes die onder zijn kleertjes schuilgaan een beetje saai en bedacht ik dat zij wel wat opvrolijking konden gebruiken. Ik had al eerder hydrofiel luiers bestempeld, nu waren de saaie witte rompertjes aan de beurt.

Ik laat je vandaag zien hoe je dit heel simpel aan kan pakken!

Wat heb je nodig?

  • Een wit rompertje (2 euro bij Zeeman bijvoorbeeld)
  • Textielverf
  • Een rietje
  • Een vuilniszak
  • Een oude krant of folder
  • kladblaadje

Wat moet je doen?

Doe een beetje van de textielverf op een schaaltje. Leg de vuilniszak op tafel en leg het rompertje hierop. Steek de folder of krant in de romper zodat je de voor- en achterkant van elkaar “scheidt”.

Doop het rietje een beetje in de verf. Let erop dat de verf netjes om de rand van het rietje heen zit, niet dat er een bubbeltje in de hele opening zit want dan krijg je vlekken en dat is natuurlijk niet mooi. Oefen eerst even wat op papier, zo kun je ook bekijken wat je mooi vindt. Vind je dichte rondjes leuker? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om met de achterkant van een potlood te stempelen!

Easy DIY: Zelf je rompertje bestempelen baby onesie crafts - Mamaliefde.nl

Als je tevreden bent over het resultaat op het papier kun je gaan stempelen op je rompertje. Als de voorkant klaar is laat je de verf even een uurtje drogen en daarna kun je verder gaan met de achterkant.

Zodra beide kanten bestempeld zijn en de verf goed droog is, draai je de romper binnenstebuiten en strijk je het even. Daarna is de verf watervast en kun je `m gerust wassen.

Ontzettend simpel dus en het staat zo leuk! Je zou natuurlijk kunnen experimenteren met allerlei kleuren en vormen.

Easy DIY: Zelf je rompertje bestempelen baby onesie crafts - Mamaliefde.nl

Vind je het leuk om meer te lezen over mijn leven als moeder, andere creatieve uitspattingen aan mijn knutseltafel of in mijn keuken, of ben je op zoek naar een flinke dosis positiviteit?

Lees dan ook eens mijn eigen blog Life by Rosie!
Redactie Mamaliefde