Skip to Content

Traktaties voor meisjes; voorbeelden en ideeën ter inspiratie

Traktaties voor meisjes; voorbeelden en ideeën ter inspiratie

Is je dochter een echt meisjes-meisje en doe je haar vooral een plezier met een echt meisjes-traktatie? Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

Lees ook: Traktatie school ideeën

Gezond appeltje

Mag je bij jullie op school niet meer aankomen met snoep? Dan kom je al snel uit bij fruit. Nu kun je veel leuke dingen maken van fruit, maar dit idee is weer eens een heel ander verhaal. Je maakt namelijk een jasje voor de appel! Door te kiezen voor kleuren die je meisje mooi vindt, wordt het vast een traktatie waar ze heel blij mee is. Wel op tijd beginnen…

Strandcupcakes

Hoe leuk is dit! Een cupcake met een ‘handdoek’ erop, een parasolletje en een beertje die zont. En ja, de kleur van de cupcake heeft best wel wat weg van het strand. Een hartstikke leuke traktatie die vast lekker gevonden wordt en er heel erg gezellig uitziet. Is je dochter in de zomer jarig? Dan kun je hier eigenlijk niet aan voorbij gaan!

Flamingotraktatie

Maak van mini roze koeken een flamingo! Met een rietje maak je zijn poten en de koek is het lijf. Roze papier of karton is nodig om de kop en hals van het beestje te maken. Met een veertje maak je het geheel compleet!

Zeemeerminnenstaart

Deze zeemeerminnenstaarten kun je zo kopen, maar natuurlijk kun je dit ook gewoon zelf proberen na te maken met dun karton! Vul het met spekjes, zoals op dit plaatje. Maar je kunt ook iets heel anders erin doen. Popcorn, bijvoorbeeld. Moet het allemaal gezond zijn? Dan kies je voor een gezonde vulling. Wil je iets met fruit erin doen? Stop het fruit dan wel eerst in plastic voordat je het in het zakje doet.

Lees ook: Chips & popcorn traktaties voor school maken; voorbeelden en ideeën

Zoete gezichtjes

Koop wegwerpbekertjes en teken hier leuke gezichtjes op. Neem een puntzakje die je vult met lekkers en zet deze op zijn kop in de beker. Zo krijgt het een soort puntmutsje. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de bekers te vullen met een mandarijntje en bijvoorbeeld kleurpotloden of een ander klein geschenkje.

Voor paardenmeisjes

https://nl.pinterest.com/pin/185984659591186872/

Is je dochter gek op paarden? Dan is dit een traktatie die helemaal aansluit bij haar grote passie. Een paardenhoofd uit karton en een snoepketting als halster. Om het paardje nog leuker te maken kun je voor kant-en-klare oogjes kiezen, die je bij hobbywinkels (of bijvoorbeeld bij de Action of de Hema) kunt kopen.

Een vlindertje

Maak een lief vlindertje met een wasknijper en chenilledraad. De vleugeltjes is een zakje met snoepjes of rozijntjes (of wat jij dan ook trakteren wilt). De knijper doe je hier in het midden overheen en zo ontstaat een lijfje met twee vleugeltjes. De knijper kun je natuurlijk een kleurtje geven, maar in ieder geval een gezichtje en oogjes. Hier is gekozen voor die nep-oogjes, maar je kunt ze ook tekenen. En met chenilledraad maak je de voelsprieten.

Ander vlindertje

Je kunt ook op een andere manier aan de slag met een vlindertje. Dit snoeprolletje is het lijfje en met karton en chenille maak je de vleugels en de voelsprieten. Kleine bolletjes aan de voelsprieten maakt het nog mooier!

Unicornhoorns

Spek en satéprikkers in de aanslag en maak zo leuke unicornhoorns. Bij veel meiden zijn de unicorns (eenhoorns) geliefd, dus hier kun je zeker wel mee aankomen! Ook leuk om te trakteren op een feestje waarbij het hele thema hierom heen draait. Natuurlijk met film…

Eenhoornlolly’s

Oké, nog ééntje dan, maar ze zijn nu eenmaal zo leuk: die eenhoorns. Nu is de unicorn vergezeld van een heerlijke lolly… Zoek een leuke unicorn op op internet, print het uit en plak het op karton. Of als je zelf goed tekenen kunt, kun je het uiteraard gewoon zelf tekenen!

Lief bloemetje in een potje

Als dit niet leuk meer is… IJsbakjes die gevuld zijn met cupcake en een lekkere lolly, met bloemetje… Lekker hoor! Maak van karton nog extra blaadjes aan de stengel van de lolly (bloem) en het is helemaal af!

Spiegeltje, spiegeltje…

Tja, meisjesachtiger dan dit kan eigenlijk niet. Een heus handspiegeltje! Die ook nog eens lekker smaken zal!

Knijpfruit met ‘hoesje’

https://nl.pinterest.com/pin/422212533828179576/

Trakteren op knijpfruit kan een optie zijn als je op zoek bent naar iets anders dan snoep. Maak een leuke wikkel en plaats die over het knijpfruit heen. Zo wordt het een heel eigen traktatie, want je kunt helemaal zelf immers bepalen welke kleur je de wikkel maakt en wat erop komt te staan! Teken je iets leuks en print je het dan zoveel keer uit of maak je iedere wikkel met de hand, waardoor ze allemaal anders zijn?

Vriendelijke vlieger

Maak van karton kleine ruitjes in de vorm van een vlieger en teken hier leuke gezichtjes op. De sliert van de vlieger bestaat uit snoepjes. Maar natuurlijk kun je hiermee variëren. Je kunt ook achterop de vlieger plakken wat je trakteren wilt en de snoepjes vervangen door kleine stukjes karton of kleine strikjes die je aan een touwtje plakt.

Een Frozen traktatie

Tja, bij meiden mag Frozen natuurlijk niet ontbreken. Koop of maak een klein tasje waar je de traktatie in doet en plak op dit tasje een afbeelding van een personage uit Frozen (of een andere disneyprinses…). Je kunt het geheel nog meer in stijl maken door andere kleine details eraan toe te voegen. Hier is gekozen voor een sneeuwkristal.

Lees ook: Olaf Frozen traktatie

Kleine Frozen traktatie

Je kunt ook kiezen voor een klein zakje met snoepjes of rozijntjes en op dit zakje een Frozen-plaatje plakken. Hierbij kun je de hoeveelheid die je trakteren wilt, helemaal zelf bepalen.

Frozen cakepop

Een cakepop met weer die afbeelding van Frozen erop. Varieer in de afbeeldingen, zodat het een leuk geheel wordt. Of voorkom teleurgestelde gezichten en ga voor 1 afbeelding…

Meer inspiratie vind je hier.

Wil Cats
Volg me via: