Skip to Content

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes

Trakteren is leuk, maar voor jou als ouder soms ook iets om ‘van wakker te liggen’. Wat moet je nu weer je kind laten trakteren? Je wilt wel iets leuks, maar eigenlijk heb je geen tijd of simpelweg geen inspiratie om iets ingewikkelds te maken.

Een kant-en-klare traktatie kopen kan dan een heel leuke oplossing zijn. Zo trakteert je zoon of dochter toch iets speciaals en niet alleen een simpel zakje chips…maar het kost jou geen hoofdbrekens of hele avonden aan tijd. Wat voor soort traktaties kun je zo kant-en-klaar kopen?

Snoep, speelgoed of allebei?

Kies je voor een traktatie die je gewoon wilt kunnen kopen, dan kun je je eerst even afvragen wat je nu precies wilt. Tegenwoordig mag lang niet overal meer op snoep getrakteerd worden of je weet dat er meerdere kindjes zijn die iets niet mogen eten.

In beide gevallen kan het een leuk idee zijn om niet voor snoep te gaan maar juist voor een cadeautje. Setjes waarin je zowel een cadeautje als een snoepje vindt, zijn natuurlijk helemaal leuk.

Je kunt kiezen voor iets wat men speciaal maakt voor jou. Of je kiest voor een standaardpakketje die je zo kopen kunt. Vaak wel zo goedkoop. Overigens kun je ook nu kiezen voor gezonde(re) varianten. Al is dat wel even zoeken.

Ideetjes die te koop zijn

Je kunt hierbij denken aan:

  • Gevulde bekers
  • Zakjes met een speeltje en een snoepje
  • Een snoeptaart
  • Snoepjes die iets uitbeelden, bijvoorbeeld een ‘bakje patat’
  • Leuke aardigheidjes met een kaartje eraan
  • Sleutelhangers met een naam of tekst
  • Flesje gevuld met snoep
  • Stoepkrijt is ook een heel leuke
  • Grappige plastic voorwerpen die gevuld zijn met iets lekkers. Zoals een plastic lolly, kubus, eenhoorn of zelfs een helikopter

Let wel op, want er zijn aanbieders die dit soort dingen aanbieden, maar dan blijk je alsnog het zelf in elkaar te moeten zetten.

Natuurlijk is dat niet erg als het jou meer om de inspiratie gaat. Gaat het er juist om dat je sneller klaar wilt zijn, dan is het een minder handige keuze.

Een aantal leuke ideeën die je zo kant-en-klaar kunt kopen zetten we hieronder voor je neer. Waarbij ik zelf wel een zwak heb voor de snoeptaart. Want wat ziet dat er feestelijk uit!

Snoeptaart

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Hoe leuk wil je het hebben? Koop deze snoeptaart en je hebt 30 traktaties in allerlei kleuren. De taart wordt verpakt in een doorzichtig folie. Het is een heel feestelijk gezicht en natuurlijk een heerlijke traktatie voor de kinderen.

Het gaat om zachte snoep. Door de prikkers wordt er aangeraden om kinderen onder de vier jaar niet zelf de snoepjes van de taart af te halen.

Overigens zijn er meerdere uitvoeringen beschikbaar als snoeptaart. Er is een variant met pandabeertjes. Of wat dacht je van een ‘pizza-taart’ of een taart met voetbal als thema? Natuurlijk kies je het onderwerp wat het beste bij jouw kind past!

Spektaart Minions

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Ook een taart, maar deze is wel heel leuk en anders, dus even een vermelding apart waard. 24 Minions die met elkaar op een plateau staan.

Hartstikke leuk voor de Minionsfan, maar zelfs als je zoon of dochter dat niet is, is deze ook gewoon heel vrolijk om de klas mee rond te gaan! Gemaakt van spekken.

Splashpop Candy

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

In dit setje zitten 12 bekers met Splashpop. Leuk om uit te delen en meer dan dit heb je zeker niet nodig. Natuurlijk kun je ze uit de verpakking halen als je er meer dan 12 nodig hebt en ze even op een grotere ondergrond zetten, zodat je kind ze in 1 keer kan meenemen.

Kauwgumbalmachinetjes

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

12 kauwgumbalmachines, uiteraard gevuld met kauwgumballen. Superleuk om uit te delen!

De machines zijn in de kleuren blauw, groen en roze. Ziet er heel gezellig uit en je kind maakt vast veel kinderen blij.

Potloden met stickertjes

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Geen gezeur of de traktatie wel gezond is of dat iedereen het wel eten mag? Dan kun je kiezen voor een klein cadeautje wat je zoon of dochter trakteert.

In dit geval gaat het om een setje potloodjes met stickertjes. Natuurlijk kun je het ook extra bij een zakje chips of een andere lekkernij stoppen.

Klaparmband Wilde Dieren (of ander onderwerp)

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Leuk voor zowel meiden als jongens zijn deze klaparmbanden. Te koop in verschillende kleurstellingen/onderwerpen.

Want in plaats van wilde dieren kun je eveneens kiezen voor voetbal, paarden, prinses of bijvoorbeeld eendjes.

Bouncing monster

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Bouncing monsters zijn heel grappig en welk kind moet hier nou niet om lachen? Een set bestaat uit 24 van die grappige springertjes.

Ze zijn in allerlei verschillende uitvoeringen, dus het enige nadeel is dat de kinderen misschien net die willen hebben die er niet meer is…

Geduldspelletjes

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Lekker spelen met een klein kubusje en de opdracht die erin zit voor elkaar krijgen. Het balletje op de juiste plek krijgen, bijvoorbeeld. Ook deze set bestaat uit 24 verschillende soorten kubusjes.

Aanpassen aan jouw wensen

Heb je nog niet echt iets leuks gevonden? Of wil je meer variatie, bijvoorbeeld een beker met snoep en een cadeautje?

Even rondneuzen op internet laat je kennis maken met bedrijven die bekers met een cadeautje en lekkers vullen en waarbij jij zelf eventueel kunt aangeven of je minder cadeau en meer snoep bijvoorbeeld wilt hebben.

Ook dat kan uiteraard een leuke optie zijn. Maar ook Bol.com heeft wel leuke uitdeelzakjes waarbij je zowel een cadeautje als een snoepje kunt trakteren.

Klei en een lolly

Kant en klare traktaties ideeën met snoep & cadeautjes - Mamaliefde

Dit is daarbij bijvoorbeeld een leuk voorbeeld. Een zakje met een klein potje Playdoh en een lolly. Met de sticker op het zakje ziet het er gezellig uit. Grote kans dat je aan 1 setje genoeg hebt, want er zitten er 25 in. De lolly is in cola-smaak. De kleur van de klei varieert.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel webshops die de service aanbieden om de traktaties kant-en-klaar, al dan niet voorzien van naam of foto, aan te leveren.

Afhankelijk van de traktatie kun je dit op tijd bestellen zodat je zeker weet dat het op tijd in huis is, of pas op het laatste moment bezorgen om te zorgen dat het zo ‘vers’ mogelijk is.

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)