Skip to Content

Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker!

Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker!

Afgelopen vrijdag werd onze dochter 6 jaar. Al vroeg was ze wakker en kroop ze gezellig bij mij in bed. Toen ze zich realiseerde dat ze jarig was, was dat rustig liggen meteen over. Het liefste wilde ze direct naar school toe.

Want als je jarig bent moet er getrakteerd worden en dan het liefste met een cupcake traktatie! Vaak vinden ze dat nog het allerleukste van het jarig zijn. Die van mij was in ieder geval vol over het feit dat ze dan op haar stoel mocht staan en zij niet mee hoefde te zingen, want de rest van de kinderen zou voor haar zingen!

In de auto op weg naar school begon ze al wat liedjes te zingen om in de stemming te komen. Op school mocht ze naast de juf zitten en was haar stoel ‘versierd’ met een kroon en stond er een verjaardagsmuts klaar met Elsa en glitters.

Ondertussen werd er al druk met vriendinnetjes besproken wie er mee mocht langs de klassen om de kaart vast te houden. Want dat is toch wel echt een ‘eredienst’. 

Lees ook: Traktatie school ideeën

Taart en gebak trakteren op school

Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker! - Mamaliefde

Al een paar weken geleden vroeg ik haar wat ze wilde trakteren op school. De eerste reactie was; cupcakes. Nu heb ik vorig jaar een paar dagen in de keuken gestaan, want ik had op Pinterest een leuk en origineel idee gezien van cupcake-ijsjes en bedacht dat ik dat dus nooit meer zou doen.

Als ze cupcakes wilde hebben, dan zou ik ze gewoon bestellen en laten bezorgen. Zij blij; want ze mag cupcakes trakteren, de kindjes blij want die lusten dat wel en ik blij want zeker zo aan het einde van het schooljaar heb je ook genoeg andere dingen die gedaan moeten worden.

Het snoepwinkeleffect

In mijn orientatiefase naar cupcakes of gebak om te bestellen kwam er een mailtje binnen van gefeliciTAART of ik met ze wilde samenwerken. De timing kon gewoon echt niet beter! Het was nog drie weken voordat er getrakteerd moest worden.

Samen met dochter kroop ik dus achter de laptop om een keuze te maken. Iets voor de kinderen, iets voor de juffen en een taart voor thuis leek ons wel leuk.

Nu hebben ze cupcakes in allerlei kleuren, smaken en ook maten, dat zag er heel erg lekker uit. Maar toen we verder keken zagen we ook petit fours die je kan laten voorzien van een foto.

Hoe leuk is het om zo’n ‘eigen’ taartje uit te delen? Het voordeel hiervan is ook dat alle kinderen een eigen gebakje krijgen, dus je niet aan de slag hoeft met bordjes en messen. Wel zo handig in de kleuterklas.

Voor de juffen en meester werd er wel een taart uitgekozen die ze dan in de lerarenkamer konden opeten.

Nu gaat ze op haar verjaardag ook op scoutingkamp, na het avondeten wordt ze daar verwacht. Dus dan kom je er niet onderuit om ook te trakteren.

Dus gaat er ook een taart mee naar scouting en als ze zondag terug komt, vieren we het nog met wat familieleden die langs komen en hebben we ook nog een taart en funny cakes voor thuis. De taarten zijn wit met in het midden een foto en een marsepeinen figuur, namelijk een prinses.

De taarten en de petit fours zijn allemaal voorzien van een foto. Er was een heel lieve medewerker van gefeliciTAART die me heeft geholpen bij het ontwerp. Eerst had ik een mooie foto van de vakantie van haar gekozen.

Maar omdat we vorige week al haar kinderfeestje vierden met een beauty party hadden we de slingers en ballonnen al hangen dus heb ik een foto gemaakt van haar met een 6-foliebalon. Gelukkig kon die, ook al was het last-minute, nog gewisseld worden.

Het is feest!

Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker! - Mamaliefde

Donderdagochtend kwam ik beneden en toen ik de koelkast opendeed stond die helemaal vol met taart en gebak. Ze zouden tussen negen en elf uur komen en stonden netjes al om kwart over negen op de stoep zodat je niet de hele dag hoeft te wachten.

Het viel me mee dat manlief het er allemaal in had gekregen. En oh wat is het verschrikkelijk als je koelkast vol staat en je daar niet aan mag zitten.

Het zag er allemaal zo lekker uit! Bij de taarten zat er ook een zakje met eetbare confetti om er een kleurrijk geheel van te maken.

Heel leuk was dat er een doosje bij zat met daarin een kaart en wat feestdecoratie zoals confetti, ballonnen, serpentine en blaasfluitjes. Zo hebben we ‘s ochtends al een echt feestje gevierd nog voor we gingen ontbijten ;-) Dat is het voordeel van vroeg wakker zijn!

Het gebak paste precies in de tas en voor de zekerheid gingen we maar met de auto naar school. Dan wist ik zeker dat niet alles helemaal door elkaar zou schudden. We waren ruim op tijd, de deuren waren nog niet open.

Eenmaal binnen meteen de tas aan de juf gegeven die het veilig opborg in de koelkast. Een andere juf die het zag had er al zin in. Natuurlijk is het fijn om gezond te trakteren, maar een keertje taart mag ook wel ;-)

Tijd voor taart

Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker! - Mamaliefde
Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker! - Mamaliefde

Het meest bijzondere vond ik nog wel de prinsessen; op de website staan een aantal voorbeelden. Maar er staat ook aangegeven dat je zelf een voorkeur mag uitspreken. Ik had daarom gevraagd om een ‘gewone’ prinses, omdat het echt zo’n meisjes-meisje is.

Blij verrast werd ik met in totaal maar liefst drie poppetjes voor op de taart. Eigenlijk zonde omdat er ook al een plak chocolade op zit. Daarom heb ik ze er naast gezet ter decoratie ;-)

De kinderen vonden ze in ieder geval super en moesten zich inhouden er niet aan te zitten. Ze zagen er ook echt spectaculair uit en echt tot in detail uitgewerkt.

Het jury-oordeel

Cupcake traktatie voor school; makkelijk & lekker! - Mamaliefde

En dan natuurlijk het jury-oordeel; fijn dat het er zo lekker uit ziet en dat ze er echt een feestje van hebben gemaakt zodat je je echt moet in houden. Maar is het ook lekker? Nadat we foto’s hadden gemaakt vielen de kinderen in ieder geval al aan op de eetbare confetti, dus die was goedgekeurd.

Na school waren er een aantal petit fours over zodat we die thuis konden proeven en omdat oma en opa kwamen hebben we ook de taart aangesneden om te proeven.

De petit fours waren gemaakt met een soort citroenachtige vulling en daardoor een beetje zurig, wat goed combineerde met het zoet van de marsepein, jam en chocolade. De foto’s zijn ook gemaakt van chocolade en dus extra lekker ;-)

De taart was echt heel lekker, zelf combineer ik vaak marsepein met fondant als ik een taart ga bekleden omdat niet iedereen van de marsepeinsmaak houdt. Maar dit was erg lekker.

Het biscuit is vrij standaard met een jam en botercrèmelaag afgesmeerd. We hadden wat taart over, en zelfs een paar dagen later konden we daar prima van smullen!

De funny cakes heb ik zelf niet geproefd, maar kreeg te horen dat ze goed in smaak vielen. Ze waren niet zo zoet als normaal bij gebak en er waren diverse smaken. Wat meer chocolade-achtig, hartig en een rode velvet achtige cake.

Linda van Aken