Skip to Content

10 tips en manieren om je hoofd leeg te maken

10 tips en manieren om je hoofd leeg te maken

Elke dag hebben we tal van verplichtingen en werkzaamheden die onze aandacht opeisen. We hollen van hot naar her en hebben vaak weinig tijd voor onszelf. Het werk, de kinderen, sociale verplichtingen, ze vragen allemaal veel van je.

Maar wanneer heb je dan eens even tijd voor jezelf? Tijd om je hoofd leeg te maken en pure ontspanning op te zoeken? Veel daarvan heb je zelf in de hand. Rust en ontspanning kun je inplannen en het is nog niet eens zo’n vreemd idee.

We geven je graag enkele tips mee voor activiteiten die jou helpen om de knop om te draaien en eens aan jezelf te denken. En ja hoor, dat verdien je echt wel, voel je dus in geen geval schuldig als je eens alle verplichtingen aan de kant schuift.

Wandelen

Een perfecte manier om je hoofd leeg te maken en het stressgevoel te verminderen, is een stevige wandeling. Waar je wandelt en of je dat alleen of samen met iemand doet en hoe lang die wandeling dan duurt, maakt helemaal niet uit als je er maar ten volle van geniet.

Schrijven

Je gedachten op papier zetten, kan je helpen om datgene waar jij je druk over maakt van je af te schrijven. Papier is geduldig en vormt geen oordeel, je kunt dus makkelijk al je gevoelens en gedachten kwijt zonder dat je ze ook effectief met iemand moet delen.

Shoppen

Deze scoort waarschijnlijk hoog in het lijstje van favorieten als het gaat over ontspannen. Lekker door de winkelstraten kuieren, die leuke boetiekjes opzoeken en jezelf eens een extraatje gunnen, klinkt goed toch? Wil je het helemaal af hebben, ga dan nog voor een lekker restaurantje erbij.

Schilderen

Creatief bezig zijn, bijvoorbeeld door te schilderen op nummer volwassenen helpt je om je gedachten te verleggen. Door focus te houden op je schilderwerk kun je vermijden dat andere gedachten zich in snel tempo in je hoofd opvolgen.

Ben je iemand die liever tekent, knutselt of bloemschikt? Leef jezelf creatief uit en geniet van jouw kunstwerkjes.

Muziek beluisteren

Muziek heeft vaak een rustgevend effect, en daarom hoeft het niet eens rustige muziek te zijn. Wegdromen bij de melodie of de tekst, het vult je hoofd met andere zaken dan de dagelijkse beslommeringen en zo kun je er even aan ontsnappen. Speel je zelf een instrument of is zingen jouw passie? Helemaal goed om tot rust te komen.

Lezen

Wie heeft zich nog nooit helemaal laten meeslepen door het verhaal van een aangrijpend of spannend boek? Ben je niet zo’n grote fan van boeken, dan kan een tijdschrift je ook helpen hierbij. Is lezen op zich niet jouw ding, dan bestaan er ook nog luisterboeken die hetzelfde effect geven.

Sporten

Denk niet dat je een topsporter moet zijn of die ambities moet hebben, maar onderzoek heeft aangetoond dat sport een goede manier is om die knop in je hoofd om te draaien. Door je te concentreren op je prestaties en ademhaling, blijft er geen ruimte over voor gepieker.

Diamond Painting

Een andere creatieve activiteit is diamond painting, je kan dit zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Er zijn veel verschillende pakketten met afbeeldingen om te maken.

Deze vind je onder andere bij painting expert. Het leuke hieraan is dat je het kunstwerk ook een mooi plekje kan geven in je huis als je klaar bent.

Douchen of baden

Heerlijk relaxen onder de douche of genieten van een lekker warm bad, het doet wat met een mens. Neem echt even tijd voor jezelf, zorg voor een lekker geurtje, doe een maskertje op en laat alles even voor wat het is.

Daarna lekker languit op de bank in je kamerjas doet het hem helemaal. Een goede manier ook om voldoende rust te vinden voor een nachtje verkwikkende slaap.

Wellness

Een deugddoende massage, een verkwikkend saunabezoek, mama me-time in de jacuzzi, als jij er maar van kan genieten, is het allemaal meer dan de moeite waard. Niet alleen kun je je hoofd hiermee leeg maken, je zal ook nog lang daarna genieten van de weldaad van de behandelingen voor jouw huid en lichaam.

Koken

Jouw hoofd leeg maken en jezelf en je huisgenoten culinair verwennen, het zijn twee vliegen in één klap en je maakt jezelf er vast geliefd mee.

Ga lekker winkelen voor de beste ingrediënten, leef je helemaal uit in dat ene zo lekker lijkende recept en geniet van de complimentjes die je gasten je geven. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn om in koken een goede vorm van ontspanning te vinden.

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om ontspanning en rust in het hoofd te vinden. Het komt er gewoon op aan datgene te vinden wat werkt voor jou. We hopen je alvast een goed eind op weg geholpen met de tips hierboven en wensen je vele leuke, aangename en ontspannen uurtjes toe.

Redactie Mamaliefde