Een van de leukste cadeautjes, niet alleen om te krijgen maar ook om te geven vind ik toch wel de luiertaart. Daarmee laat je zien dat je moeite doet voor de ander, en niet alleen een leuk cadeau te kopen, maar ook echt je best te hebben gedaan om zelf een luiertaart te maken. Daarnaast zijn luiertaarten, of althans de vulling ook nog eens superhandig voor de baby want je hebt er nooit genoeg van. Het beste kan je echter maat twee luiers gebruiken omdat ze in maat 1 vrij snel uit zijn.

Lees ook: Duurzame en ecologische geboorte- en kraamcadeaus voor baby en moeder
Lees ook: 15 leukste babyshower cadeautjes
Lees ook: 10 originele kraamcadeautjes
Lees ook: 10 regels waar je je als kraamvisite aan moet houden
Lees ook; Luier test; wat zijn de beste luiers en welke maat welke leeftijd?
Lees ook: Kraammand maken? Tips voor het versieren en vullen met cadeautjes van lege mand

Wat is een luiertaart?

Een aantal jaar geleden waaide het fenomeen van de luiertaart over vanuit Amerika. Het begon met eenvoudige taarten gemaakt van opgerolde luiers. Bij elkaar gehouden met een lintje en voorzien van kleine cadeautjes. De afgelopen tijd is de kunst van het luiertaarten maken sterk door ontwikkeld en zie je de meest originele varianten voorbij komen. Van uiltjes tot en met kinderwagens. Een ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen; het kost echt wel tijd en is even passen en meten voor je dat ene voorbeeld na hebt kunnen maken. Daarom dat ik op zoek ging naar de origineelste luiertaarten om zelf te maken. Geschikt voor een babyshower of als kraamcadeautje.

Basic luiertaart maken met youtube filmpje

Om te beginnen gewoon een basic luiertaart, met een beetje aankleding maak je hier echt een pareltje van. De luiers kan je op twee manieren inrollen, of allemaal kleine rolletjes die je samenbindt met een lint, of in een soort waaiervorm waarbij ze elkaar overlappen. De luiertaart bestaat uit drie niveaus. Met lintjes of een hydrofiel kan je ze samen binden. Als je hiervoor twee of drie kleuren gebruikt wordt het echt een geheel waarbij geldt; eenvoud loont.

Handig hulpmiddel voor het maken van een luiertaart met tips hoeveel luiers je nodig hebt.

In dit filmpje zie je hoe je de luiertaart kan opbouwen met losse rolletjes.


En in dit filmpje zie je hoe je een taart maakt met ‘losse’ luiers die je niet hoeft op te rollen maar als een soort waaier gebruikt. Aan jouw welke ‘techniek’ je gebruikt.

Minimalistische luiertaart met succulents

Minimalistische luiertaart met een jute lint en hier en daar een vetplant / succulent.

Tipi luiertaart