Skip to Content

Hart onder de riem cadeau knutselen en alternatief

Hart onder de riem cadeau knutselen en alternatief

Niet alleen voor ons ouders, maar ook voor de leerkrachten is er in korte tijd een hoop veranderd. Ze hebben opeens geen klas voor zich, maar moeten op afstand onderwijs geven. Hoog tijd dus voor een hart onder de riem.

Uitvogelen hoe ze contact kunnen onderhouden, opdrachten klaarzetten en al dan niet de voortgang monitoren. Of er met werkbladen gewerkt wordt, en die klaarzetten, werkboeken uitdelen, laptops regelen voor gezinnen die dat niet hebben of computerprogramma’s onder de knie krijgen waarmee ze kunnen communiceren.

Daarnaast komen ze allemaal extra vraagstukken tegen; want hoe begeleid je de zorgleerlingen die normaliter extra begeleiding krijgen, hoe geef je toch even aandacht aan een verjaardag en ook hoe zorg je dat groep 8 toch een waardig afscheid krijgt?

Zeker nu besloten is dat de scholen op 6 april niet open gaan, is het een geweldig moment om ze even een hart onder de riem te steken.

Hart onder de riem compliment

Het hoeft niet altijd heel groot en ingewikkeld, geef je leerkracht gewoon eens een simpel complimentje. Bedank voor het geven van uitleg, bij het ophalen van huiswerk, of als je haar aan de telefoon hebt als ze belt om te vragen hoe het gaat.

Foto’s sturen

Grote kans dat jouw kind de juf en de klas een beetje mist maar dat is andersom ook het geval. Zorg ook dat je contact onderhoudt met de leerkracht door af en toe een mailtje te sturen met hoe het gaat en foto’s of filmpjes. Misschien hebben jullie als klas ook wel een prikbord waar je de foto’s met de andere kinderen kunt delen?

Bos bloemen

Moet je naar school toe om een leesboek te ruilen, een werkboek op te halen of weet je toevallig waar de juf woont dan kun je een bos bloemen brengen. Een vrolijke bos tulpen bijvoorbeeld, past perfect bij het seizoen en je steunt er ook weer de telers mee die anders heel veel bloemen moeten doordraaien.

Chocola

Oké, chocolade is zo op, maar dat zullen de leerkrachten vast wel erg lekker vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale wikkel in de wikkelcreator met een persoonlijke boodschap?

Zelf hebben we bij Tony Chocolony een wikkel ontworpen, ze hebben zelfs al een standaard lay-out klaar liggen met de booschap ‘Tot snel! (p.s. geen zorgen over ‘t huiswerk, m’n moeder heeft hoofdstuk 5 bijna af). En afhankelijk van moment van bestellen komen ze het de volgende dag al bezorgen!

Dit vind je hier.

Klas knutselwerkje

Verzamel als klas van alle kinderen een tekening, of laat ze allemaal een papieren bloem knutselen die je verzamelt om te geven.

Liever digitaal? Laat dan alle leerlingen een foto maken waarbij ze met hun hand een hartje vormen en maak daar een mooie collage van om op te sturen. Of laat hem afdrukken op extra groot formaat om hem op te sturen en op te hangen in de klas.

Bijvoorbeeld als achtergrond voor de digitale lessen, of voor als iedereen straks weer in de klas mag zitten.

Studeer een liedje in

Er zit vast wel een creatieve leerling in de klas die op een bekende melodie een tekst kan schrijven die je vervolgens allemaal los van elkaar kunt oefenen en opnemen tijdens het zingen. Misschien is er ook wel een leerling die een muziekinstrument bespeelt en de groep kan ondersteunen?

Gedicht

Zingt je kind zo vals als een kraai? Je kunt natuurlijk ook een gedichtje bedenken, meteen een goede taalles ;-) En dan in de brievenbus van de school stoppen zodat ze hem krijgt als ze weer aanwezig is.

Stoepkrijttekening

Teken op de stoep voor de school een prachtig kunstwerk met heel veel hartjes en liefde zodat de leerkrachten die toch naar school moeten daar extra van kunnen genieten!

Verrassing

Daarnaast zijn er nog veel meer leuke ideeën om cadeau te geven / op te sturen aan de juf van je kind. Al dan niet voorzien met een persoonlijke boodschap.

  • Greetz. Hier vind je bijvoorbeeld gepersonaliseerde Merci-chocolade, bloemen, beauty pakketten, boeken, lekkers en nog veel meer.
  • Yoursurprise. Hier vind je diverse originele cadeautjes in verschillende budgetten die je kunt personaliseren. Zo kun je iets vinden wat echt bij de juf past.

Hoe laat jij aan de juf weten dat je haar inzet op dit moment waardeert?

Linda van Aken