Skip to Content

Studiedag kinderen; tips wat te doen aan uitjes en activiteiten?

Studiedag kinderen; tips wat te doen aan uitjes en activiteiten?

Een studiedag van de juffen. Die krijg je vaak netjes op de kalender doorgegeven aan het begin van het jaar. Dan is het slim om die direct helemaal over te nemen.

Zelfs de brief die dochter had gekregen, maar aan manlief had gegeven die ervanuit was gegaan dat ik het wel wist, ging langs mij heen. Dus werd ik op maandag verrast dat er op dinsdag een studiedag was.

Studiedag; wat nu?

Op zich geen probleem, dat is het voordeel van thuiswerken. Ook al is dinsdag juist de dag dat ik door kan werken. Maar ja, wat doe je op zo’n dag? Ik deed een oproepje op Facebook en kreeg een aantal tips waar ik erg blij mee was. Maar me ook een beetje overweldigde.

Dus oma opgebeld; of zij het gezellig vond om samen iets te gaan doen. Dan kon zij de knoop doorhakken over wát we gingen doen ;-)

Gewoon niets doen

Kinderen moeten al zoveel. Wat is er dan fijner om een dag gewoon even helemaal niets te moeten doen. Een beetje uitslapen, hangen, vervelen, tekenen, spelen en ga zo maar door. Lekker knutselen of spelletjes doen. Van die dingen waar je kind de rest van de week niet aan toe komt. Verleidelijk toch?

Winkelen

Lekker vroeg in de ochtend als het nog niet zo druk is. Bijvoorbeeld naar de Primark of andere winkels die in de uitverkoop niet meer leuk zijn. Zeker met een kind, een kleuter, die voor je het weet verdwenen is.

Gezellig ontbijten

Nu kan je natuurlijk thuis ontbijten, of je maakt er een klein feestje van. Door buitenshuis te gaan ontbijten. Er zijn meerdere plaatsen waar je terecht kan, zoals de ontbijtjes van de Hema, de MacDonalds of de Ikea. Hier vind je een vergelijking van de diverse ontbijtjes!

Naar een museum

In de vakantie, tijdens het weekend of woensdagmiddag kan het al snel erg druk zijn in het museum. Een vrije dag is dan een heel fijn alternatief. Populaire musea bij kinderen vind je hier.

De keuken in

Lekker samen de keuken in om iets lekkers te maken. Bijvoorbeeld een cake bakken. Of cupcakes versieren. Pannenkoeken of poffertjes bakken of wat anders lekkers.

Naar het pretpark

Hierover zijn de ervaringen verdeeld. De één denkt lekker rustig op een schooldag naar een pretpark te gaan en komt dan bedrogen uit vanwege de enorme drukte. Van andere gezinnen met kinderen, maar ook enorme schoolreisjes. De ander heeft een relaxte dag die een stuk rustiger is.

Het zal ook vast liggen aan het moment in het jaar, het weer en welk pretpark je bezoekt.

Naar de bibliotheek

Niet alleen vanwege de voorleesdagen, maar ook gedurende de rest van het jaar is het een leuk idee om een bezoek te brengen aan de bibliotheek tijdens schooltijd. Een stuk rustiger dan anders zodat je rustig alle boeken kan lezen.

Wandeling maken

Op zo’n vrije dag is het ook heel fijn om naar het bos te gaan. Even lekker genieten van de frisse lucht. En wat lichaamsbeweging krijgen in een fijne omgeving.

Wat wij uiteindelijk hebben gedaan? We zijn naar de dierentuin geweest.

Linda van Aken