Is jouw kind binnenkort jarig en wil het trakteren? Door Corona gelden hier ook andere richtlijnen voor dan eerst. Een coronaproof traktatie dient voorverpakt te zijn en veel ouders geven een alternatieve traktatie, door een uitdeelcadeautje mee te geven in plaats van een stukje kaas of worst aan een prikker. In dit artikel inspiratie om 30 x coronaproof te trakteren en met niet al teveel werk voor jou als moeder.

Gezonde traktaties

Een gevarieerd en stoer fruitmandje

Een gevarieerde en gezonde coronaproof traktatie geef je met dit fruitmandje. De kinderen kunnen uit 3 stuks fruit kiezen én elk fruit ziet er extra leuk uit. Maak een stoere bananenpiraat met een watervaste stift en een servetje. Dezelfde watervaste stift kun je ook gebruiken voor de mandarijntjes. De cocktailprikkers voor de parapluutjes kun je bijvoorbeeld bij de Hema kopen. Voor het appelindiaantje heb je plakoogjes en washitape nodig, je kunt de laatste in heel veel kleuren en patronen kopen. De plakoogjes en washitape verkoopt de Action, maar zijn ook online te bestellen hier voor de washitape en hier voor de wiebeloogjes.

Is het een uiltje of een indiaantje?

Voorverpakt, gezond en creatief in 1 ben je met dit knijpzakje fruit! Leuk om je zoon of dochter mee te laten knutselen en bijvoorbeeld de leeftijd op het hartje te laten schrijven. Je hebt naast de fruitzakjes en papier en stift, nodig:

  • Veertjes. De veertjes kun je bijvoorbeeld bij Baker’s ross kopen door hier te klikken.
  • Vingerpoppetjes. Door vingerpoppetjes te kopen kun je de ogen vastmaken aan het fruitzakje, bestellen doe je ze bijvoorbeeld hier.
  • Rietjes zijn in supermarkten, de Hema en de Action te koop.

Mandarijnenkatjes

Deze mandarijnenkatjes zien er toch superleuk uit? Door de printable uit te printen keer het aantal kinderen dat zoon of dochterlief in de klas heeft, maak je een vrolijke en gezonde traktatie.

Een echte racebanaan met auto’s

Deze racebanaan is echt wat voor alle stoere jongens en meiden in de klas en handig: want meteen een uitdeelcadeautje erbij!

Kleine autootjes kun je hier kopen of bij de Action. Teken met watervaste stift de racebaan op de banaan en maak van papier de kleine vlaggetjes om zo de finishing touch aan deze racebanaan te geven.

Een stoere piraat van een banaan

In het eerder genoemde fruitmandje vond je deze stoere bananenpiraat. In plaats van drie soorten, kun je ook een boot vol bananenpiraten maken. Met watervaste stift teken je het ooglapje en de baard op de banaan en een servetje erom en je coronaproof traktatie is klaar.

Een ijsje maken van een danoontje

Geen fruit, maar wel kwark dus iets van gezond zit er vast wel in ;) Een ijsje maken van een danoontje? Het is echt zo eenvoudig als het klinkt en het ziet er ook nog vrolijk uit. Door een lepel of stokje in het danoontje te stoppen en deze in de vriezer te plaatsen wordt het vanzelf ijs!

Dierentraktaties

Een dierentraktatie is altijd populair bij kinderen en je kunt het voor heel veel gebruiken om voorverpakte koekjes, chips of snoepjes in dit thema te verwerken. Met wat knutselpapier en wiebeloogjes heb je al snel een heel leuk effect.

Herfstegeltje met lekkere snoepjes

Dit schattige herfstegeltje teken je op stevig bruin karton. Het kopje lijkt wel op een omgekeerd driehoekje met aan de bovenkant wat stekels. Klem tussen het kopje en het lijfje de verpakte traktatie en niet deze vast. Door wiebeloogjes op het kopje te plakken is dit herfstegeltje helemaal klaar om de klas rond te gaan.

Koekiemonster met ontbijtkoek

Deze grappige koekmonster kun je met hulp van een werktekening maken, altijd handig omdat het alleen wat print- en knipwerk kost. Hier vind je de printable voor de ogen van koekiemonster en de mond. Let erop dat je de mond op blauw papier afdrukt om zo een echte hongerige koekiemonster te maken!

De ontbijtkoek