Skip to Content

21x Cadeau spel & opdrachten & uitpak spelletjes kinderfeestje

21x Cadeau spel & opdrachten & uitpak spelletjes kinderfeestje

Vaak het hoogtepunt van het kinderfeestje voor de kinderen, en niet alleen voor de jarige. Het uitpakken van de cadeautjes. Want wat heeft wie gegeven? Ze kunnen natuurlijk niet wachten met geven.

Afhankelijk van het cadeau spel is het uitpakken zo gedaan, of je maakt e een hele activiteit zodat je een deel van het feestje alvast gevuld hebt. Mijn moeder bedacht ook altijd de origineelste dingen. Zo werd er een speurtocht gemaakt met touwen door het huis en aan het einde lagen dan de cadeautjes.

Tip: Niet alleen geschikt voor kinderfeestjes, maar ook voor Sinterklaas en op Kerstavond.

Cadeau spel; tips uitpakken

  1. Probeer alle kinderen te betrekken bij het uitpakken.
  2. Begin het feestje met uitpakken, zeker bij jonge kinderen. Dan is de spanning niet meer zo groot. Doe je het later op de middag, schrijf dan met een pen de naam op het cadeautje zodat je weet wie moet geven.
  3. Leg van tevoren een vuilniszak klaar. Na het uitpakken kunnen daar alle cadeaupapiertjes in gestopt worden zodat deze niet gaan rondzweven. Of in stukjes gescheurd worden.
  4. De kans is groot dat de kinderen na het uitpakken graag met het nieuwe speelgoed willen spelen (meteen of later op de dag). Om dat te voorkomen kan je het speelgoed direct in een tas stoppen of hoog wegleggen uit het zicht.

Cadeautjes speurtocht

Maak er een extra moeilijke opdracht van door er een complete speurtocht van te maken! Je kunt van tevoren al een speurtochtje uitstippelen. Je weet hoeveel kinderen er komen. Per plek mag een kind zijn cadeautje verstoppen.

Je kunt dit in het klein doen, door de speurtocht binnen je huis en je eigen tuin te houden. In dat geval is het een korte actie en echt puur op de cadeautjes gericht.

Maar je kunt er ook gewoon langer voor uit trekken en een speurtocht door de wijk maken. In dat geval moet je ervoor zorgen dat er leuke dingen te doen zijn, zodat het gewoon al een deel van het partijtje is (of gewoon dé activiteit).

Het wordt een beetje puzzelen hoe je dan de cadeaus op de gewenste plek krijgt, maar je zou bijvoorbeeld met het kind die bij de volgende stop zijn cadeautjes mag verstoppen alvast vooruitgaan. De andere begeleider volgt later met de rest.

Maak de speurtocht zo dat alle kinderen mee moeten denken over de te volgen route. En stop op leuke plekken, zoals een speeltuin, een trapveldje, of in het park.

Even lekker spelen tussendoor. En naast het vinden van het cadeautje kan je er extra opdrachten bij stoppen, die door alle kinderen opgelost moeten worden.

Cadeau spel opdrachten

Iedere gast verzint een opdracht die de jarige eerst moet doen voordat de jarige het cadeautje krijgt. Dat kan variëren van een liedje zingen of een dansje doen tot ingewikkeldere zaken als met je linkerhand (of uiteraard rechterhand bij een linkshandige) drie rondjes dribbelen met de bal.

Deze bal mag tussendoor niet stoppen met stuiteren of wegrollen. Verzin eventueel zelf wat activiteiten, bijvoorbeeld een sportparcours op een veldje dichtbij, en laat daar de opdrachten plaatsvinden. Dan kunnen er immers nog leukere opdrachten gegeven worden!

Let wel op dat het ook leuk blijft voor de jarige!

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 wie mag een cadeautje geven

Je kent vast wel het spelletje, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 wie mag ik een kusje geven, daar is dit een variant op. In plaats van kusjes gaat het bij een kinderfeestje natuurlijk om de cadeautjes. Dit kan je doen door een kringetje te maken en de jarige in het midden een rondje te laten draaien.

Ballon prikken

Voor alle kinderen maak je een kaartje met de naam erop, deze stop je in een ballon die je daarna opblaast. Eventueel kun je er voor een feestelijk effect nog wat confetti bijdoen.

Er mag telkens een ballon kapot geprikt worden. De naam die daaruit komt dwarrelen mag een cadeautje geven wat uitgepakt mag worden. Tot alle kinderen zijn geweest.

Blindemannetje

Alle kinderen lopen met hun cadeau door de kamer. De jarige loopt geblinddoekt rondjes en mag iemand ‘pakken’. Als dat gebeurd is mag de jarige raden wie het heeft gevangen. Is dat goed dan mag het cadeautje uitgepakt worden. Anders gaat het spelletje verder.

Eventueel kan de jarige een tweede kans krijgen doordat het kind dat gevangen is een dierengeluid maakt.

Spel cadeautjes uitpakken met dobbelsteen (zeer geschikt voor volwassenen)

Afhankelijk van het aantal kinderen op het feestje zijn er 1 of 2 dobbelstenen nodig. Daarmee mag gegooid worden en zal er een getal tussen de twee en twaalf gegooid worden. Ieder kind mag een getal kiezen en als dat getal wordt gegooid door de jarige mag het cadeautje uitgepakt worden.

Lees ook: Sinterklaas dobbelspel pakjesavond

Draaimolen

Als je een bureaustoel hebt dat rond kan draaien en je kind niet snel duizelig wordt, kan je de kinderen in een kring rondom de jarige laten zitten. Vervolgens draai je de stoel rond (zacht of hard) tot de jarige stop zegt. Dan wijst het naar voren en het kind dat aangewezen wordt mag het cadeautje geven om te laten uitpakken.

Snoep memory

Op een verjaardag mag natuurlijk lekker gesnoept worden. Voor deze snoepjes (en cadeautjes) moet echter wel wat gedaan worden. De snoepjes worden verstopt onder een beker.

Daarna mogen de kinderen omstebeurt proberen om twee dezelfde te vinden. Lukt dat, dan mogen ze hun cadeautje geven om uit te pakken en de snoepjes opeten.

Spinnenweb speurtocht

De jarige gaat naar de gang, en de rest krijgt een bolletje wol. Deze worden aan de cadeautjes geknoopt. Waarna ze die mogen verstoppen en met het bolletje wol een speurtocht / spinnenweb uitzetten door het huis.

Alle touwtjes eindigen op dezelfde plaats. Dan mag de jarige weer naar binnen komen en één voor één de touwtjes volgen naar de cadeautjes om uit te pakken.

Stopdans

Wie kent het onderdeel niet bij Ik hou van Holland waarbij ze een feestje vieren en er een cadeautje de kring doorgegeven wordt. Nu gaat er echter niet één cadeautje rond, maar allemaal. Op de achtergrond speelt een muziekje.

Zodra die stopt, mag de jarige het cadeautje dat het vast heeft uitpakken. Als er al een aantal cadeautjes zijn uitgepakt is er dus een kans dat er geen cadeautje vastgehouden wordt en kan het spel nog een keer gespeeld worden.

Tik, tik wie ben ik

De kinderen zitten in een cirkel. De jarige is geblinddoekt. Iemand uit de kring wordt aangewezen en mag heel zachtjes achter de jarige gaan zitten en vragen ‘tik, tik wie ben ik?’. Daarna moet de jarige dat raden. Is het goed dan mag het kind het cadeautje geven om uit te pakken.

Touwtje trekken

Aan alle cadeautjes wordt een touwtje geknoopt. Eventueel korter en langer. Alle touwtjes gaan door een ringetje en de jarige mag aan een touwtje trekken. Het cadeautje dat daaraan verbonden is zal naar voren getrokken worden en mag uitgepakt worden.

Touw trekken 2

Alle cadeautjes worden aan een lang touw geknoopt en in een grote doos gestopt. Een kind mag voorzichtig aan het touw trekken tot er een cadeautje tevoorschijn komt.

at cadeautje mag uitgepakt worden door de jarige. Wie dat cadeautje heeft gegeven mag nu aan het touwtje trekken.

Uitpak-estafette

Alle cadeautjes worden op tafel neergelegd. De jarige mag een cadeautje uitkiezen (vaak de grootste of ingepakt in een aantrekkelijk cadeaupapier) en uitpakken. De persoon van wie het cadeautje is mag daarna een cadeautje aanwijzen om uit te pakken.

Verhalenderwijs

Als je een beetje verhalen kan vertellen is dit een heel leuke methode. Je begint met het vertellen van een verhaal waarin de kinderen voorbij komen. Bij jonge kinderen kun je het kind ook bij naam noemen, of bij oudere kinderen een beschrijving geven van het kind.

Bijvoorbeeld van het uiterlijk, of wat het aanheeft. Als het kind geraden wordt mag het een cadeautje uitgeven.

Voorbeeld; “In een land, hier ver vandaan staat een kasteel. In dat kasteel woont een prinsesje. Soms komen de vriendinnetjes spelen.

Als de deurbel gaat kijkt het prinsesje uit het raam en ziet daar een blond meisje met twee vlechtjes in het haar en een roze rugzak op haar rug staan. Snel loopt ze naar beneden. “

Cadeau’s verstoppen

De jarige gaat even naar de gang, zodat de rest hun cadeautje kan verstoppen. Als alle cadeautjes verstopt zijn mag de jarige weer naar binnen komen en op zoek gaan naar de cadeautjes.

Eventueel kan de jarige wat hulp krijgen door aanwijzingen te krijgen, zoals warm (dichtbij een cadeautje) of koud (niet in de buurt). Als een cadeautje gevonden is mag dat natuurlijk uitgepakt worden en kan de zoektocht daarna verder gaan.

In plaats van warm en koud kun je ook de hints links of rechts, en hoog of laag gebruiken.

Vissen

Misschien heb je nog wel zo’n hengelspel in huis liggen. Aan de visjes bevestig je een sticker met de namen van de kinderen. Daarna moet er gehengeld worden. De naam van het kind dat aan het visje zit, mag het cadeautje geven.

Voelkim

Alle cadeautjes worden verstopt onder een groot kleed. De jarige mag daar ‘blind’ een cadeautje onder vandaan toveren en uitpakken. Zo is het een verrassing welk cadeautje als eerste gegeven wordt.

Als variant hierop kunnen de cadeautjes ook in een grabbelton gestopt worden en mag daar één-voor-één een cadeautje uit gegrabbeld worden.

Wat is het?

De kinderen zitten in een kring rondom de cadeautjes. De jarige kiest een cadeautje uit, en schudt er (voorzichtig) mee of voelt om te kijken wat het is. Daarna mag het een poging doen om te raden.

Het cadeautje wordt vervolgens doorgegeven zodat iedereen een poging kan doen, behalve het kindje dat het cadeautje heeft gegeven.

Als de kring rond is, mag het cadeautje uitgepakt worden. Heeft iemand het goed, krijgt het kind een punt. Het kind met de meeste punten wint.

Hilarisch cadeau spel met opdrachten

Door te dobbelen, de 110 originele en leuke opdrachtkaarten en de vele variatiemogelijkheden speel je het spel om cadeaus. Een gezonde competitie en gezellige hilariteit is wat ontstaat.

De cadeaus wisselen telkens van eigenaar of plaats door de leuke opdrachten. Dit alles samen vormt het karakter van het spel; terwijl pech en geluk zich voortdurend afwisselen is er 1 zekerheid… iedereen wint altijd!

Het leuke van dit spel is, iedereen gaat gegarandeerd met 1 of zelfs met meer cadeaus naar huis. Het spel is heel gemakkelijk te spelen en snel uit te leggen aan alle deelnemers.

Uitpakken met ovenwanten

Of wat dacht je van dit spel waarbij je de cadeautjes moet uitpakken met ovenhandschoenen aan? Omstebeurt moet je gooien met de dobbelsteen; wie 6 gooit trekt de handschoenen en shawl aan en mag gaan uitpakken tot de volgende 6 gooit. Hilarisch!

Spelen jullie een spelletje tijdens het uitpakken?

Spelletjes
Linda van Aken