Skip to Content

DIY Herfst krans

DIY Herfst krans

In de shoplog van gisteren zagen jullie al een foto voorbij komen met het materiaal om zelf een krans te gaan maken in de herfstsferen. Veel had ik hier niet voor nodig. Stiekem vind ik dat best lastig, want als ik een idee heb bedenk ik er van alles bij omdat ik bang ben dat het anders niet ‘goed genoeg’ is.

Terwijl soms juist simpel het mooiste is. De meeste spullen haalde ik bij de wibra, zodat het niet duur hoeft te zijn. Ik heb een moment overwogen om hem buiten op te hangen aan de deur, maar ben bang dat hij dan snel verregend. Daarom heeft hij een mooi plekje gekregen aan de binnenzijde.

Wat heb je nodig om een herfstkrans te maken?

  • Een krans (hier)
  • Nep klimop (action)
  • Zakje gedroogde sinaasappelschijven (ze hebben ook ander fruit) (nog geen kwart van gebruikt)
  • Zakje gedroogde boomschijfjes (nog geen kwart van gebruikt)
  • Twee zakjes paddenstoelen (ik koos voor de wit / zilver, maar ze hebben ook roze, rood en blauw)
  • Nylondraad

Werkwijze

DIY: Herfstkrans - Mamaliefde

Ik begon met het afhalen van de kaartjes. Daarna even kijken welke kant ik het mooiste vond van de krans en daar de klimop omheen wikkelen. De blaadjes aan de zijde die de achterkant zou worden heb ik door het riet naar voren gestoken. Op deze manier komt er nog net iets meer groen aan de voorkant.

Vervolgens heb ik het nylondraad ergens vastgeknoopt en ben ik begonnen met een rondje sinaasappels. Ondanks dat het draad transparant is heb ik geprobeerd dit zoveel mogelijk door het riet heen te steken zodat het minder opvalt. Vervolgens heb ik een tweede rondje gedaan met de boomschijfjes.

De paddenstoelen zijn van hard hout dus daar maak je niet zo snel een gaatje in. Ik heb geprobeerd er een knoopje in te leggen, daar is het nylondraad echter te stug voor. Uiteindelijk heb ik ze gewoon tussen het riet gestoken. Het eerst een beetje uit elkaar getrokken zodat het er echt tussen zit geklemd.

DIY: Herfstkrans - Mamaliefde

Het was een klusje waar ik een klein uurtje mee bezig was. Toch wel fijn om weer zo creatief bezig te zijn. Om de een of andere reden vraagt de herfst daar gewoon om. Het resultaat viel me enorm mee, vaak bedenk ik iets maar ben ik niet tevreden over het resultaat omdat dat anders is dan ik in mijn hoofd had.

Echter juist omdat je niet met teveel kleur en materialen werkt ben ik er erg tevreden over. Bij het ophangen aan de deur bleek dat het tule van de vorige krans (2,5 jaar geleden…) er nog hing. Dat was dus wel zo makkelijk.

Het voordeel van deze werkwijze is dat als ik het herfstthema zat ben, ik het materiaal er van af kan halen en een nieuwe krans kan opmaken.

Worden jullie ook zo creatief naar mate de herfst nadert?

Linda van Aken