Skip to Content

Tips ontspannen vakantie met baby

Tips ontspannen vakantie met baby

Het plannen van een reis met je baby kan overweldigend lijken voor jonge ouders, maar met de juiste voorbereiding kun je stressvrij op pad gaan. Hieronder vind je advies voor een zorgeloze vakantie met je baby.

Van het kiezen van de bestemming en het boeken van accommodatie tot het plannen van activiteiten, er zijn tal van tips voor een babyvriendelijke vakantie.

Bestemming

Kies in de eerste plaats voor een babyvriendelijke reisbestemming. Denk aan locaties met goede gezondheidsfaciliteiten die toegankelijk en comfortabel zijn voor zowel de baby als de ouders. Zoek naar een bestemming die rust, veiligheid en ontspanning biedt.

Denk goed na over het type vakantie dat het meest geschikt is voor jouw nieuwe gezin en waar jullie, met een baby, het meest van zullen genieten. Wil je ontspannen in de zon of juist cultuur opsnuiven in de stad?

Laat je keuze hierin niet beperken door het hebben van een baby, maar besef wel dat de vakantie misschien anders zal verlopen dan voorheen.

Transport

Of je nu met de auto gaat of liever het vliegtuig neemt, beide opties hebben hun voor- en nadelen. Kies de optie waar jij je het prettigst bij voelt. Houd zoveel mogelijk rekening met het slaap- en voedingsritme van je baby. Plan bijvoorbeeld reistijd in op momenten waarop je baby normaal gesproken slaapt.

Als je met de auto reist, kan het handig zijn om ‘s nachts te rijden. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt voor de reis en plan regelmatig rust- en voedingspauzes in. Zorg ervoor dat je een veilig en comfortabel autostoeltje hebt voor je baby. Dit zorgt voor gemoedsrust tijdens de autorit.

Als je liever met het vliegtuig reist, is een kinderwagen handig om je gemakkelijk door de luchthaven te verplaatsen. Zorg ervoor dat je baby tijdens het opstijgen en landen voeding krijgt om de druk op de oren te verminderen. Neem ook wat speelgoed mee om je baby tijdens de vlucht bezig te houden.

Verblijf

Of je nu kiest voor een hotel, vakantiehuisje of Airbnb, zorg ervoor dat de accommodatie geschikt is voor een baby. Boek een verblijfplaats waar een babybedje en kinderstoel beschikbaar zijn, zodat je deze spullen niet zelf hoeft mee te nemen.

Kies ook voor een verblijfplaats waar jij als ouder voldoende comfort hebt en ontspanningsmogelijkheden. Het is fijn om een slaapkamer te hebben waarvan je de deur kunt sluiten, zodat je baby ongestoord kan slapen en jij kunt ontspannen.

Activiteiten

Bereid je goed voor wanneer je met een baby op reis gaat, maar dat betekent niet dat je vakantie tot in de puntjes gepland moet zijn. Wees flexibel, want reizen met een baby gaat langzamer en er kunnen onverwachte zaken optreden. Zoek van tevoren uit wat er te doen is op jouw bestemming en maak een lijstje van mogelijke activiteiten. Kies een activiteit uit dit lijstje wanneer je baby klaar is om de omgeving te verkennen.

Afhankelijk van de uitstap kun je kiezen voor een kinderwagen of een draagzak. Een kinderwagen is handig voor onderweg en de Metro+ Deluxe kinderwagen is bijvoorbeeld geschikt voor verschillende terreinen. Een draagzak is een goede optie tijdens wandelingen of een stedentrip. Kies voor een draagzak gemaakt van lichte materialen als je naar een warme bestemming gaat.

Geen zorgen

Op reis gaan met je baby lijkt misschien uitdagend, maar met de juiste voorbereiding hoef jij je geen zorgen te maken. Geniet van je vakantie in alle comfort met behulp van bovenstaande tips. Onthoud dat op vakantie niets “echt moet”. Zorg ervoor dat jij je goed voelt, dan zal je baby zich ook ontspannen.

Linda van Aken