Skip to Content

16 Chips & popcorn traktaties voor school maken; voorbeelden en ideeën

16 Chips & popcorn traktaties voor school maken; voorbeelden en ideeën

Trakteren op chips of popcorn klinkt misschien niet echt origineel. Maar veel kinderen vinden het wel lekker en leuk om te mogen uitdelen! En origineel kun je het natuurlijk prima zelf maken. Dus niet alleen maar een zakje chips en verder niks. We maken er iets leuks van! We hopen je te inspireren met onderstaande voorbeelden!

Vlindertjes met chips

Kies een chipsoort die niet te groot is en stop dit in een zakje. In het midden van dit zakje laat je een knijper het samenknijpen. Zo ontstaat er de vorm van een vlinder, waarbij het zakje de vleugeltjes zijn en de knijper het lijfje.

Natuurlijk maak je het verder af door oogjes op de knijper te plakken en met chenilledraad maak je de voelsprietjes!

Frietjes

Pomtips van Lay’s (of een andere variant natuurlijk) plaats je in een papieren/kartonnen bakje. Die kun je zelf vouwen of je koop bakjes. Je kunt er met wat snoep het idee geven dat er op de ‘patat’ ook nog saus ligt.

Bij dit voorbeeld is er een marshmallow en een zure mat gebruikt. Het leukst is natuurlijk dat je het geheel compleet maakt met een echt patatvorkje.

Mac Donalds Happy Meal

https://nl.pinterest.com/pin/774124919003946/

Als dit niet meer creatief is, dan weet ik het niet meer. Zelf een Happy Meal maken! Van papier of karton maak je de doos en daarin stop je hamburgersnoepjes, een zelfgemaakt zakje met de chipspatatjes en je zou kunnen kiezen voor colaflessnoepjes.

Maar je zou er natuurlijk ook prima een echt pakje sap in kunnen doen. Creatief het logo van de Mac overal op plakken en je hebt een prachtige traktatie. Ook leuk: in plaats van de Grote M, maak je de eerste letter van je kind in die stijl! Verder houd je het dan wel hetzelfde als bij de Mac.

Tip: Bij de meeste vestigingen kun je ook in ruil voor een donatie aan het Ronald Macdonaldfonds ‘echte’ doosjes halen.

Lees ook: Happy Meal traktatie maken; incl. tips doosje kopen of knutselen

Nog een patatje

Een andere variant van het patatje is dit bakje. De bakjes zijn eenvoudig te kopen en de ‘patatjes’ plaats je in het bakje, samen met een Twix of een andere reep. Dit is de frikandel. Voor de sier kun je er een rood-wit geruit servetje tussen doen, die veel snackbars gebruiken. De marshmallow is de mayonaise.

Uiteraard mag ook nu het vorkje niet ontbreken!

Chipsketting

Oké, deze is niet origineel, maar hij blijft wel leuk. Een ketting met de ronde chips eraan. De ketting zelf is een lekkere dropveter of in dit geval een aardbeiveter. Zorg wel dat de veters goed vastgeknoopt zijn, zodat niet alle chips al snel op de grond ligt…

Een andere variant, die misschien nog wel grappiger is, is om niet een ketting maar een speenkoord te maken! In dat geval hang je er dus ook nog zo’n fopspeensnoepje aan.

Vogelhuisje

Een pindaslinger voor de vogeltjes, die je aan een kartonnen vogelhuisje hangt. De ketting is de bekende dropveter met Nibbits. Door het vogelhuisje ziet het er toch weer heel anders uit!

Chips verstopt

Maak van karton het figuurtje waar je kind groot fan van is. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Is het van een serie of een film, dan is het ook leuk om meerdere personages te maken. Zo ziet het er nog leuker uit. In de buik maak je een gat en daarachter zit het zakje chips.

Of maak het figuurtje rond, zodat je het over de chips heen kunt zetten. Dan is de chips helemaal verborgen!

Handjes met popcorn

Ze zien er misschien wel een beetje eng uit (tenminste, dat had ik in eerste instantie), maar ze zijn eigenlijk ook heel erg leuk. Plastic handschoentjes die je vult met popcorn.

Met een stift teken je de nagels aan de buitenkant op de handschoentjes. Eventueel hang je ook nog een kaartje met de naam van de jarige of zijn leeftijd aan het handje.

IJsjes van popcorn

Koop hoorntjes en vul deze met popcorn! Beetje spikkels erover heen en wat heb je dan een leuke ijsjes om uit te delen!

Popcorn monstertjes

Eigenlijk heel simpel, maar wel heel leuk, zijn deze zakjes met popcorn. Door simpelweg het zakje van oogjes te voorzien krijg je al een heel leuk effect.

Zeemeerminnen

Maak van karton een zeemeerminnenstaart. Stop in de staart een puntzakje met popcorn. Natuurlijk zou je het ook gewoon zo kunnen vullen, maar nu valt de popcorn er tenminste niet uit! Ze zijn ook zo te koop, maar waarom zou je het niet gewoon zelf maken?

Shaun het Schaap

Is je kind gek op Shaun? Dan is het toch hartstikke leuk om dit schaapje te maken! Nu kun je natuurlijk ieder dier maken van een zakje popcorn en wat karton…

Potje popcorn

Je zult even moeten sparen voor potjes. Of je koopt ze natuurlijk. Vul het potje met popcorn en plak er een gezichtje op van bijvoorbeeld een hondje of een kat. Een extra kaartje eraan is ook nog mogelijk.

Popcorn cupcake

Een cupcake maar dan van popcorn! Het is gemaakt van pofmaïs, kokosolie, honing en pure chocolade. Meer info over het recept vind je hier. Natuurlijk plaats je het geheel op een cupcakepapiertje en daarmee kun je meteen nog meer feest creëren door voor vrolijke kleurtjes te kiezen!

Met karamel

Of maak er popcornballen van met chocola en karamel! Lekker!!! Natuurlijk zit er enig werk aan, maar dan heb je ook wat. Het recept is in het Engels en vind je hier. Maar zeg nou zelf: dit vindt de meester of juf vast ook erg lekker…

Indianenfans opgelet!

https://nl.pinterest.com/pin/491877590564450902/

Is je zoon of dochter gek op indianen? Maak dan deze traktatie! Maak van karton kleine wigwams en de chipsstokjes stellen meteen de palen van de wigwam voor.

Verder vul je het op met popcorn. Je kunt ook prima voor een ander soort chips kiezen in plaats van popcorn.

Meer traktatie inspiratie vind je hier.

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)