Originele luiertaart; 25 voorbeelden om er zelf een te maken

Een van de leukste cadeautjes, niet alleen om te krijgen maar ook om te geven vind ik toch wel de luiertaart. Daarmee laat je zien dat je moeite doet voor de ander, en niet alleen een leuk cadeau te kopen, maar ook echt je best te hebben gedaan. Daarnaast zijn luiertaarten, of althans de vulling ook nog eens superhandig voor de baby want je hebt er nooit genoeg van. Het beste kan je echter maat twee luiers gebruiken omdat ze in maat 1 vrij snel uit zijn.

Een aantal jaar geleden waaide het fenomeen van de luiertaart over vanuit Amerika. Het begon met eenvoudige taarten gemaakt van opgerolde luiers. Bij elkaar gehouden met een lintje en voorzien van kleine cadeautjes. De afgelopen tijd is de kunst van het luiertaarten maken sterk door ontwikkeld en zie je de meest originele varianten voorbij komen. Van uiltjes tot en met kinderwagens. Een ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen; het kost echt wel tijd en is even passen en meten voor je dat ene voorbeeld na hebt kunnen maken. Daarom dat ik op zoek ging naar de origineelste luiertaarten om zelf te maken. Geschikt voor een babyshower of als kraamcadeautje.

Lees ook; Luier test; wat zijn de beste luiers en welke maat welke leeftijd?
Lees ook: Duurzame en ecologische geboorte- en kraamcadeaus voor baby en moeder

Basic luiertaart

Om te beginnen gewoon een basic luiertaart, met een beetje aankleding maak je hier echt een pareltje van. De luiers kan je op twee manieren inrollen, of allemaal kleine rolletjes die je samenbindt met een lint, of in een soort waaiervorm waarbij ze elkaar overlappen. De luiertaart bestaat uit drie niveaus. Met lintjes of een hydrofiel kan je ze samen binden. Als je hiervoor twee of drie kleuren gebruikt wordt het echt een geheel waarbij geldt; eenvoud loont.

Handig hulpmiddel voor het maken van een luiertaart.

Lees ook: 10 originele kraamcadeautjes

Luierkrans

Van luiers is deze vrolijke luiertaart gemaakt. Niet alleen leuk om te krijgen maar ook nog eens heel decoratief. Superleuk om op de kamer op te hangen totdat de baby is geboren. Voor deze luiertaart zijn 22 luiers, brede en smalle linten gebruikt en 2 gastenhanddoekjes. Hiervoor rol je de luiers op in rolletjes, lintje eromheen, en ze vervolgens in een circel aan elkaar verbinden. In het midden een knuffeltje hangen (of van handdoeken een knuffeltje vouwen) en klaar is je olifant.

Traktor luiertaart

Heel stoer deze traktor luiertaart. Daarvoor rol je twee keukenrollen in met een doek en aan beide kanten een luier. Voor de motor gebruik je een luierdoekjesbak en een knuffel op de achterkant als chauffeur.

Lees ook: Babyshower organiseren; de leukste activiteiten, spelletjes, hapjes en decoratie

Slakken luiertaart

Een luiertaart / handdoekenfiguur. Hiervoor heb je een lange handdoek nodig, een washandje, en een hydrofiele luier, met als chenille, oogjes en een mondje. Hier gaan in totaal 40 luiers in. Je rolt de luiers per twee op en deze rolletjes rol je op in de handdoek voor het huisje zodat je een slakkenhuisje krijgt. Een rolletje rol je in met de washand en de hydrofiel rol je om een grote rol met vier luiers heen en vervolgens onder de slak door. Met de chenille maak je twee voelsprieten, oogjes en mondje en klaar.

Gewichtheffen

Voor de stoere papa (of mama) is dit gewicht een aanrader. Aan beide kanten schuif je twee rollen met luiers en in het midden een knuffeltje.

Lees ook: 15 leukste babyshower cadeautjes

Luierkasteel

Dit vind ik persoonlijk echt een geniale luiertaart. De basis is gelijk aan de andere luiertaarten. Je rolt heel veel luiers op en bindt deze samen met een lint. In het midden steek je een koker voor de stevigheid, daar kan je de woontoren omheen rollen van drie verdiepingen met luiers. Op de hoeken zet je vier torentjes van twee laagjes met 5 en 3 luiers. Tot slot maak je hem af met puntdakjes en een toegangspoort.

Lees ook: 10 regels waar je je als kraamvisite aan moet houden

Wandelwagen luiertaart

Deze luiertaart is wat ingewikkelder dan als hij er uit ziet. Je hebt hier toch al snel twee of drie pakken met luiers voor nodig om de bak te vullen met rolletjes. Deze pak je in met een lakentje of hydrofiel. In de kap gaan ook heel veel luiers, die je ook weer inpakt. Met behulp van een smal gevouwen lakentje bind je alles samen. Van de kleine rolletjes maak je vier wielen. Om het af te maken kan je nog een knuffeltje ‘instoppen’.

Lees ook: Zelf een wandelwagen luiertaart maken

Uil luiertaart

last minute cadeautips door kinderen: luiertaart uil - Mamaliefde

Voor deze uil luiertaart maak je een heel grote cirkel. Hiervoor begin je met een luier en rolt daar telkens een luier omheen en bindt dit vast met een elastiek. Met twee kleinere rolletjes van drie luiers maak je de oogjes. In het midden kan je een cadeautje verstoppen of een bloem. Een lakentje vouw je samen zodat het net zo breed wordt als een luier en daarmee bindt je alle drie de rollen samen met aan de zijkant twee flappen voor de vleugels. Van twee sokjes maak je de wenkbrauwen, een knuffel aan de voorkant als een neus.

Lees ook: Zelf een uil luiertaart maken

Sushi luiertaart

Tijdens de zwangerschap moet je dit zoveel mogelijk links laten liggen. Gelukkig is deze wel babyproof. Van luiers rol je kleine rolletjes die je met zwart papier of een breed lint inpakt zodat je sushirolletjes krijgt. Een wat grotere rol voor de kom rijst. Vervolgens nog wat losse sushi met bijvoorbeeld vingerpoppetjes of sokjes en klaar is je cadeautje.

Lees ook: Kraammand maken? Tips voor het versieren en vullen met cadeautjes van lege mand

Luier kraamboeket

Weer eens wat anders dan een bloemetje deze luierbloemen. Hiervoor rol je luiers op met wat tule dat lekker wijd gaat staan. Wat nepbloemen ertussen en klaar is je boeket.

Luiergitaar

Mega origineel is deze gitaar gemaakt van luiers. Hiervoor maak je twee grote cirkels die je samen inpakt met lakentjes of hydrofiele doeken. Rondom een stang rol je de luiers op die de snaren voor het gitaar zorgen. Bovenaan rond je het af met een sok. Hier zijn twee paar schoenen om gehangen maar je kan hem ook prima versieren met andere cadeautjes.

Hobbelpaard luiertaart

Voor deze luiertaart worden er drie luiers die de kop vormen. Een speentje er in als soort tuigje. Het lijfje is gemaakt van luiers die je samenbindt in een vierkante vorm met lint. Tot slot twee lange ‘buizen’ voor de onderleggers.

Baby luiertaart

Hoe gaaf is deze baby luiertaart? Hiervoor maak je een platte basis en vervolgens vier kleinere rolletjes voor het lichaam, achterwerk, nek en hoofd. Met sokjes en kleertjes kleed je de ‘baby’ aan en legt hem te slapen op de taart.

Luierspeen

Een rol met luiers, een papieren cirkel en een ballon en je hebt deze speen.

Hijskraan

Sleepy teddybeer

Minnie Mouse

Geboorteklok

Race-auto

R2D2 luiertaart

Luier drumstel

Helikopter

Boot

Vliegtuig

Kinderstoel

Luiertaart cupcake

En we sluiten het af met een echte luier ‘taart’ 😉

Heb jij wel eens een luiertaart gemaakt of gekregen?

Zelf een originele luiertaart maken? Dan heb je vast iets aan deze 25 voorbeelden; van slakken tot aan traktoren, gitaren, kastelen en nog veel meer - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Originele luiertaart maken; 25 voorbeelden
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 4 )

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top