Skip to Content

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes

Babyshowers, helemaal hot and happening momenteel. Vroeger had niemand in Nederland er nog van gehoord, maar ik kan dus wel zeggen dat de hype nu echt uit Amerika is overgewaaid. Bij een babyshower draait het nog allemaal om de kersverse mommy to be, maar ook de baby wordt vaak verwend hoor.

Je kan natuurlijk alles uit handen geven of kant-en-klaar kopen, maar wat is leuker dan zelf aan de freubel te gaan om een babyshower nog persoonlijker te maken? Met deze diy-tips, maak je er een gezellig feestje van.

Mijn ervaringen met de babyshower

Ook ik heb een babyshower gehad toen ik 7 maanden zwanger was, en jeetje wat was ik verrast. Jarenlang organiseerde ik dus babyshowers voor mijn vriendinnen, terwijl mijn eigen kinderwens lang onvervuld bleef.

Totdat ik zwanger werd van Farah, een droom die dus uit kwam. Ook al lag mijn vader intussen in het ziekenhuis, ik werd toch in het zonnetje gezet door mijn moeder, tante, zusje en nichtje. Wat een prachtige dag was het zeg, vol emoties want de hormonen gierden natuurlijk door mijn lichaam.

Luiertaart

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes - Mamaliefde

Wist je dat een baby ongeveer 5000!! luiers verbruikt? De nieuwe mommy to be kan dus ook niet genoeg luiers krijgen op haar babyshower. Dit cadeau heeft tevens een dubbele functie, want het staat ook superleuk als centerpiece op de tafel.

Ik had zelf ook 3 luiertaarten gekregen en moet eerlijk zeggen dat dat toch de handigste cadeaus waren. Zorg er wel voor dat je geen luiers in de kleinste maat koopt, baby’tjes groeien zo snel en zijn daarom ook zo verschillend.

Toen een nichtje van mijn man op kraamvisite kwam, was Farah 3 maanden. Ze had een pak luiers in maat O meegenomen. Die maat heeft mijn bollie die met 8 pond is geboren, dus nooit gepast.

Het is dus handig als je maat 3 of 4 gebruikt, die hebben de aanstaande ouders vaak ook nog niet in huis. Op deze manier kan de luiertaart ook nog even in de babykamer pronken voordat deze afgebroken wordt.

Wat heb je nodig:

 • 2 pakjes pampers à 33 stuks
 • Gekleurde satijnen lint
 • Spuugdoekjes
 • Sokjes
 • Een klein leesboekje
 • Een knuffel voor op de taart, dit kun je ook vervangen door bijv. schoentjes
 • Eventueel nog andere kleine cadeautjes
 • Een ronde stevige placemat of stuk karton
 • Dunne elastiekjes
 • 6 satéprikkers
 • Eventueel lintjes om het in te pakken
 • Cellofaanfolie

Hoe maak je het?

 1. Indien je geen stevige placemat hebt kunnen vinden, knip je een cirkel uit met een doorsnede van ongeveer 28 cm.
 2. Maak daarna rolletjes van de luiers door die strak op te rollen en vast te maken met een dun elastiekje. Begin altijd met het rollen van de luier aan de “open” kant. Dit zorgt er voor dat de luiers mooi strak en netjes blijven.
 3. Begin met de bovenste laag van je taart door 1 luier in het midden te doen en hier 6 luiers omheen te doen. Maak het geheel daarna vast met een elastiekje.
 4. Als je de bovenste laag af hebt, laat je deze rusten en begin je vervolgens aan de tweede laag. Dit doe je door de vorige stap te herhalen en er daarna nog een cirkel omheen te maken van ongeveer 12 luiers. Doe deze daarna om de andere 6 luiers heen en zet het geheel weer vast met een elastiekje.
 5. De onderste laag is de grootste laag. Om deze laag te maken, herhaal je stap 3 en stap 4. Vervolgens maak je een extra cirkel van ongeveer 17 luiers en die doe je er daarna omheen. Je kan hier en daar een luier vervangen door een spuugdoekje op dezelfde manier op te rollen en te gebruiken, dit zorgt voor een leuker effect. Zet alles weer vast met een elastiek. Omdat deze laag en stuk groter is, raad ik aan een extra elastiekje te gebruiken waardoor deze steviger is.
 6. Zet de laag uit stap 4 boven op de laag uit stap 5 en de laag uit stap 3 ook op die van stap 4. Zet de lagen vast met satéprikkers om deze te verbinden en ervoor te zorgen dat de taart stabiel blijft staan. Zorg er wel voor dat je de satéprikkers tussen de luiers prikt en niet door de luiers heen. Een beetje zonde als de mommy to be de luiers niet kan gebruiken omdat jij overal gaatjes in hebt geprikt.
 7. Je kan hier en daar wat sokjes opvouwen en deze tussen de luiers inprikken. Sokjes heb je voor een new born baby namelijk nooit genoeg.
 8. Werk de elastieken weg door om elke laag ook een mooie satijnen lint te doen.
 9. Versier je taart met cadeautjes, lintjes, sokjes etc.
 10. Je knuffel (of schoentjes) is de topper van je taart en die zet je dus bovenop.
 11. Als laatste, pak jij je taart in met cellofaanfolie en doe je er daarna een strik omheen.

Voila! Makkie toch? Wil je net iets anders dan een luiertaart? Maak dan een trein van luiers.

Champagneflessen + matchende glazen

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes - Mamaliefde

Dat zwangere vrouwen geen champagne mogen drinken, weten we allemaal. Maar kinderchampagne is ook ontzettend lekker hoor! Vorig jaar deden we een onderzoekje welke kinderchampagne het lekkerste was.

Feestbubbels van de Jumbo won toen met een 7.8. Deze gebruiken we dus ook voor deze DIY. Na het maken van de flessen had ik pas door dat ik dus de smaak framboos had gebruikt i.p.v. appel, daarom zit er dus ook een kleurverschil in de etiket…oeps!

Wat heb je nodig?

 • Feestbubbels van de Jumbo (het aantal flessen dat je nodig hebt, hangt af van het aantal gasten)
 • Plastic wijnglaasjes met poot
 • Zwarte glitter
 • Roze of blauw glitter
 • Roze of blauwe satijnen lint
 • Mod Podge
 • Een dun kwastje
 • Een dikkere kwast
 • Plakbank of schilderstape
 • Lijmpistool

Hoe maak je het?

 1. Als eerste week je de etiketten van de flessen af. Dit kun je doen door de flessen een tijdje in warm water te weken of stickerverwijderaar te gebruiken.
 2. Als de etiketten eraf zijn, droog je de flessen af en laat je ze daarna nog even nadrogen. Je begint dus met de glazen.
 3. Meng roze of blauwe glitter met de modge podge en breng deze al stippend aan op het pootje van het wijnglas. Door de modge podge ziet het er in eerste instantie misschien een beetje gek uit, maar het droogt best goed op. De witte vlekken verdwijnen ook en worden transparant.
 4. Zet de glaasjes opzij om te drogen en ga daarna verder met de flessen.
 5. Op ongeveer 1/3 van de fles plak je de schilderstape.
 6. Meng de zwarte glitter met de modge podge en breng het weer al stippend aan op de onderkant van de fles. Je kan hiervoor de dikke kwast gebruiken.
 7. Laat het geheel goed opdrogen.
 8. Als het zwarte gedeelte droog is, verwijder je de schilderstape.
 9. Meng vervolgens ook de roze of blauwe glitter met de modge podge en begin vanaf de rand waar de zwarte glitter ophoudt met de roze of blauwe glitter. Ook dit breng je al stippend aan.
 10. Laat het geheel goed drogen en uitharden.
 11. Als de flessen helemaal opgedroogd zijn, knip je een groot stuk lint af en doe je deze om de fles. Ik heb het achterste gedeelte vastgelijmd met een lijmpistool, zodat deze dus niet verschuift.
 12. Tenslotte maak je een mooie strik eromheen en je champagneflessen en glaasjes zijn klaar.

Spelletjes op de babyshower

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes - Mamaliefde

Spelletjes horen wel een beetje bij een babyshower toch? Nu ben ik zelf niet van het hapjes proeven of luiers ruiken etc. Ik was dan ook blij dat dit soort spelletjes op mijn babyshower niet gedaan werden. Deze spelletjes zijn supermakkelijk en ook nog eens heel erg leuk!

Hoe groot is mama’s buik?

Met de app Greeting Island op je telefoon kun je niet alleen heel makkelijk een uitnodiging maken, maar je kan ook de hele tekst verwijderen en een andere tekst toevoegen. Voeg de tekst toe met hoe groot is mama’s buik en eventueel de spelregels. Knip een heel lang stuk touw af en doe deze er bij.

Vervolgens mag iedereen een schatting maken, hoe groot de buik is van de mommy to be en wordt het resterende van het touw afgeknipt. Iedereen gaat tenslotte met haar touwtje meten om de buik en degene die dus het dichtste bij komt heeft gewonnen.

Hoeveel speentjes zitten er in de pot?

Vul een pot met kleine speentjes, deze kun je bij de Action of de SoLow kopen en laat iedereen raden hoeveel speentjes er in de pot zitten. Degene die er het dichtste bij zit, heeft gewonnen.

Babylotto

De labels/ tag kaartjes had mijn moeder bij de big bazaar gekocht, alleen van de stickers weet ze niet helemaal meer waar ze vandaan kwamen. De krasstickertjes (de grijze rondjes) komen van wish en om te krassen kun je elk willekeurig muntje gebruiken die je wilt.

Mijn schoonvader had nog een pot met vijfguldenmuntjes waar niks meer mee gedaan werd, dus die kwamen goed van pas.

Onder elke krassticker zat een cijfer, maar op 1 van de kaartjes stond een smiley onder de kraslaag. Je plakt dus eerst een sticker met een cijfer of letter op de het tagkaartje en daarna de sticker met de kraslaag. Degene met de smiley won een klein prijsje.

Babyshower hapjes

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes - Mamaliefde

Hapjes horen ook wel een beetje bij een babyshower. Maak een cake in de vorm van een hart en smeer deze in met wittechocoladepasta. Vervolgens plak je de muisjes op de chocoladepasta. Weet je het geslacht van de baby niet, gebruik dan gewoon beide kleuren.

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes - Mamaliefde

Ben je niet zo’n bakwonder? Niet getreurd! Alle hapjes kun je eigenlijk zo makkelijk maken als je zelf wilt. Je kunt de bovenkantjes van minizoenen eraf snijden en er gekleurde muisjes op strooien maar je kan ook koekjes in de chocolade dippen en er muisjes opplakken. Idem dito met soepstengels of iets anders lekkers.

Bedankjes & Party favors

Babyshower knutselen; 10 ideeën van cadeautjes en versiering tot bedankjes - Mamaliefde

Om de gasten te bedanken voor hun komst, kun je leuke bedankjes maken. Deze zijn zeer simpel te maken, door een glaasje te vullen met muisjes, er een waxinelichtje in te doen en er tenslotte een leuk folietje om te doen. Heel simpel, maar dus ook super luk!

Heb jij ook wel eens een babyshower georganiseerd? Ben je toen ook zelf aan de freubel geweest? Of heb je alles kant-en-klaar gehaald?

Mijn naam is Jasmina, ik ben 34 jaar en woon samen met mijn man en mijn prachtige dochter in Zuid-Holland. Met mijn Surinaamse roots ben ik gek op koken (of eerlijk gezegd nog meer op lekker eten).

In mijn vrije tijd reis ik graag en ik wil mijn dochter opvoeden door verschillende culturen te leren kennen. Ik ben een creatief bezig bijtje. Op mijn blog lees je alles over wat mij bezig houdt en waar mijn passies liggen. Als je meer over mij wilt lezen, kan dit op SparklesInside.nl

Omschrijving van de afbeelding

Redactie Mamaliefde