Skip to Content

Sinterklaas traktatie voor kleuters

Sinterklaas traktatie voor kleuters

Als je kind jarig is tijdens de Sinterklaasperiode is het dubbel feest.

Niet alleen stuiteren ze vanwege de spanning vanwege de komst van de Goedheiligman en/of welke cadeautjes ze krijgen maar ook vanwege de verjaardag. Dat ze weer een jaartje ouder zijn, mogen trakteren op school en natuurlijk heel belangrijk hun kinderfeestje mogen vieren.

Het is altijd wel een vraagstuk wat je moet trakteren als je kind jarig is, gelukkig krijgen ze naar mate ze ouder worden ook een eigen mening. Wat heel handig is; want dan hoef je zelf niet na te denken maar als het onrealistisch is kan dat ook weer een uitdaging zijn.

Gelukkig was zoonlief heel makkelijk; hij kan zelf namelijk geen genoeg krijgen van pepernoten en krijgt iedere dag met het sinterklaasjournaal als ‘toetje’ een handje vol en wilde dat dus ook trakteren op school.

Lees ook: Traktatie school ideeën

Sinterklaas traktatie voor kleuters - Mamaliefde

Zakje kruidnoten ipv zakje chips

Dat zou je zeggen, hij wilde echter geen ‘gewone’ pepernoten (hier) maar de zwart /  wit pepernoten met chocolade! Oké, ik wist dat er uitdeelzakjes waren met pepernoten. Dat leek me wel zo hygiënisch en is weer eens wat anders dan een zakje chips om uit te delen. Online had ik al gezien dat ze er nog steeds waren en bij welke winkel ik het meeste kans maakte.

Gelukkig had ik geluk, want ik vond daar niet de gewone kruidnoten die ik had gezien en dus wist dat ze verkochten, maar wel uitdeelzakjes met zwart-wit pepernoten.

Wel vond ik ze wat aan de kleine kant, er zaten misschien iets van tien pepernoten in een zakje, en zes zakjes per zak. Gelukkig is hij aan het begin van het jaar jarig en zitten er nu nog maar 16 kinderen in zijn klas ;-)

En wat leuks

Nu ben ik geen grote voorstander van zakjes gevuld met snoep en lollies etc, maar ik vond dit ook wel een beetje karig.

Nu is hij ook groot fan van dieren en slangen, daarom ook dat we met zijn kinderfeestje naar een soort dierentuin gaan met slangen. En had ik bij de Action van die nepslangen gezien.

Gelukkig had ik die alvast meegenomen. In zijn klas zitten er aardig wat jongens, en ook stoere meiden.

Dus knoopte ik met een elastiekje de slangen om het zakje heen zodat ze zo meegenomen konden worden naar huis. In principe krijgen ze alles namelijk mee (behalve bij ijsjes of cupcakes oid) zodat ze het thuis kunnen opeten.

De perfecte combinatie van wat lekkers wat hij zelf had bedacht en wat leuks om thuis mee te spelen en niet meteen kapot gaat of in de vuilnisbak belandt.

En voor de juffen en meester?

Om in ‘stijl’ te blijven (en het niet al te moeilijk te maken) kocht ik voor hen een banketletter gevuld met banketspijs. Dat hoort tenslotte ook bij de decembermaand.

Kortom; in een kwartiertje (terwijl ik ondertussen op Netflix een filmpje keek) was ik klaar met de traktatie waarvan hij niet kon wachten om uit te delen.

Heel wat anders dan de traktaties die dochter uitzoekt en je soms een dag (of langer) in de keuken staat en het maar de vraag is of het ook zo lukt! Maar toch een kind dat superblij is met zijn traktatie!

Sinterklaas traktatie voor kleuters - Mamaliefde
Linda van Aken