Skip to Content

Jongens traktaties; ideeën en voorbeelden

Jongens traktaties; ideeën en voorbeelden

Je zoon wil trakteren en hij vindt een echt stoere traktatie eigenlijk wel het leukst? Geen probleem, dan kan hij die krijgen, nietwaar? Laat je inspireren door de volgende voorbeelden. Maak ze na of ga voor je eigen variant, of misschien vind je ze wel ergens kant en klaar! Succes en alvast een fijne verjaardag!

Lees ook: Traktatie school ideeën

Sleutelhanger

Koop van die lekkere sleuteldrop (of winegums) en hang ze aan een leuke sleutelhanger. Een Cars-sleutelhanger is natuurlijk echt wel stoer. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor andere leuke thema’s, zoals dino’s.

Spiderman in actie

https://www.ellouisacooking.nl/2017/05/spiderman-traktatie.html?spref=pi

Soepstengels gedipt in chocolade en voorzien van een mooi plaatje van Spiderman. Daar kun je als stoere kleuter uiteraard prima mee aankomen! En eigenlijk als je al groter bent ook nog best wel, toch?!

Vissen met een soepstengel

Een ander leuk idee met een soepstengel zijn deze hengels. Het visje en het draadje én de hengel: alles is eetbaar.

Spinnen!

Eng of gewoon lekker? Deze spinnen kun je in ieder geval opeten en ze zullen jou niks doen! Gelukkig maar. Met een lekkere Oreo (of ander rond koekje), dropveters en smarties kom je een heel eind.

Bakje patat

Welk kind lust er nu geen patat. Maar oké, om nu met een bak patat op school te komen om te trakteren… Dat zal vast niet gewaardeerd worden. Dus dan maar zo! De patat lijkt net echt, maar is cake. De frikandel is een chocoladereep en de mayo is gemaakt van een marsmallow. Jammie!

Cars met banaan

Op zoek naar een gezonde traktatie? Ook dat kan stoer uitpakken. Maak van een banaan een weg en zorg dat er een klein Cars-autootje opstaat. Of een ander autootje natuurlijk. Zo heb je niet alleen iets gezonds, maar ook nog een cadeautje.

Lego Ninjago

Een mueslireep verpakt als een Ninjago lego traktatie. Leuk! Laat hem lekker boos kijken en je zoon heeft een heel stoer uitdeelmoment op school (of waar dan ook).

Biertje?

Vul doorzichtige plastic bekertjes met beertjes. Voor de schuimkraag gebruik je popcorn of minimarsmallows. Het etiket maak je zelf. Ga je voor een echt biermerk of verzin je iets met de naam van je kind?

Lees ook: Chips & popcorn traktaties voor school maken; voorbeelden en ideeën

Gewichtheffen

Deze is ook leuk en eigenlijk wel heel simpel. Op een satéprikker prik je marsmallows en een ander snoepje aan de punten. Een foto van je kind die iets zogenaamd boven zich optilt hang je er in het midden aan. Natuurlijk kun je de hoeveelheid snoep zelf bepalen die je op het stokje prikt, zolang het maar wel de uitstraling van ‘gewichtheffen’ houdt.

Stoepkrijt Raket

Het stoepkrijt is de raket en met karton maak je de rest. Uiteraard met een fotootje van je kind als astronaut in de raket. Leuk als afscheidstraktatie van de peuterspeelzaal, omdat je dan een tekst over ‘uitvliegen’ erbij kunt zetten.

Een bootje met een schatkistje

Een leuk bootje waar je een zeil aanmaakt met de tekst wie er hoe oud wordt. Het schatkistje hangt hier ook aan. Ziet er lekker vrolijk uit en de kleintjes zijn er vast blij mee. Want een cadeautje is altijd leuk!

Piratenschip

Voor de grotere jongens is een piratenschip nog leuker. Eventueel met ook voor de meiden in de klas een eigen variant (of wie dan ook de prinses zou willen hebben).

Of de piraat zelf

Natuurlijk is ook de piraat zelf heel stoer. Kijk maar eens naar dit exemplaar. Met een eierkoek, droprolletje en een smartie heb jij een stoere piraat om je tanden in te zetten!

Marsmallow Lego-poppetje

Het is wel echt net echt deze poppetjes. Simpel, maar wel heel leuk.

Pokemon Pikachu

Gezond en toch gewoon heel leuk is deze traktatie op een prikker. Door Pikachu wordt het een stoere traktatie! En wat je allemaal aan het stokje prikt is natuurlijk helemaal aan jou!

Mandarijnmannetjes

Gezond én ook snoep: een fijne combinatie. Met een lekker mandarijntje weten de meeste kinderen wel raad en drop is voor de meeste kinderen ook geen probleem. En door de vrolijke gezichtjes wordt het een gezellige boel op de traktatieschaal…

Uiltjes

Of uiltjes per definitie stoer zijn is misschien de vraag, maar leuk zijn ze zeker wel. En ook als stoere knul kun je hier prima op trakteren! Chocozoenuiltjes zijn gewoon lekker!

Spookjes

Of maak de chocozoen wit met fondant en tover ze zo om tot leuke spookjes! Succes verzekerd. Ook leuk als Halloweentraktatie.

Ieuw….een spin!

Maak met stokjes en een dropveter een spinnenweb en ga op zoek naar spinnensnoepjes… Je zoon vindt het misschien wel leuk om mee te helpen met maken. Of maak dit lekkers op zijn verjaardagsfeestje met de kinderen. Ook dat is een leuk idee en na afloop mag de spin uiteraard mee naar huis, om daar opgegeten te worden.

Muffins met een gezicht

Alle muffins krijgen een eigen gezichtje. Dat ziet er hartstikke leuk uit én is ook nog eens lekker! Door te kiezen voor verschillende kleuren neuzen ziet de traktatie er meteen gezelliger uit dan dat alles hetzelfde is!

Monstercupcakes

Tja, je kunt natuurlijk ook gewoon groene monstertjes maken van cupcakes. Helaas moet je dan wel voedingskleurstof gebruiken, maar leuk is het zeker wel. Verder heb je gepofte rijst nodig voor de enge tandjes, poedersuiker, marsepein. De ogen maak je vast met de kleurstof en een beetje water, wat je mengt met de poedersuiker. De ogen zijn van marsepein of je kiest voor witte chocolade. De kleurstof voeg je ook toe aan het beslag van de cupcake om het groen te krijgen.

Minions cupcake

Met een cupcake kun je natuurlijk alle kanten op. Want naast enge monsters of grappige gezichtjes kun je ook Minions maken. Kijk eens hoe leuk dit voorbeeld is. Ook nu geldt dat variatie het allemaal nog leuker maakt!

Drollen

https://nl.pinterest.com/pin/47076758595960159/

Is je gozer wel in voor een geintje? Laat hem dan deze drollen trakteren! Met cakebeslag, een spuitzak en een fondant voor de oogjes maak jij de mooiste drollen! Zeker weten dat er gelachen zal worden. Nu is dit gericht op een emoji. Je kunt uiteraard ook meerdere emoji’s uitbeelden, maar dan is het toch weer meteen een heel ander thema.

Meer inspiratie vind je hier.

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)