Skip to Content

Afscheid peuterspeelzaal & opvang teksten voor traktaties en kaart

Afscheid peuterspeelzaal & opvang teksten voor traktaties en kaart

Het moment is aangebroken om afscheid te nemen van de peuterspeelzaal. Je kleintje wordt vier jaar oud en staat op het punt een nieuw hoofdstuk in zijn of haar leven te beginnen. Het afscheid van de peuterspeelzaal is een mijlpaal die zowel opwindende als emotionele gevoelens met zich meebrengt. Het is ook een feestelijk moment en dat moet natuurlijk gevierd worden met een traktatie, en daar hoort natuurlijk een toepasselijke tekst of spreuk bij.

In dit artikel zullen we de betekenis van dit afscheid bespreken en enkele ideeën delen om het afscheid op een bijzondere manier te vieren.

Teksten afscheid peuterspeelzaal voor kinderen

 • Ik peer hem naar de kleuters
 • Laat me los, laat me gaan, het is tijd voor mij om naar school te gaan
 • Ik vond het beregezellig bij jullie, (maar nu ga ik naar de grote school)
 • Ik zwaai je gedag, omdat ik naar de basisschool mag
 • Aju paraplu
 • Het is tijd voor mij om te gaan
 • Tijd om naar een andere school te gaan
 • Er gaat er EENDJE naar de basisschool
 • Hokus, pokus, pilatus pas, ik ga naar de kleuterklas
 • Ik ben 4 en spring naar de grote school
 • Ik zeg dag, en zwaai nog een keer. Want vandaag is mijn laatste keer.
 • Denk je nog eens aan mij, als je speelt met deze klei?
 • Ik ‘piep’ er tussenuit.
 • Doei, ouwe koei
 • Doei, ik ga naar groep 1
 • Ik fluit je gedag, omdat ik naar de basisschool mag
 • Bedankt voor het spelen, ik vlieg er vandoor!
 • Ik zou het liefst willen blijven plakken, maar het is tijd voor een andere school
 • Ik zeg dag en zwaai nog een keer, want dit is voor mij de laatste keer. Hoewel het hier erg gezellig was, ga ik nu naar de kleuterklas.
 • Bij de peuterspeelzaal zit het er op voor mij, daarom voor jouw deze klei.
 • Het was k(l)ei leuk met jullie!
 • Ik knijp hem er tussenuit!
 • Ik wil niet opscheppen, maar ik ga naar de basisschool
 • Het zit d’rop
 • Tot ZIENs

Teksten afscheid peuterspeelzaal voor pedagogisch medewerkers

 • Je bent goud waard
 • Dank je wel dat je mij hebt helpen groeien
 • Lieve juf, je gaf mij vleugels
 • Dikke zoen van …
 • In mijn kleine hartje, bewaar ik mooie herinneringen aan jullie
 • Alles wat je aandacht geeft groeit.

Het afscheid van de peuterspeelzaal is een belangrijke mijlpaal in het leven van je kind. Het markeert de groei en ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt en de overgang naar de kleuterschool. Door het afscheid op een speciale manier te vieren en je kind voor te bereiden op de nieuwe fase, kun je helpen om deze overgang soepel en positief te laten verlopen.

Wees begripvol voor de emoties van je kind en benadruk de opwindende avonturen die voor hen liggen. Het afscheid van de peuterspeelzaal betekent het begin van een nieuw hoofdstuk vol groei, ontdekkingen en nieuwe vrienden.

Linda van Aken