Skip to Content

10 babyshower trends voor dit jaar

10 babyshower trends voor dit jaar

Na de gender reveal is de babyshower afgelopen jaren in Nederland een steeds populairder wordend feestje voor aanstaande moeders geworden! Tijdens deze bijzondere dag wordt de zwangere vrouw flink in het zonnetje gezet door haar dierbare familie en vriendinnen.

De babytrends op dit gebied volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Ga jij een babyshower organiseren binnenkort, of kies je voor een nesting party? Ontdek de 10 babyshowertrends voor dit jaar hieronder!

Thema doorvoeren van uitnodiging tot decoratie

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

Een thema is niet meer weg te denken tussen de babyshowertrends voor dit jaar. Het geeft de dag en locatie een extra feestelijk tintje en door een thema te kiezen dat goed past bij de zwangere, maak je de dag nog persoonlijker.

Voer het door in alle elementen van de dag. Denk aan de uitnodiging, versiering, de taart en hapjes en dresscode! Welke thema’s je zoal kunt kiezen? Denk aan animal, jungle, pastel, sporty of één die juist geïnspireerd is op een bekende serie of film.

Ballonnenboog

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

De ballonnenboog is here to stay. Met een ballonnenboog trek je meteen de aandacht in een ruimte naar één punt toe en het staat super feestelijk. Pas de kleur van de ballonnen aan op het thema en kleed het aan met andere decoratie.

Maak er een hoekje van om de taart op tentoon te stellen tot hij wordt aangesneden of gebruik hem voor een muur om foto’s voor te maken. Schakel een partij in om hem voor je te maken of ga zelf aan de slag!

Photobooth

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

Aan deze bijzondere dag wil je natuurlijk een blijvende herinnering overhouden. De photobooth mag dan ook niet ontbreken!

Je kunt bij je in de buurt te gekke photobooths op locatie huren (inclusief props en fotoframes matchend met je thema!), maar ook voor de budgetproof optie gaan en zelf een leuk hoekje maken en props regelen, natuurlijk.

Babyshower op locatie

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

De locatie gaat een steeds grotere rol spelen. Steeds meer horecagelegenheden spelen hier slim op in met aparte zaaltjes of onderdelen van de zaak die met de juiste decoratie meteen goed past bij het overkoepelende thema.

Je babyshower op een externe locatie vieren geeft je shower meteen een chique vibe. Ook is het erg handig dat de boel meteen heerlijk verzorgd is, waardoor je je niet druk hoeft te maken om de hapjes en drankjes!

Pak uit met decoratie

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

De aandacht voor decoratie en aankleding wordt steeds groter. Steeds meer bedrijven bieden hun services aan om de locatie om te toveren tot een babyshowerparadijs.

Ga je zelf aan de slag? Vind je inspiratie op Pinterest en stijl de versiering van tafel tot ballonnen en slingers af op jullie thema of een bepaald kleurenpalet.

Duurzame decoratie

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

Over decoratie gesproken, duurzaamheid is en wordt een steeds groter topic. We zien al in ons dagelijks leven hoe een steeds grotere groep ervoor kiest om een steentje bij te dragen aan een betere en groene wereld.

Hoewel veel babyshowerdecoratie  gemaakt is van plastic, is dit voor een milieubewuste moeder eigenlijk not done.

Het alternatief is er gelukkig ook. Ga voor stoffen of houten slingers en natuurlijke materialen als aankleding en kies niet voor wegwerpservies, maar gebruik dat van de locatie of van iemand thuis.

Denk verder wat betreft de aankleding aan een hoop rustieke elementen, zoals riet, hout, takken en bloemen en gebruik glazen potjes als vaasjes of houders voor kaarsen.

Focus op de taart

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

De babyshowertaart krijgt steeds meer aandacht. Vaak vormt het een echte eyecatcher en doet het goed mee met de rest van de decoratie op locatie. Laat er één maken die aansluit op je thema, zodat het echt een masterpiece wordt.

Net als bij trouwen wordt bovendien het aansnijden van de taart een echt speciaal moment op de babyshower, waarvan een foto natuurlijk niet mag ontbreken!

Vegan hapjes

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

Vraag van je gasten altijd de dieetwensen op, je zult eigenlijk zien dat er steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch gaan eten. Gelukkig bewegen de supermarkten en aanbieders van babyshowerhapjes daar heel natuurlijk in mee en is er een hoop aanbod voor vegan hapjes.

Maken jullie allemaal wat zelf? Zorg dat iedereen hiervan op de hoogte is en zorg voor een all vegan high tea, lunch of hapjestafel of dat het in balans is wat iedereen maakt. Er zijn genoeg lekkere alternatieven met plantaardige producten, van taart tot borrelplank!

Mother’s blessing

10 babyshower trends voor dit jaar - Mamaliefde

Ken je de Mother’s blessing al? De Mother’s Blessing is vanuit Amerika over komen waaien en popte afgelopen tijd hier en daar al op als alternatief voor de babyshower.

Bij deze speciale moederzegening staat de aanstaande moeder en het moederschap centraal en wordt de mom to be door middel van een ceremonie klaargestoomd voor de laatste loodjes, bevalling en moederschap.

Het is een traditionele ceremonie die al eeuwen meegaat en een supermooie gedachte met zich meedraagt. Een mooi alternatief en bondingmoment met de vrouwelijke inner circle voor spirituele moeders.

De online babyshower

Deze trend hebben we van de afgelopen twee jaar hebben we overgehouden: de (deels) online babyshower. Een ideaal alternatief mocht iemand nog positief testen of op afstand zitten.

De verplichte lockdowns hebben meer dan bewezen dat het mogelijk is om online een babyshower te vieren. Kunnen jullie toch nog een moment inplannen om samen dit bijzondere moment te delen!

Onze tips? Laat de personen op een bepaald moment inbellen via Zoom, Teams of een andere videoprogramma en zorg voor een programma waarbij zowel de mensen thuis als op locatie worden betrokken. Denk aan het spelen van een spelletje online.

Op Babyshower Guide vind je o.a. een super leuke babyshower quiz die je makkelijk met elkaar via Kahoot kunt spelen. Ook kun je de mensen thuis een klein pakketje sturen met decoratie of benodigdheden, zodat ze toch onderdeel uitmaken van de groep (en jullie snacks)!

Deze trends zijn gedeeld door Jorinde van Babyshower Guide. Op deze site deelt zij tips en inspiratie om jou te helpen bij het organiseren van dit speciale feestje.

Naast artikelen vind je er handige tools en producten (zoals spelletjes!) om van jouw babyshower en onvergetelijke dag te maken!

Omschrijving van de afbeelding

Floortje