Skip to Content

Babyshower activiteiten voorbeelden

Babyshower activiteiten voorbeelden

Spelletjes op een babyshower. Sommige mensen vinden het vreselijk en anderen vinden het juist het allerleukste om te doen! In dit artikel hebben we leuke spelletjes en activiteiten voor je verzameld, zodat jij de leukste babyshower kunt organiseren!

Heel belangrijk: kijk goed hoe de aanstaande moeder zich voelt en pas je activiteiten hierop aan. Een zwangere die het wat zwaarder heeft of meer aan het eind van de zwangerschap is heeft misschien meer baat bij een gezellige high tea dan een drukke middag vol met spelletjes.

Lees ook: Babyshower ideeën & tips organiseren

Babyquiz

Een quiz die alles te maken heeft met baby’s en het ouderschap! Verdeel het gezelschap als dat nodig is in teams en zorg voor een teamcaptain.

Verzamel leuke weetjes of maak vragen gebaseerd op je eigen ervaringen. Of maak de babyshower quiz alleen voor de zwangere in kwestie en geef haar voor elk goed beantwoorde vraag een cadeau. Gegarandeerd plezier!

Lees ook: Baby quiz

Babyfoto raden

Dit is echt een klassieker. Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen. Hoe jonger op de foto, hoe beter. Kun jij je vriendinnen herkennen?

Baby hints

Hints is van zichzelf al een heel erg leuk spel, maar als het alleen maar over bevallen, baby’s en kinderen gaat is het echt hilarisch. Probeer maar eens toucheren, spuitluier of huilbaby uit te beelden zonder te praten. Wedden dat jullie allemaal in een deuk liggen tijdens de babyshower?

Babyhapjes proeven

Niet veel mensen vinden dit persé leuk om te doen, maar je wilt toch weten wat je je kinderen later misschien wel gaat geven. Koop in de winkel een aantal potjes babyvoeding.

De potjes voor 4 maanden zijn meestal het beste, want daar zit vaak maar 1 ingrediënt in. Extra leuk om iedereen een blinddoek om te laten doen zodat iedereen het blind kan proeven.

Estafette luier verschonen

Wie kan het snelst een luier verschonen? Hier heb je niet veel voor nodig, alleen maar een pop en een luier. Verdeel iedereen in teams zodat je er een estafette van kan maken.

Babybuik meten

Voor dit spelletje heb je alleen maar lint nodig. Geef iedereen een rol en kijk wie er kan raden hoe groot de buik is van de zwangere. Als iedereen zijn lintje heeft afgeknipt kun je nu de buik van de zwangere meten.

Wie zat er het dichtste in de buurt? Ook leuk om het lintje te bewaren voor de baby later zodat hij of zij kan zien hoe groot mama’s buik was.

Babypool

Iedereen fantaseert wel over hoe de baby er uit gaat zien als iemand in de omgeving zwanger is. Zal hij de haarkleur van papa of mama hebben? En welke kleur ogen zal hij krijgen? Is het eigenlijk wel een jongen of is het misschien toch een meisje?

Hoe leuk is het als je al deze dingen kan raden in een online spel tijdens de babyshowe. Dat bestaat namelijk! Via een zogenoemde babypool. In een babypool kun je al deze dingen raden en opschrijven.

Op babygokje.nl kun je als je in verwachting bent van een kindje een account aanmaken. Vanuit daar kun je meteen een babypool starten. Je kunt aangeven wat je wel of niet wilt dat mensen gaan raden.

Mogen ze bijvoorbeeld de naam niet raden? Dan zet je dat heel makkelijk uit. Via een unieke URL kun je nu mensen uitnodigen die mogen mee raden. Er kunnen zoveel mensen mee doen als je zelf wilt.

De babypool loopt totdat de baby is geboren. Daarna kun je als ouder dit aangeven op de website en kun je alle gegevens invullen. Dan worden de punten berekend en worden alle deelnemers en de ouders op de hoogte gesteld van de resultaten en kun je zien wie er heeft gewonnen! Wie gaat er voor eeuwige roem?

Babyboek maken

Voor een rustige en creatieve activiteit kun je ervoor kiezen om een babyboek te maken met alle gasten. Zorg voor een mooi fotoboek, knutselspullen en een polaroid camera.

Alle gasten kunnen het boek leuk versieren en een stukje schrijven. Plak de polaroidfoto’s erbij en je hebt een heel leuk herinneringsboek!

Eten en drinken

Natuurlijk mogen lekkere hapjes en drankjes niet ontbreken op een leuke babyshower. Je kunt ervoor kiezen om te vragen aan alle genodigde om iets mee te nemen, zodat je een tafel vol lekkers hebt.

Extra leuk als jullie al weten of het een meisje of een jongen wordt om alles in bijvoorbeeld het roze of in het blauw te maken.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan om een leuke babyshower te organiseren. Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie, en vooral de zwangere, een heel leuke babyshower met elkaar hebben!

Omschrijving van de afbeelding

Renate