Skip to Content

Raamstickers maken met kinderen

Raamstickers maken met kinderen

Creatief bezig zijn met je kleintje is een van de mooiste manieren om samen quality time door te brengen. Een heerlijk project om samen aan te werken is het maken en opplakken van raamstickers. Zo prikkel je niet alleen de verbeelding van je uk, maar voeg je meteen een vlaagje magie toe aan je huis.

Stap 1: Zet je benodigdheden klaar

Voordat je begint met raamstickers maken, wil je ervoor zorgen dat alle benodigdheden klaar liggen. Natuurlijk kun je gebruikmaken van kant-en-klare raamstickers, of stickers die je zelf via een programma ontworpen hebt, maar je kunt je kleintje ook heel goed zijn eigen creativiteit de loop laten gaan!

Daarvoor heb je het volgende nodig:

  • Zelfklevende raamstickerfolie
  • Kindvriendelijke scharen
  • Potloden en gummetjes
  • Sjablonen (als jullie wel wat hulp bij het tekenen kunnen gebruiken)
  • Oude kranten of een tafelzeil, om knoeipartijen te voorkomen

Stap 2: Kleur er lekker op los!

Nu je alles klaar hebt liggen, kan je kindje zijn of haar innerlijke kunstenaar gaan ontdekken! Creëer een knusse knutselhoek en laat de kleintjes alles wat er in hun hoofden opkomt op het raamstickerfolie tekenen. Vormen, kleuren, dieren, auto’s: zolang je uk er maar plezier in heeft. Zelf kun je natuurlijk ook lekker meedoen en wat mooie stickers ontwerpen!

Stap 3: Snijd de stickers uit

Wanneer jullie klaar zijn met kleuren en kliederen, kun je de gemaakte kunstwerkjes voorzichtig uitknippen of uitsnijden met een stanleymes. Laat je dit aan je kindje over, dan kun je niet zonder kindvriendelijke scharen! Houd altijd een oogje in het zeil, vooral als je jongere kinderen hebt.

Stap 4: Plakken, plakken en nog eens plakken

Nu is het tijd voor een van de leukste delen: het opplakken van de raamstickers! De raamstickerfolie is zelfklevend, dus is het heel gemakkelijk om de figuren op je raam te plakken. Laat je kleintjes hun creaties zelf op de ramen plakken en verwijderen, zo vaak als ze willen. Dat is goed voor de motorische vaardigheden en vooral ook heel erg leuk! En het beste is wel dat speciale raamstickerfolie geen vieze sporen achterlaat op je schone ramen.

Stap 5: Geniet van het resultaat

Je huis is nu prachtig versierd met mooie stickers, dus geniet ervan! Als je gebruikte stickers een beetje doorschijnend zijn, zul je zien hoe de kleuren door het zonlicht op je muren worden geworpen, voor een magisch resultaat. Wat zullen de kleintjes trots zijn op hun creaties! Geniet zelf natuurlijk ook vooral van die brede glimlach op hun gezichtjes, want daar doe je het ook voor, toch?

Stap 6: Verwijder de stickers en begin opnieuw

Een van de mooie dingen aan raamstickers is dat ze eenvoudig te verwijderen zijn zonder dat ze schade aan je ramen aanrichten. Dus, als de kleintjes klaar zijn voor een nieuw knutselavontuur, kunnen ze gewoon de stickers van het raam halen en met iets nieuws beginnen. Zo kan het knutselen zo lang blijven doorgaan als jullie zelf willen.

Linda van Aken