Skip to Content

Traktaties juffen & meesters voor verjaardag kind

Traktaties juffen & meesters voor verjaardag kind

Het komt regelmatig voor dat er op school getrakteerd wordt voor een verjaardag, maar de leerkrachten iets aparts krijgen. Dat hoeft natuurlijk niet per se, maar vaak krijgen de volwassenen toch iets anders dan de kinderen.

De traktatie voor de klasgenootjes is namelijk vaak op kinderen gericht; op de peuterspeelzaal kun je natuurlijk trakteren op bellenblaas en een doosje rozijnen of een hoop suiker, maar over het algemeen maak je daar de juffen of meesters wat minder blij mee.

Daarom is het leuk om voor hen iets anders te verzinnen! Dat hoeft trouwens helemaal niet heel moeilijk te zijn. Je kunt natuurlijk kiezen voor een cadeautje dat vaak gegeven wordt, zoals lekkere chocolaatjes of een theeglas met een paar zakjes thee; maar het kan ook origineler!

Tegenwoordig is er super veel te vinden wat je kant-en-klaar kunt kopen, maar ook leuke ideeën om zelf aan de slag te gaan.

Lees ook: Traktatie school ideeën

Traktatie juffen en meesters

Inspiratie nodig? Ik heb wat leuke tips voor je op een rijtje gezet:

 • Een doosje met een zoen (chocola) met de tekst: Een dikke zoen van mij! Dit kan als verjaardagstraktatie worden gegeven, maar ook aan het einde van het schooljaar of bij verlaten van de basisschool of peuterspeelzaal.
 • Een doosje Celebrations. Altijd goed! Vooral ideaal als traktatie voor een verjaardag, want elke juf of meester kan iets lekkers uit de doos pakken. De leerkrachten kunnen zelf een chocolaatje uitkiezen dat ze lekker vinden, want er is genoeg keuze. Of je geeft natuurlijk één doos Celebrations aan de juffen of meesters van de eigen klas.
 • Een zakje Cup-a-Soup met wat soepstengels in een servet. Dit is eens wat anders dan de standaard cadeautjes. Leuk als traktatie bij een verjaardag! In de middag kunnen ze hier meteen van smullen. Voor de eigen juf of meester kun je er natuurlijk nog een leuke beker en een lepeltje bij doen, zodat het echt een kant-en-klaar soeppakketje is!
 • Een zakje Dr. Oetker Mug Cake met een lepeltje en minimarshmallows. Wil je liever wat zoets geven in plaats van hartig, dan is dit een leuk idee. Als er in de school een magnetron is, kunnen de leerkrachten er in de pauze meteen lekker van genieten, want het is in een paar minuutjes klaar!
 • Een reepje mini Tony Chocolonely met een zakje lekkere thee. Kan als traktatie bij een verjaardag gegeven worden of aan het einde van het schooljaar of bij het verlaten van de peuterspeelzaal of basisschool.
 • Een gift bag met theezakjes en chocolade-eitjes. Ook een cadeautje dat altijd goed is en voor elke gelegenheid kan worden gebruikt. Zeker rond Pasen zul je veel chocolade-eitjes vinden in de winkel, maar zeker als je vlak daarná ervoor gaat shoppen, zul je ze heel voordelig vinden. En wat ook leuk is: chocolade-eitjes zijn er in heel veel verschillende smaken! Wat dacht je bijvoorbeeld van pindakaas of zure-matten smaak?
 • Een doosje Ferrero Rocher chocolade. Wie houdt er nou niet van deze heerlijke chocolade? Je kunt één doosje geven aan de leerkracht van de eigen klas, of je geeft één doosje waar de leerkrachten tijdens het rondgaan met de traktatie één chocolaatje uit kunnen pakken.
 • Een doos Merci chocolade. Je kunt hier eenvoudig de school mee rondgaan, en elke juf of meester kan een chocolaatje pakken in de smaak die hij of zij lekker vindt.
 • Een heerlijke voorverpakte koek, zoals een gevulde koek, roze koek of stroopwafel. Simpel, maar o zo lekker! Hier ga je je juf of meester vast blij mee maken wanneer je met je verjaardagstraktatie de klassen rondgaat. Zorg voor genoeg variatie zodat er voor iedereen iets lekkers bij zit!
 • Fruit! Hoe simpel kan het zijn? Niet in elke schoolkantine vind je nog een goedgevulde fruitschaal, dus waarom zou je dat niet als traktatie meebrengen? Waarschijnlijk maak je de juffen en meesters hier heel blij mee. Als er meerdere verjaardagen op één dag zijn, zijn ze de chocolaatjes en zakjes thee ook wel eens zat. Zorg wel voor genoeg variatie: een paar bananen, appels, peren, sinaasappels, mandarijnen, perziken, nectarines, pruimen of kiwi’s bijvoorbeeld.
 • Een koffiepakketje. Vaak wordt er een zakje met thee en wat lekkers gegeven, maar veel leerkrachten drinken ook graag koffie! Of je nu kiest voor filterkoffie, koffiebonen, een koffiepad of koffiecup, je kunt het gemakkelijk verpakken in folie.
 • Koffie, thee én chocola. Natuurlijk kun je koffie, thee en een lekker chocolaatje ook met elkaar combineren. Zo kunnen de juffen en meesters zelf kiezen wat ze willen! Neem bijvoorbeeld wat reepjes Merci of Celebrations en doe deze samen met een koffiepad en een theezakje in een leuke gift bag. Om het helemaal af te maken, kun je er nog een gaatje in perforeren en een leuk lintje doorheen doen.
 • Tiny Tony’s Chocolonely. Veel mensen vinden de chocolade van Tony’s Chocolonely erg lekker, maar de repen zijn natuurlijk nogal groot! Gelukkig bestaat er ook een doos met kleine reepjes in alle smaken van de regenboog! Deze Tiny Tony’s Chocolonely zijn net als een doosje.
 • Celebrations of Merci heel handig om te trakteren aan de juffen en meesters. Wil je alleen de eigen juf of meester trakteren? Dan kun je wel een grotere reep kopen. Als je deze leuk verpakt in doorzichtig folie met wat confetti erin, ziet het er ook nog eens super feestelijk uit!
 • Zelf chocolademelk maken. Er zijn zakjes met poeder te koop om warme chocolademelk mee te maken, maar je hebt ook van die blokken chocolade aan een stokje! Deze hoeft alleen maar in een beker warme melk op te lossen, waarna de juf of meester van een heerlijke beker warme chocolademelk kan genieten. Om het helemaal af te maken, geef je er nog een lepeltje of klein koekje bij. Vooral lekker in de winter natuurlijk!
 • Een glaasje limonade. Dat glas limonade moet de juf of meester natuurlijk nog wel zelf maken, maar de ingrediënten daarvoor kun je als traktatie geven in een leuke verpakking! Gebruik hiervoor een miniflesje limonadesiroop, bijvoorbeeld Karvan Cévitam GO. Een leuk rietje erbij (houd je van duurzaam? Kies dan voor een rietje van RVS!) en klaar! Eventueel nog een mooi glas erbij, zodat de leerkrachten diezelfde dag nog kunnen genieten van een verfrissend glaasje limonade.
Jisca
 1. Geraldine says:

  Dank leuke suggesties allemaal.
  Ook ik wilde afstappen van het eeuwige chocolaatje.
  Mocht geen fruit van zoontje ,hadden we vorig jaar al dus de soepzakjes zijn denk een leuke afwisseling.

Comments are closed.