Skip to Content

Corona verjaardag; tips en ideeën zoals drive thru en videoboodschap

Corona verjaardag; tips en ideeën zoals drive thru en videoboodschap

In deze tijd denk je wel ergens anders aan, dan aan je verjaardag vieren. Maar bij kinderen werkt dat toch anders. Het is dé dag in het jaar waar ze al zo lang naar toe leven. Wij hebben een dochter die 6 jaar wordt en een zoon die 3 jaar wordt deze week.

Maar helaas gooit Corona roet in het eten. Geen kinderfeestje, niet trakteren, geen grotemensenfeestje. Wat kun je doen om er toch een feestelijke dag van te maken voor de jarige?

Want het zomaar voorbij laten gaan is natuurlijk geen optie.

Uitstellen

Natuurlijk kan je in eerste instantie de verjaardag uitstellen tot na juni als mensen weer bij elkaar mogen komen. Natuurlijk wel op de dag zelf binnen het gezin maar met visite en kinderfeestje pas op een later moment.

Intiem corona verjaardag vieren met gezin zonder visite

Wij hebben er voor gekozen om de verjaardag van onze kinderen heel intiem te vieren. We weten niet wanneer het leven weer normaler wordt en je elkaar weer mag komen opzoeken. Daarom vieren we de verjaardag piepklein en toch heel groots.

Het is voor kinderen namelijk heel onduidelijk wanneer de verjaardag dan wel gevierd gaat worden. Het tijdsbegrip is nog volop in ontwikkeling en niemand kan nu die duidelijkheid geven.

Let op: Wil je verjaardagsvisite ontvangen vanwege een verjaardag volg dan de adviezen op dat er er maximaal 3 gasten aanwezig mogen zijn indien de sociale afstand van minimaal 1,5 meter gewaarborgd kan worden.

Versier de slaapkamer

Corona verjaardag; tips en ideeën zoals drive thru en videoboodschap - Mamaliefde

Versier de slaapkamer van je kind als hij ’s nacht slaapt. Het verbaasde koppie is goud waar als ze slingers en ballonnen op hun kamer zien.

Ook heel leuk; ballonnen aan slingers voor de deur, dan is het een grote verrassing op het moment als ze de deur uitstappen ;-) Van een oud laken of handdoek kan je natuurlijk ook zelf een spanddoek opmaken.

Natuurlijk kan je ook wat groter uitpakken en het hele huis versieren, tot en met de wc!

Versierde stoel

De versierde stoel kan natuurlijk niet achterblijven. Dus gooi een slinger om de stoel heen of plak er mooie ballonnen aan vast. Deze troon is heel belangrijk!

Het kind zelf bepaalt natuurlijk op welke plaats de stoel komt te staan aan de eettafel.

Maak een papieren hoed

De kleuterjuf maakt altijd prachtige feestmutsen die de kinderen mogen dragen tijdens het trakteren. Probeer dan ook eens thuis te maken. Het hoeft niet per se zo mooi te zijn als die van de kleuterjuf, als het maar vrolijk is en op het hoofd blijft zitten.

Lees ook: Papieren hoed maken

Pak uit

Doe iets wat je anders niet zo snel zal doen; een kinderfeestje kan niet maar als je de ruimte hebt kan je wel een springkussen huren om op te zetten in de achtertuin voor je eigen kinderen.

Of een ballenbad voor in huis. Zorg dat het een onvergetelijke dag wordt en dat huiswerk kan best wel een dag blijven liggen!

Virtuele felicitaties

Bel de jarige op zijn of haar verjaardag. Of nog leuker, zing een liedje door de telefoon 😊.

Nog nog nog leuker is een liedje zingen tijdens een videoboodschap 😊. Deze filmpjes kan je natuurlijk opsturen zodat ze alles in 1x kunnen kijken. Ideaal ook voor oudere mensen.

Live videobellen kan natuurlijk ook. Je kan dan ook een moment op de dag prikken om met zijn allen online even Happy Birthday te zingen en de cadeautjes uit te pakken.

Drive-thru verjaardagsvisite

Doe een briefje in de bus bij de buren in de straat en vraag of ze op een bepaald tijdstip op de stoep willen gaan staan om met zijn allen Happy Birthday te zingen.

Of wat vind je van deze ‘corona proof’ verjaardagsvisite? Netjes op afstand, maar toch elkaar even zien!

Verjaardagskaartjes

De post mag nog steeds bezorgd worden. Dus stuur de jarige een kaartje. Vraag bijvoorbeeld aan ooms, tantes, buren, vriendinnetjes of ze een kaartje willen sturen naar jouw kind.

Je kan ook een oproepje plaatsen op het internet, zo zijn er kinderen die zelfs kaartjes hebben gekregen van bn-ers! Post is leuk. En het is voor kinderen helemaal bijzonder om te voelen dat er zoveel mensen aan je denken en heb je iets tastbaars in je hand, in plaats van digitaal.

Je kunt ook zelf op de fiets het kaartje door de brievenbus doen. Zo behoud je nog altijd de anderhalve meter afstand tussen andere mensen.

Vraag de juf bijvoorbeeld of de klasgenootjes een brief, tekening of knutsel willen maken en thuis in de brievenbus willen gooien.

Cadeautjes

Je kan ook een klein cadeautje bij de deur leggen. Soms heb je namelijk de cadeautjes al binnen en is het net zo leuk om deze op de dag zelf even langs te brengen. Leg ze bij de deur, bel aan en doe een stapje achteruit. Zo zie je toch nog de blije reactie van de jarige en maak je haar nog jariger.

Als ouder kun je dit ook voorstellen aan familie en vrienden die dichtbij je staan. Ze zullen het vast begrijpen. Opa’s en oma’s stelden dit al zelf voor. Zij weten hoe belangrijk de verjaardag van een kind is.

En jij kan op jouw beurt dan weer de zelfgemaakte hapjes en taart bij de deur neer zetten. En het eventueel verpakken in een doosje zodat ze het mee naar huis kunnen nemen.

Jarig Tijdens Corona

Team Jarig, willen graag deze kinderen een hart onder de riem steken. Wij willen bij deze kinderen een verjaardags tasje bezorgen! Want een verjaardag moet gevierd worden! Ben jij een pappa of mamma van een kindje dat binnenkort jarig is?

Geef je kindje dan op!! Natuurlijk mag je als tante/oom/opa/oma/buurvrouw etc ook een kindje opgeven. Graag zo vele mogelijk delen zodat we veel kindjes kunnen bereiken!

Meer informatie vind je hier.

#thuisjarig

Speelgoedfabrikant MGA Entertainment lanceerde het #ThuisJarig initiatief. Kinderen van 4 tot en met 10 jaar die van 25 maart tot en met 6 april 2020 jarig zijn, kunnen zich inschrijven voor de #ThuisJarig actie (mgalol.nl).

Ze maken kans op een cadeau dat bij hun thuis wordt afgeleverd. Zo krijgt hun verjaardag toch nog een speciaal tintje. MGA Entertainment bundelt hiervoor de krachten met Intertoys.

De cadeautjes bestaan onder andere uit speelgoed van L.O.L! Surprise, Na!Na!Na!Surprise en Little Tikes.

Kinderen kunnen (door een volwassene) worden aangemeld op de website. De actie loopt tot en met 6 april.

Mocht de actie worden verlengd in verband met de duur van de overheidsmaatregelen en als de voorraad dat toelaat, wordt de verlenging op de website gecommuniceerd.

Meer informatie vind je hier.

Cadeautjes speurtocht

Koop verschillende cadeautjes of pak het in kleinere pakketjes in huis te verstoppen om vervolgens een speurtocht uit te zetten of door middel van warm en koud aanwijzingen ze te laten zoeken. Zo maak je er een leuk spel van en zijn ze toch even zoet.

Taart bakken

Allereerst heb je nu de tijd om samen een taart te bakken. Zie het als een ‘kookles’ 😊. Laat de jarige zelf een taart kiezen die hij of zij wil bakken. Een makkelijke taart is een kwarktaart.

Dit is ook bij uitstek een goede taart voor een 3-jarige, er valt namelijk lekker veel af te likken. Zoals de gardes met het kwarkmengsel. Voor wat oudere kinderen is een appeltaart geschikt om alvast te oefenen met het schillen van de appels en het kneden van het deeg.

Lees ook: Kindertaart verjaardag maken

Natuurlijk kan je ook een taart bestellen. Dit kan bijvoorbeeld online bij Hema (winkels zijn open voor afhalen) of bij Greetz (thuisbezorgd).

Hapjes klaarmaken

De kinderen kunnen natuurlijk ook goed meehelpen met het maken van de hapjes.

  • Croissantjes gevuld met knakworstjes. Onze kinderen zijn gek op knakworstjes in croissantdeeg. Kies dan voor het croissantdeeg voor minicroissantjes. Kinderen kunnen in de ochtend al helpen met het rollen van de knakworstjes in het deeg.
  • Gevulde eieren. Gevulde eieren zijn ook leuk om alvast klaar te maken met je kind. Er zitten veel klusjes bij waar je kind kan helpen. Bijvoorbeeld: het pellen van de eieren, het toevoegen van de kruiden, het vullen van de eieren.
  • Monkey platter. En maak een monkey platter. In het kort gezegd is dit een grote schaal of bak met allerlei soorten voedsel. Van druiven tot aan koekjes, tot aan tomaatjes en M&M’s. Geheel naar eigen keuze te vullen.

Lees ook: Hapjes en snacks (ook gezond) voor verjaardag

Trakteren thuis

Op school mogen ze vaak trakteren in de klas. Helaas is dat dit jaar niet het geval, dus moeten we het trakteren naar de huiskamer verplaatsen.

Je kind mag de taart uitdelen, de zakjes chips en de hapjes. Maak een grote kring en zet wat knuffels en poppen op stoelen. Zij feesten gezellig mee.

Of stap op de fiets en breng traktaties rond (die bijvoorbeeld ook door de brievenbus passen).

Gourmetten

Kinderen mogen vaak kiezen wat ze gaan eten als ze jarig zijn. Dit kan nu natuurlijk nog steeds. Heb je er wel eens aan gedacht om te gaan gourmetten? Het is dan wel geen Kerstmis, maar het is wel een bijzondere activiteit die je kunt doen.

Stel het eens voor aan je jarige zoon of dochter. Wie weet staat hij of zij straks te springen van blijdschap als hij/zij hoort dat hij pannenkoekjes en vlees mag bakken.

Lees ook: Gourmetten met kinderen

Chique dineren

Je kunt uiteraard ook chique dineren, net zoals in een restaurant. Laat de kinderen de voorbereidingen treffen overdag, zoals:

  • bloemen van papier maken
  • maak mooie placemats
  • Vouw de servetten
  • Maak waxinelichthouders
  • Snijd de groente

In de avond trek je de mooiste kleding uit de kast. Ga je samen met je kinderen ‘make-uppen’. Guitige rode wangetjes, prachtige oogschaduw en roze lippenstift. Wie weet wil je zoon ook wel mooie rode wangetjes. Alles mag 😊.

Laat je kind bepalen wat jullie vanavond eten en laat dit thuisbezorgen door het restaurant. Zelfs de MacDrive is open als je kind graag patat wil ;-) En hoe bijzonder is dat om dan ‘netjes’ aan tafel te eten.

Ook zijn er sterrenrestaurants die nog steeds open zijn en je voor weinig geld een driegangenmaaltijd kan afhalen of laten bezorgen!

Toegezongen worden door Titus en Fien

Iedere dag om 16.00 uur gaat het duo Titus en Fien online op Facebook. Een hilarisch duo en niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor papa en mama!

Iedere dag is er ook tijd voor de specials en kun je doorgeven dat je jarig bent en hoe oud je kind wordt. Alle jarigen worden genoemd en er wordt voor ze gezongen!

Meer informatie vind je hier.

Digitale boodschap

Ik wens jou en de kinderen desondanks deze vreemde tijd een heel feestelijke verjaardag.

Anita Schokker