Skip to Content

10 Praktische kraamcadeautjes deeën

10 Praktische kraamcadeautjes deeën

Ben jij of is iemand in je omgeving net bevallen en zoek je een leuk maar toch praktisch cadeau? Ben jij het ook zat om altijd maar weer hetzelfde cadeau te geven, omdat de inspiratie voor een cadeau er gewoon niet is? Zoek dan niet verder!

Hier worden 10 praktische kraamcadeaus beschreven, die dus niet alleen leuk zijn om te geven maar waar de kersverse ouders ook nog werkelijk iets aan hebben.

Rugzak met naam

Dit kraamcadeau is meer een gift met een blik op de toekomst. Wanneer de baby oud genoeg is om naar de kinderopvang (of school) te gaan, is het altijd een goed idee om een rugzak kind met naam erop te hebben. Dit helpt zowel de ouders als de medewerkers van de kinderopvang met welke rugzak nu bij welk kind hoort.

Buiten dat het natuurlijk erg praktisch is om de naam op de rugzak te laten zetten, is het ook gewoon leuk. Het geeft een vaak saaie rugzak net dat beetje extra om er trots mee rond te lopen. Bij een unieke naam is het ook nog eens extra handig, zo weten de medewerkers en andere mensen in de omgeving meteen hoe de naam geschreven wordt.

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn op vele verschillende manieren toepasbaar, wat dit dus een uiterst praktisch kraamcadeau maakt.

En hydrofiele doek is goed te gebruiken als bijvoorbeeld handdoek na een lekker bad, als doek om in te bakeren, ondergrond bij het verschonen en natuurlijk zijn de hydrofiele doeken ook te gebruiken als duurzame luiers.

Ze hebben vaak ook nog leuke printjes om uit te kiezen. Voor ieder die echt een praktisch cadeau aan nieuwe ouders wil geven, dan zijn hydrofiele doeken toch wel een aanrader.

XXL swaddle

Naast de gewone hydrofiele doeken zijn er ook nog de xxl swaddles. De xxl swaddle is als het ware een hydrofiele doek, maar dan met de grootte van een badhanddoek of picknickdekentje. Voor de baby is deze doek te gebruiken als handdoek na een bad, dekentje voor in het ledikantje of als kleed voor op het strand.

Buiten dat de xxl swaddle fijn is voor een baby/kind is deze doek ook gewoon te gebruiken door de ouders. Ouders kunnen deze doek gebruiken in plaats van de normale badhanddoeken, vooral omdat deze zachter is voor de huid. Voor beiden dus een perfect en praktisch cadeau.

Een kraampakket

Wil je echt een praktisch kraamcadeau geven, dan is een zelf samengesteld kraampakket the way to go. Daar is dan nog een keuze of dit een pakket wordt voor de ouders of echt een pakket met de focus op het kindje.

Denk aan een pakket met speentjes, flessen, luiers, billendoekjes, verzorgingsproducten voor de baby en aan verzorgingsproducten, boeken, lekkernijen of een leuke bon voor een date voor de ouders.

Kleding

Kinderen groeien ontzettend snel, waardoor kleding een zeer praktisch kraamcadeau is. Je kunt nooit genoeg kleding hebben voor de baby. Hierbij is het ook goed om misschien verschillende maten cadeau te doen, aangezien het nooit zeker is hoe groot de baby al is wanneer deze geboren wordt.

Houd bij het kopen van de kleding wel een beetje rekening met het seizoen tegen de tijd van geboorte.

Alles voor de borstvoedende moeder

Een moeder die borstvoeding geeft heeft het al niet makkelijk, dus een pakketje samenstellen met alle essentiële dingen voor de borstvoedende moeder daarin is een ideaal en waarschijnlijk ook gewenst cadeau.

In het pakket horen zoogkompressen, een goede zalf tegen eventuele kloven en misschien een herbruikbare waterfles zodat mama ook goed gehydrateerd blijft.

Luiers

Als er één ding niet kan missen tijdens de kraamtijd, en nog een lange tijd daarna, dan zijn het wel luiers. Een baby gaat door de dag toch al door een groot aantal luiers heen en goedkoop zijn ze niet. Wil je dus een goed kraamcadeau geven, help het gezin dan vooral met een mooie voorraad luiers.

Baby shower glove

De baby shower glove is ontwikkeld door een vader die net als andere ouders in de wereld de angst had dat de baby uit de vingers zou glippen bij het wassen. Een nat babylijfje is natuurlijk erg glad en om dan te voorkomen dat er iets ergs gebeurt, is er nu dus de baby shower glove.

Deze handschoen van badstof bedekt bijna de volledige onderarm, waardoor ouders nu zonder enige angst de baby kunnen wassen. De badstof van de handschoen zorgt ervoor dat er een goede grip aanwezig is.

Newborn shoot

Het mooiste moment van de kersverse ouders is natuurlijk die bevalling die er nu voor gezorgd heeft dat ze een prachtig kindje vast kunnen houden. Zij hebben dat mooie kraamcadeau al gekregen, maar om de babyfase in de herinneringen te houden is een newborn shoot altijd mooi om cadeau te doen.

Die foto’s zijn een mooie blijvende herinnering aan die tijd die toch zo snel voorbijgaat.

Draagzakken of draagdoeken

Een moeder die er even op uit moet om bijvoorbeeld boodschappen te doen, heeft al genoeg mee te nemen en dan daarbij ook nog alle spullen voor de baby. Hoe praktisch zou het dan zijn als ze de baby gewoon bij zich kan dragen.

Een draagzak of draagdoek is het ultieme praktische cadeau. Zo kan de baby met gemak mee en hoeft niet altijd de hele Maxi-Cosi of kinderwagen mee. Een draagzak is ook leuk voor de vader. Zo kan ook hij met de baby in de draagzak erop uit en hierdoor ook een band scheppen.

Omschrijving van de afbeelding

Linda van Aken