Skip to Content

McDonalds traktatie maken, inclusief happy meal doosje met hamburger, patat en verrassing

McDonalds traktatie maken, inclusief happy meal doosje met hamburger, patat en verrassing

Als de kinderen nog jong zijn vinden ze het vaak nog leuk om creatieve traktaties uit te delen als ze jarig zijn, op een gegeven moment bereiken ze echter een leeftijd dat de voorkeur uitgaat naar ‘een zakje chips’. Toch kun je daar ook een creatieve draai aangeven.

Zo’n anderhalve maand voordat zoonlief 9 werd kwam ik op Facebook het idee tegen om Happy Meals te trakteren, als alternatief op de bakjes met ‘patat chips met frikandel twix en marsmallow mayo’. Toen ik dat liet zien was hij enthousiast; dat wilde hij ook trakteren.

Lees ook: Traktatie school ideeën

De doosjes

Voor deze traktatie hebben we gebruik gemaakt van ‘echte’ Happy Meal doosjes, manlief is met zoonlief naar de Mac gereden en daar gevraagd of we 25 lege doosjes mochten hebben, daar moest hij wel even een leidinggevende bij halen.

Maar in ruil voor een donatie aan het Ronald Macdonalds Kinderfonds was dat geen probleem. Scheelt toch weer zelf doosjes te moeten knutselen! Ik begreep van andere ouders dat het bij hen ook geen probleem was.

Het in elkaar vouwen van de doosjes is misschien nog wel het meeste werk van deze traktatie. Het inklappen zodat het een doos wordt gaat nog wel, maar het dichtvouwen is toch wel meer precisiewerk dan gedacht, ondanks de vouwlijnen. Ik snap nu ook waarom je de happy meal doosjes vaak open mee krijgt. ;-)

Wil je toch zelf knutselen; dat kan natuurlijk ook. Op pinterest vind je meerdere printables van deze doosjes zoals deze waar je ook de naam van het kind op kunt schrijven. Je kunt daar ook de printables van de bakjes en doosjes vinden.

Vulling Happy Meal

Happy Meal traktatie - Mamaliefde.nl

De vulling van de Happy Meal is een combinatie van iets lekkers; chips & snoep, iets gezonds (fruit) en iets leuks (cadeautje).

Nu we de doosjes hebben moeten ze natuurlijk nog gevuld worden. We overwogen even om ook om zakjes te vragen, maar hebben in plaats daarvan papieren bekertjes gehaald en die gevuld met patat chipjes en een minisnoephamburger.

Deze heb ik afgedekt met folie om te voorkomen dat de chipjes door de hele doos gaan zwerven. Voor de zekerheid heb ik een elastiekje gedaan om het randje van de beker zodat het folie ook echt goed blijft zitten en niet gaat verschuiven.

Vaak kun je ook kiezen tussen wat drinken of een drinkyoghurt; dus hebben we gekozen voor een zakje drinken erbij.

En tegenwoordig zit er ook een appel in schijfjes bij of wat snoeptomaatjes. Om voor iedereen appels in zakjes te kopen vond ik een beetje te duur worden, en als je ze zelf gaat snijden wordt dat snel bruin dus leek me ook niet heel fris.

Met snoeptomaatjes was ik bang dat die misschien klem zouden komen te zitten en geplet werden, dus dat leek me ook geen groot succes. Daarom hebben we overal een mandarijntje in gestopt; deze zitten in schil verpakt en zijn lekker stevig. Zo is het toch ook een ‘gezonde’ traktatie. ;-)

En tot slot het speeltje

En natuurlijk hoort er ook iets van een speeltje in een Happy Meal te zitten.

De laatste keer dat we bij de Mac waren hadden ze als speeltje Pokémonkaarten in de Happy Meal zitten, en laat dat nu ook de grote favoriet van onze zoon (en ook zijn klasgenootjes) zijn. We hebben goedkoop een doosje gekocht met Pokémonkaarten (geen originele) en die verdeeld over de doosjes zodat er overal 4 kaarten in zat.

Boodschappenlijstje en kosten traktatie

Voor 25 doosjes had ik het volgende nodig qua boodschappen;

  • 2x 20 papieren bekertjes
  • 5 zakken patatchipjes (ik kon 5 bekers vullen per zakje)
  • 2 zakken met snoep hamburgers (circa 20 per zakje)
  • 2 netjes mandarijnen (wel opletten; er zaten tussen de 11 en de 13 mandarijnen in een netje)
  • 3 doosjes van 10 zakjes capri-sun (kan zijn dat andere pakjes drinken goedkoper zijn)

Bij de Jumbo betaalde ik hier 25 euro voor, de doosjes hebben we dus ‘gratis’ gekregen en het doosje met Pokémonkaarten had ik nog liggen maar ooit via Aliexpress besteld voor nog geen 5 euro. Het lijkt dus heel wat, maar omgerekend is het een heel goedkope traktatie van net iets meer dan 1 euro per kind!

Trakteren maar

Happy Meal traktatie - Mamaliefde.nl

Het in elkaar zetten van de traktaties was zo gedaan; eerst de bekertjes vullen, daarna de doosjes vullen en dichtvouwen en klaar.

Wel had ik me even verkeken op hoeveel ruimte dat inneemt; gelukkig hadden we nog een grote blauwe shopper van de Ikea waar de doosjes in pasten om mee te nemen naar school. De leerkrachten die buiten stonden keken natuurlijk met grote ogen.

De kinderen krijgen de traktaties altijd mee naar huis, dus na schooltijd kwam de hele klas met zo’n doosje naar buiten lopen.

Linda van Aken
  1. G.T. says:

    Haha. Ik zou als juf wel even staan te kijken als iemand met zo’n traktatie binnenkwam :D

Comments are closed.