Skip to Content

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket

Niets is zo leuk als shoppen voor een baby of een cadeau zwangere vriendin! Al die ieniemienie, zachte dingetjes die zo vol aandacht gemaakt zijn… In alles schuilt een belofte. Een belofte van nieuw leven, eerste lachjes, natte kusjes…

Maar aangezien de meesten van ons niet de loterij gewonnen hebben, kun je niet alles kopen. En de vraag is of je vriendin daar überhaupt wel blij mee zou zijn. Dus wat zijn nu de allerleukste cadeaus?

Cadeautje kopen voor een zwangere vrouw

Je wilt iemand verrassen met een cadeau omdat of terwijl ze zwanger is. De link naar de zwangerschap is dan natuurlijk snel gemaakt en veel zwangere vrouwen willen ook niks liever dan bezig zijn met de baby.

Vind je het niet leuk om meteen met een pakje voor de baby aan te komen, maar wil je wel iets geven om haar zwangerschap te vieren? Natuurlijk zijn er talloze andere mogelijkheden. Je kunt aan andere dingen denken die wel met baby’s of met een zwangerschap te maken hebben.

Of je koopt gewoon iets lekkers of een mooie bos bloemen én je zorgt ervoor dat er dan een mooie brief bijzit met een lieve tekst die linkt naar de zwangerschap. Is iets heel anders, maar net zo goed ook leuk.

Een persoonlijk lief woordje erbij doet het natuurlijk altijd goed. Waar het vooral om gaat is immers dat je haar wilt laten weten dat je blij voor haar bent. En dat je haar en de baby alle goeds toewenst, dat spreekt voor zich.

Overlevingspakket

Heeft je vriendin veel last van de zwangerschapskwalen en wil je haar een hart onder de riem steken? Maak dan een overlevingspakket met een humorvol boek over zwanger zijn, een pak mooie zakdoekjes, chocola, iets zouts, iets zuurs, augurken, Jillz…. En bijvoorbeeld een bon om samen een keer wat te gaan doen.

De strippenkaart

Leuk DIY-cadeautje waar je vriendin ENORM dankbaar mee gaat zijn. Maak een strippenkaart en schrijf op elke strip iets wat je voor haar wilt doen voor/na de bevalling.

Zoals: helpen als je nesteldrang hebt, ik kook voor je als je 36 weken zwanger bent, ik kom voor je strijken 2 weken na de bevalling, etc. Je kunt er specifieke tijden aanhangen zoals in deze voorbeelden, je kunt er ook voor kiezen om het algemeen te houden.

Je vriendin kan dan zelf kiezen wanneer het haar uitkomt/wanneer ze het nodig heeft. Alle hulp is welkom rondom een geboorte en het is ook een leuke manier om van jullie vriendschap te genieten.

De doptone/luistertoeter

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket - Mamaliefde

Dit cadeau is succes gegarandeerd. Met een houten doptone, ook wel luistertoeter genoemd, kun je naar het hartje van de baby luisteren.

En wat is er nu mooier dan dat? Zeg er wel even bij dat het normaal is dat je het hartje niet meteen hoort, soms moet je even zoeken.

Lees ook: Zelf hartslag baby in buik horen met hartjeshoorn, doppler of met iphone

Een mooie ochtendjas

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket - Mamaliefde

Mijn man en ik hadden een ochtendjas. Bijna ongebruikt lagen ze te verstoffen in de kast. Tot we dus een baby kregen. En we er ’s nachts uit moesten en ’s ochtends eigenlijk te moe waren om ons meteen aan te kleden.

En belangrijkste reden: omdat het zo lekker knuffelen is met een baby als je een ochtendjas aan hebt. Blote baby op je blote huid, goed voor de hechting, zachte ochtendjas eromheen en dat is dus echt 100% genieten.

Daarnaast zit een ochtendjas ook gewoon heel lekker om een dikke zwangere buik en is ze de dag na de bevalling nog niet in voor jasje-dasje maar wel voor lekker-zachte-ochtendjas. 3 keer scoren dus!

Zwangerschapfotoshoot

Oke, oke, dit is absoluut chliché, maar ook TE leuk om te krijgen. De tijd vliegt, zeker rondom een zwangerschap en met een new-born baby. Dus hoe tof is het als je vriendin even de tijd krijgt om stil te staan bij haar big belly omdat je een zwangerschapsfotoshoot hebt geregeld? Hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn.

Zorg er gewoon voor dat ze zich mooi aankleedt, ga naar een mooi park of toffe binnenlocatie (tip: Hortius Botanicus in Leiden klinkt heel ingewikkeld, maar is hét alternatief voor buitenfoto’s.

Het is een kas bomvol exotische bomen en planten) en neem zelf je camera mee. Zelf kijk ik af en toe nog verbaasd naar een foto die gelukkig, min of meer toevallig, is gemaakt een week voordat ik bevallen ben. Had ik echt zo’n buik???

En zo’n fotoshoot kun je natuurlijk ook organiseren met klein baby’tje. Typ ‘fotoshoot baby’ in op Google en je krijgt plenty inspiratie. Op die manier heb ik van onze dochter ook foto’s gemaakt.

We hadden haar een jurkje aangetrokken, haarbandje, ieniemienieschoentjes en we hadden haar op een schapenwollenkleed gelegd. Succesformule.

Lees ook: Zwangerschapsfotoshoot

Naamarmbandje

Je kent het wel, die zilveren armbandjes die kinderen hebben, met hun naam erin gegraveerd. Die heb je dus ook in volwassenvariant. Ik draag er 1 met de naam van mijn dochter erin en op de achterkant (kan je ook laten graveren!) een verwijzing naar de tekst die op haar geboortekaartje staat.

En tip: er zit een verstelgaatje aan de armband voor het geval je luciferpolsjes hebt, aangezien ik die niet heb, heb ik aan dat gaatje een zilveren hartje laten hangen.

Ze hebben het ringetje waar het hartje aan hangt dicht gesoldeerd zodat ik er niet aan kan blijven hangen. En aan deze variant van Lucardi zit sowieso al een hartje.

9 maanden dagboek

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket - Mamaliefde

Uiteraard alleen geschikt als cadeautje als je echt nét weet dat ze zwanger is. Ze zijn er verschillende versies. Sommige hebben voor elke dag een vraag die te maken heeft met dat deel van je zwangerschap, anderen bieden ‘gewoon’ ruimte om te schrijven naast info over de groei van je baby.

In de versie met vragen staan dan algemene vragen zoals ‘Heb je al nagedacht over de naam?’, maar ook: ‘Heb je de kraamzorg al geregeld?

Zo niet, belangrijk om deze week te doen. Wat vind je belangrijk aan kraamzorg?’ Zo’n boek helpt je om stil te staan bij je zwangerschap en doordat je de vragen moet opschrijven kun je soms zomaar tot de kern komen.

Daarnaast is het natuurlijk een heel waardevolle herinnering aan je zwangerschap en leuk voor je kleintje om te lezen als ‘ie groot is!

Lees ook: De leukste zwangerschapsdagboeken en babyboeken

Zwangerschapsscheurkalender

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket - Mamaliefde

Kan ze niet meer wachten tot het ein-de-lijk zo ver is?? Geef haar dan een scheurkalender. Vol leuke weetjes over de zwangerschap en het wordt gelijk een beetje inzichtelijk hoe lang het nog duurt en hoe snel de tijd gaat.

Je hebt er verschillende zoals die van Nijntje, maar ook Relax Mama en Mama Baas.

Lees ook: De leukste zwangerschapsboeken voor moeder en vader

Cadeau met naam

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket - Mamaliefde

Weet je al hoe de baby gaat heten? Dan is een cadeau met naam leuk! Bijvoorbeeld een houten opbergkist voor speelgoed of een hippiebus of vrachtwagen voor op een plankje in de babykamer.

Lees ook: De leukste persoonlijke cadeautjes met naam

Aftelblokken

Cadeau zwangere vrouw / vriendin; uniek verwenpakket - Mamaliefde

Wat ook té leuk is om te krijgen: aftelblokken tot je uitgerekende datum. Er staan er een heleboel op Etsy, waaronder deze fleurige.

Ze bestaan ook met teksten als ‘…weeks until we’re grandparents!’.

Leuk om aan je ouders te geven als ‘een aardigheidje’ en hen er zo achter te laten komen dat je zwanger bent.

Wat was jouw favoriete cadeautje tijdens de zwangerschap?

Omschrijving van de afbeelding

Martine Pieters-de Wit