Het kiezen van de juiste traktatie om uit te delen op school tijdens de verjaardag van je kind kan een uitdaging zijn, vooral met de groeiende aandacht voor gezonde voeding en mogelijke allergieën. Het hoeft echt niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Overleg met je kind wat hij of zij graag wil trakteren of wat favoriet is; houdt je kind niet van banaan is het natuurlijk niet handig om bananen te trakteren. Wil je kind graag alles in thema, dan zijn daar ook meer dan genoeg opties voor.

In dit artikel delen we enkele leuke en gezonde traktatie-ideeën voor op school die zowel lekker als voedzaam zijn, zowel voor baby’s, jongens en meisjes. Deze creatieve en eenvoudige ideeën zullen ervoor zorgen dat de verjaardag van je kind op school een groot succes wordt en dat de traktaties in de smaak vallen bij zowel kinderen als ouders.

Inhoud toon

Let op: Gezonde traktaties

Soms hebben scholen of kinderdagverblijven ook richtlijnen over wat wel of niet mag. Denk bijvoorbeeld aan gezonde traktaties met fruit. Als je kind in een klas zit met veel islamitische kindjes is het handig om geen knakworstjes (of in ieder geval niet van varkensvlees) te trakteren. Verder hoef je over het algemeen hoef je geen rekening te houden met allergieën en diëten. Als er klasgenootjes zijn met hele strenge eisen hebben ze over het algemeen wel een speciaal trommeltje waar ze dan iets uit mogen kiezen.

Lees ook: Gezonde traktaties

Baby traktatie kinderdagverblijf peuterspeelzaal ook voor 1 jaar

Is je kind jarig op een kinderdagverblijf en zit het bijvoorbeeld in een verticale groep dan is het ook goed om rekening te houden met de allerjongste kinderen.

Rijstwafel Nijntje

Deze ingepakte rijstewafel in een plastic boterhamzakje is voorzien van een nijntje gezicht met stift en twee uitgeknipte oren.

Soepstengels

Deze lange vingers zijn voorzien van een vrolijk vingerpoppetje die je onder andere hier kan vinden.

Eierkoek kikkers