De nachten worden steeds langer. Ook al doen de temperaturen het momenteel nog niet vermoeden, de herfst is begonnen. Over een paar weken is het zelfs al weer winter. Het zal dan ook snel frisser worden. Toch wil ik graag mijn kindje blijven dragen. Ik kan er zo van genieten om hem op mijn buik of rug te dragen. Er is alleen een probleem; die broekspijpen die continu oprollen. Hoezeer je ook host en tost, ze blijven voor een groot deel achter in de zak. Ik heb het geprobeerd met broeken die wat langer zijn, dat is echter onhandig tijdens het spelen en nu hij probeert rechtop te zitten. En heb twee broeken liggen met sokjes eraan. die zijn echter al aan de krappe kant en erg dun. Voor nu gaat het nog. Laatst zag ik echter bij een andere mama dat ze hier hele gave beenwarmers had gekocht voor haar dochter. Zo gaaf waren die. Dat moest ik ook. Haar vader maakte nog een opmerking dat ze net zo goed een paar sokken van hem hadden kunnen gebruiken en dat bracht me op een idee. Natuurlijk is het leuk om beenwarmers te kopen, het werd echter ook wel eens tijd voor een nieuwe DIY. Kom maar op met de winter! Zeker met deze gave muts is onze zoon er klaar voor.

S

Ik heb gekozen voor drie setjes; een grijs / zwart gestreept, groen / blauw gestreept en blauw met witte strikjes. Die vond ik zo gaaf dat ik hem niet kon laten liggen.

Benodigdheden

Je hebt niet veel nodig om zelf beenwarmers te maken en het kan ook echt super goedkoop. Ik had zo zes setjes kunnen maken voor de prijs van een set beenwarmers.

 • Gave kniekousen met een hippe print twee / drie maten groter dan je kindje draagt. Een maillot van een oudere zus kan natuurlijk ook ;-)
 • Een stofschaar
 • Breed elastiek
 • Naald en draad
 • Mini veiligheidsspeld

Werkwijze

Dit is zo simpel dat zelfs als je geen wonder met naald en draad bent en je alleen de basiskennis hebt waarvan ooit is geprobeerd die op de basisschool bij te brengen je dit kan maken.

 1. Je knipt als eerste de voetjes inclusief de hiel van de sokken af. Met een stofschaar kan je dit heel makkelijk doen zonder dat de sokjes teveel gaan rafelen.
 2. Je vouwt de sok binnenstebuiten.
 3. Aan de afgeknipte kant vouw je de sok een klein stukje dubbel en zet je met naald en draad vast. Let op: Het is belangrijk dat je de sok wat kan uitrekken. Zorg dus voor genoeg draad en rek hem eerst even goed uit voordat je verder gaat.
 4. Als je bijna rond bent maak je het elastiek vast aan de veiligheidsspeld. Hiermee haal je hem makkelijk door de tunnel. Zorg dat het elastiek niet gedraaid is en leg dan een klein knoopje aan het einde.
 5. Nu kan je verder gaan met naald en draad tot je bij het begin komt en hecht je hem weer af.
 6. Nu nog de andere sok, je keert de binnenkant weer naar buiten en klaar zijn je zelfgemaakte beenwarmers.

Tip: Voor een meisje is het natuurlijk erg stoer om op de zijkant zo’n lief schattig strikje te naaien. Of gewoon heel simpel een ronde knoop. Zo kan je er toch je eigen touch aan geven en heeft jouw baby unieke beenwarmers.

In principe draag ik hem het liefste op mijn rug, binnenkort dus ook maar eens op zoek naar zo’n jas die daarvoor geschikt is. Als iemand tips heeft hoor ik het graag.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)