Skip to Content

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam

Als er een baby geboren wordt, hoort daar natuurlijk een kraambezoek bij en een kraamcadeautje. De vraag is echter waar moet je beginnen met zoeken, zeker als het de tweede of derde spruit in het gezin is. Daarom dat ik al een tijdje op zoek ben naar de leukste persoonlijke kraamcadeautjes met naam van de baby.

Ik begon met het geven van een lettertrein, heb een keer een spenenkoord gegeven en lakentjes met een naam en afbeelding geïnspireerd op het geboortekaartje. Dat laatste was mijn favoriet, alleen bestaat deze webshop niet meer dus moet ik op zoek naar iets nieuws.

Binnenkort komen er namelijk twee nieuwe neefjes / nichtjes. Kijk je mee naar wat ik tegenkwam tijdens de zoektocht?

Houten puzzel met naam

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam - Mamaliefde

Oké, de eerste paar jaar heeft de baby hier niet veel aan om mee te spelen. Wel staat het supermooi in de babykamer. Zeker omdat je niet alleen de naam kan aanpassen maar ook de kleuren.

Stoel met naam

Persoonlijke kinderstoeltjes heb je in alle soorten en maten, van de standaard Ikeastoeltjes met stickers en tekeningen erop, tot en met houten stoeltjes waar met laser de naam uit is gesneden.

Lakentje met naam

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam - Mamaliefde

Dit stond heel erg hoog op mijn eigen lijstje, een lakentje met naam van de baby. Super schattig toch?

Slab met naam

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam - Mamaliefde

Zodra de baby zes maanden is en het tijd wordt voor de eerste hapjes is een slab absoluut onmisbaar.

Zilveren bestek of spaarpot met naam

Niet alleen handig om te geven als persoonlijk kraamcadeautje bij de geboorte, maar ook zeker de moeite waard als cadeautje bij het dopen van je baby. Dit bestek met Woezel en Pip of Nijntje is een aanrader.

Geboortekaartjes in ei

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam - Mamaliefde

Dit kregen we van de buurvrouw en vond ik erg bijzonder. Ze had van het geboortekaartje een babyschoen laten vouwen wat in een plastic ei werd gegeven.

Stickers / poster voor de kinderkamer

Wat je tegenwoordig heel veel tegenkomt zijn persoonlijke stickers of posters met naam die je bijvoorbeeld boven het ledikantje kan hangen of op de deur van de slaapkamer.

Speenkoord

11 persoonlijke baby cadeautjes met naam - Mamaliefde

Als je baby graag een speentje heeft, is een speenkoord megahandig, scheelt je vaak zoeken naar waar de speen is gebleven. Zo’n persoonlijke spenenkoord met naam is dan natuurlijk wel erg leuk.

Naamslinger (zowel met vlaggetjes als opgevulde letters)

Er zijn tegenwoordig diverse soorten naamslingers voor baby’s. Zelf heb ik een vlaggenlijn gemaakt voor de eerste verjaardag met op ieder vlaggetje een letter. Tegenwoordig heb je ook letters die je kunt laten opvullen.

Boekje met naam van de baby

Boeken scoren natuurlijk altijd erg goed als cadeautje. Helemaal als er een naam in staat verwerkt. Er zijn diverse mogelijkheden om zo’n boek te bestellen, of het nu gaat om een sprookjesboek of een Bijbelse vertelling.

Textiel (badcape, shirt, rompertje)

Naast een persoonlijke slab met naam zijn er veel andere opties, om te laten borduren of bedrukken. Zelf aan de slag om een persoonlijk cadeautje te maken is natuurlijk ook zo gedaan. Bijvoorbeeld met flockfolie of textielstiften.

Wat is jullie favoriete cadeau om te geven bij een kraamvisite?

Omschrijving van de afbeelding

Linda van Aken