Skip to Content

Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën

Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën

Stel, je hebt een zwangere in je omgeving. En dan komt er iemand op het lumineuze idee om een babyshower te organiseren. Of laat de zwangere wel heel duidelijk doorschemeren dat dat gewaardeerd zou worden. Iets wat de laatste jaren helemaal in trek is gekomen.

Daar hoort natuurlijk een babyshower cadeau bij, daar komt de naam shower vandaan. Een regen aan cadeautjes. Dat kunnen handige dingen zijn, die je zelf ook een absolute musthave vindt, lieve en schattige dingen zoals pakjes en sokjes of juist wat meer decoratief voor in de babykamer.

Maar wat zijn nu geschikte cadeautjes? Voor de babyshower van Miriam hadden we de volgende cadeautjes:

Lees ook: Babyshower ideeën & tips organiseren

Bijtring

Oreo; wie houdt er niet van? Deze oreo is wel heel speciaal, en wel voor de kleine baby’s die bijvoorbeeld last hebben van doorkomende tandjes. Deze zijn er heerlijk om op te sabbelen, zonder dat ze opraken.

Originele bijtringen zoals de oreo bijtring vindt je onder andere bij Je Suis Baby andere bijtringen vind je onder andere hier.

XXL Swaddle

Toen de oudste net geboren was zag je ze voor het eerst, ik vond ze toen echter nog te prijzig.

Achteraf heb ik er spijt van dat ik ze niet toen al heb gekocht. Swaddles (of in Nederlands hydrofiele luiers) zijn namelijk een absolute investering en een musthave en kan je nooit genoeg hebben.

Ze worden tegenwoordig niet voor niets ook wel multi doeken genoemd. Ideaal voor naar het strand, zwembad of wat dan ook. Ze drogen snel op, nemen veel vocht op, zijn lekker zacht en ook lekker licht en nemen weinig ruimte in. Dit is dan ook zeker ook geschikt als kraamcadeau.

XXL Swaddles vind je onder andere hier.

Lees ook: Hydrofiele doeken; waarom je niet zonder kan

Schattige haarspeldjes

Als je een dochter krijgt horen daar natuurlijk haarspulletjes bij. Van stoere haarspeldjes tot en met een lieve haarband. Ongeacht of je baby veel of weinig haar heeft, dit staat natuurlijk enorm lief.

De creatieve Miep-Ie maakt ze zelf in alle kleuren van de regenboog, maar je vind ze ook hier.

Babyplakboek – Wereld van Snor

Zeker bij de eerste zal de moeder vol enthousiasme nog van alles willen vastleggen. Een babyplakboek is dan een absolute musthave, daarin kunnen alle bijzondere momenten voor eeuwig bewaard worden. In dit plakboek is er al wat voorwerk gedaan, want de baby vraagt al genoeg aandacht.

Dit babyplakboek vind je hier.

Relax Mama kwartetspel

Als moeder denk je soms dat jij de enige bent met eten in je haar, een geheugen als een zeef en een tablet als oppas. Wees gerust, je bent niet alleen!

Door het Relax Mama kwartetspel te spelen met andere moeders kun je je schuldgevoelens, slaapgebrek en geluk delen die dat vast herkennen.

Dit spel vind je hier.

Mijn Baby – Foto Plak Invulboek – Mama Baas

Het Foto Plak Invulboek is een uniek babyboek met persoonlijke omslag. Hierin verzamel je de mooiste herinneringen aan de babytijd van je kleintje in een uniek foto-plak-invulboek: het eerste badje, het eerste uitstapje, die eerste glimlach, het eerste fruitpapje, de eerste stapjes, etc.

Onvergetelijke momenten om keer op keer van te genieten!

Dit boek vind je hier.

Mama Baas Weekplanner

De Mama Baas Weekplanner geeft een helder overzicht van wat ieder lid van het gezin op de agenda heeft staan die week. Bovendien kun je de planner helemaal personaliseren met het grappig geïllustreerde stickervel.

En met nuttige tips als ‘hoe leg je het begrip tijd uit aan een driejarige’ of ‘eerste hulp bij organisatie’ heb je absoluut alles onder controle!

De weekplanner vind je hier.

Het Grote Diplomaboek – Mama Baas

In het leven van je kind volgen er nog heel veel mijlpalen. Die moeten natuurlijk niet alleen vastgelegd worden, maar ook gevierd en beloond. In dit Grote Diplomaboek vind je heel veel diploma’s.

Daarmee kun je alle belangrijke momenten vieren. Van het verliezen van de eerste tand, tot het eerste plasje op de wc etc.

Dit boek vind je hier.

Kledingsetje

De meeste babywinkels komen een paar keer per jaar met een nieuwe collectie aan babykleding. Onder andere bij de Hema en de Zeeman kan je voor weinig geld een leuke en ook hippe outfit scoren om cadeau te geven.

Let hierbij wel op dat het soms verstandig kan zijn om een maatje groter te kopen dan maat 50/56 omdat de baby zeker de eerste weken snel zal groeien en hier dan snel uit is.

Babykleding bij de Hema vindt je hier en bij de Zeeman hier.

Lego Duplo

Aangezien je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen; een doosje Lego Duplo. Van de vrolijke kleurtjes wordt ieder kind vrolijk. Een aanrader voor jonge kinderen is de trein met cijfers.

Deze wordt geadviseerd voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Natuurlijk worden grotere broers en zussen ook heel vrolijk van een eigen doosje Lego ;-)

Deze had Martine van Brickking meegenomen.

Een kraam/ babyshower cadeau doos

Oké, er staat weliswaar kraamcadeau, maar ook voor een babyshower is dit een absolute aanrader. De doos heeft verschillende thema’s en kan gemaakt worden voor een jongen, meisje of indien geslacht nog onbekend is.

Er zijn verschillende budgetten beschikbaar zodat je het zelf kan regelen of juist samen. Voor de doos worden echt kwalitatieve producten gebruikt van bekende en gewaardeerde merken zoals de verzorgingsproducten van Naïf, speelgoed van Eef Lillemor, Milestone cards om belangrijke momenten vast te leggen, bijt- en badeend van Oli & Carol, knuffel van Happy Horse en chocola van Tony Chocolony!

Ideaal ook als je samendoet met vrienden of geen idee hebt wat je moet kopen.

Verschillende kraamcadeaudozen vindt je hier.

Pakket voor gipsbuik

Je kan kiezen voor een cadeaubon om een gipsbuik te laten maken, maar tegenwoordig zijn er ook sets dat je het zelf kan doen. Na afloop kan je dan zelf kiezen hoe je dit afwerkt.

Een pakket voor een gipsbuik vind je onder andere hier.

Lees ook: Zelf gipsbuik versieren of laten bewerken

Cadeaubon belly paint

Natuurlijk kun je tijdens de babyshower ook een belly paint organiseren. Daar gaat echter vaak veel tijd in zitten, als het gezellig is geen probleem. Maar zeker als de zwangere al wat verder is kan het ook net iets teveel van het goede zijn.

Dan is een cadeaubon ideaal. Kan ze het zelf inplannen op een moment dat ze zich fit voelt en hoeft ze zich ook niet uit te kleden voor de omgeving.

Bijvoorbeeld een belly paint van Vivienne Melchers.

Lees ook: Belly paint; Zelf maken of op zoek naar voorbeelden ter inspiratie?

Hulaaloop cadeaubon

Nog iets geweldigs om te geven is de cadeaubon van Hulaaloop. Dit is een nieuw en duurzaam initiatief waarbij je babykleertjes krijgt toegestuurd, en zodra ze niet meer passen je ze terug kan sturen en je een nieuwe set ontvangt.

Zo heb je altijd kleding in de maat van de baby en de smaak van de mama. Speciaal bij het cadeaupakket is een huisje met de naam erop van de baby. Het abonnement loopt twee maanden met 1 wisselmoment.

Luiertaart

Toen we door de straten van Utrecht liepen langs de terrassen hoorden we meerdere uitroepen van mensen die dit meteen herkenden als een babyshower. Valt toch op ;-) Er gaat wat werk zitten in de luiertaart, maar dan heb je toch ook wel iets.

Het ziet er niet alleen leuk uit, maar de ouders kunnen de luiers ook goed gebruiken en je kan er wat andere cadeautjes in verstoppen. Zelf maakten we deze luiertaart met luiers en een aantal cadeautjes van de Jumbo de Lier en een deken van Maxomorra.

Lees ook: DIY Zelf een luiertaart in de vorm van een wandelwagen maken
Lees ook: Luiertaart maken;originele voorbeelden om zelf te maken

Meer inspiratie

Meer ideeën nodig voor originele babyshowercadeautjes, die je zo kan kopen of zelf kan maken?

Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde
Babyshower cadeau pakket; originele & goedkope ideeën - Mamaliefde

Meer inspiratie vind je hier.

Wat geef jij tijdens een babyshower of was jouw favoriete cadeautje?

Lees ook

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Grietje van Dokkum schreef:

    wat kost het schoentje voor daddy en hoe kan ik dat bestellen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.