Skip to Content

Leukste klassenuitjes

Leukste klassenuitjes

Met de klas op stap is goed voor de sfeer in de klas, leuk als afsluiting van het jaar, maar ook juist aan het begin van het jaar. Het is namelijk goed voor de groepsvorming om samen iets te ondernemen. Maar dan wil je natuurlijk ook wel iets leuks met de kinderen of jongeren doen. Wat zijn dus leuke klassenuitjes?

Klassenuitjes aan zee

Aan zee met de kinderen aan de slag met een leuke expeditie of Robinson naspelen! Is toch wel iets anders dan even op het strand spelen met een bal… Bij Leukeklassenuitjes.nl vind je diverse activiteiten die plaatsvinden in Scheveningen en omgeving.

Het aanbod is vrij groot en divers en zijn geschikt vanaf basisschoolleeftijd tot het studententijdperk. Voor alle leerlingen dus, hoe oud ze ook zijn. Je kunt hier ook kiezen voor sportief bezig zijn, bijvoorbeeld powerkiten of discgolf. Beachgames zijn er uiteraard ook. Of misschien is zandsculpturen maken wel iets voor jouw klas.

GPS-tocht maken

Met de klas een GPS-tocht maken kan eveneens een leuk idee zijn. Nu kan je dit helemaal zelf regelen of je kiest voor een dropping in Scheveningen… Spoorzoekertje op de nieuwe manier. Flitz-events biedt dit aan. Maar je kunt natuurlijk ook prima zelf een GPS-tocht maken. Uitleg daarover vind je hier.

Op zoek naar de mol of een andere citygame

Een spel met de klas die je in meerdere steden kunt spelen: dat is citygames van Fundustry.nl. Je kunt ‘Op zoek naar de mol’ gaan of ‘Minute to win it’ spelen. Maar je kunt ook denken aan spannende zaken zoals het oplossen van een moord. Je kunt via dezelfde aanbieder eveneens kiezen voor een Shooting game of naar een klimpark gaan.

Klassenuitje in Amsterdam

In Amsterdam vind je Upevents. Vanaf 8 jaar tot 20 jaar is hier van alles te doen en de locatie is geschikt voor groepen van 20 tot 300 leerlingen tegelijk. Je hebt de keuze uit meerdere activiteiten. Je kunt outdoor lasergamen, bubbelvoetbal doen, archery tag, boogschieten arcade games of maak er een Robinson Crusoe uitje van. Scholen kunnen een combinatie van meerdere dingen doen. Dit kan via de pakketten die standaard aangeboden worden. Maar het kan ook op maat gemaakt worden!

Schooluitje: buiten bezig zijn in Friesland

Voor zowel basisscholen als middelbare scholieren is er veel te beleven bij De Twirre in Earnewâld (Friesland). Er worden verschillende schoolreispakketten aangeboden, die lekker buiten plaatsvinden. Kanovaren, suppen, een rugzakroute, survival, handboogschieten, maar ook een escaperoom: zomaar een greep uit de dingen die je in de pakketten tegenkomt.

Voor middelbare scholieren is er ook de Skûtsje-escaperoom. Dit klinkt natuurlijk al heerlijk Fries. Er zijn drie identieke escaperooms, waardoor ook grotere schoolgroepen dit prima kunnen doen. Wie is er het snelst? 

Naar een outdoorcentrum in Braamt

Markant Outdoorcentrum in Braamt heeft veel heerlijke outdooractiviteiten en aan jullie is de keuze hoeveel activiteiten je wilt doen. Mountainbiken, boogschieten, survival, klimmen, kanovaren, steppen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zijn jullie met meer dan 150 leerlingen, dan kan er zelfs gekozen worden voor een kamp. 

Paintball

Met de klas iets spannends ondernemen is uiteraard een optie. Misschien wil je met je studentenclub wel een uitdagende game doen waar meer spanning bij zit dan bij een tochtje in een kano. Outdoorpaintballen is dan misschien wel een heel leuke én spannende optie.

Maar ook voor jongere leerlingen is dit een tof idee. Het is sportief, uitdagend en zoals nu al vaak opgemerkt…spannend! Gladiator Sports vind je in Almere Flevoland en is daardoor vrij centraal gelegen voor ons land. Bussen kunnen eenvoudig hier parkeren op het eigen terrein. 

Klassenuitje binnen in Assen, met diner

Bij Yankee Doodle kun je terecht voor leuke uitjes binnen. Dat kan op sommige momenten wel net zo handig zijn én het zijn meteen heel andere activiteiten. Een leuk escaperoom, bijvoorbeeld, of wat dacht je van een pubquiz?

Caféspelletjes met een diner, met een VR-bril aan tafel of een Prison Island Diner. Dat is toch wel heel andere koek dan suppen of klimmen. En dat is nog lang niet alles. Want je kunt ook bowlen en eten, een handy workshop met diner of een goochelaar bij je diner boeken. Het American Fun Restaurant vind je in Assen.

Leerzaam uitje voor groep 3 t/m 6

Iets heel anders, leerzaam en toch heel leuk is een uitje naar het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg. De kinderen van groep 3 t/m 6 zijn hier welkom om mee te maken hoe het was om in een weeshuis te wonen. In het museum krijgen ze van alles te horen over het leven in het tehuis en over de kinderen die er toen woonden.

Wie zorgden bijvoorbeeld voor de kinderen en waar vermaakten ze zich mee? Er zijn verschillende kamers waar de kinderen de verhalen van toen ontdekken. Er zijn twee verschillende arrangementen te boeken. ‘Het dagboek van weesmeisje Willie’ is voor groep 3 en 4 en ‘Ontdek het Elisabeth Weeshuis’ voor groep 5 en 6.

Archeon in Alphen aan den Rijn: terug in de tijd

Ontdek de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen in het Archeon. Een heel leuk openluchtmuseum waar je kennismaakt met het leven uit deze perioden. Er is veel te doen en te beleven. Niet alleen maar kijken, maar ook echt bezig zijn met de geschiedenis, waardoor het veel echter wordt.

De bewoners van het park laten echt zien hoe er toen geleefd werd en kunnen je van alles vertellen. De kinderen kunnen boogschieten, met een vlot varen, armbandjes maken of opgeleid worden tot een Romeins soldaat.

En dat is nog niet alles! Aan het einde van de dag is er ook nog het toernooi in de Arena. En eerlijk is eerlijk: even lekker spelen in de speeltuin is ook gewoon leuk.

Muziekworkshop op school!

Een uitje naar…school zelf! Een muziekworkshop kan heel uitdagend en ontzettend leuk zijn. Handig dat je nergens heen hoeft en het werkt wel degelijk teamversterkend. Zin in muziek? Kijk dan maar eens bij Kleinkunstig! Kies voor een dagproject en je bent een dag lang heerlijk bezig met elkaar én met muziek.

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)