Skip to Content

Cadeau kinderfeestje; 30 ideeën voor cadeautjes om te geven

Cadeau kinderfeestje; 30 ideeën voor cadeautjes om te geven

Je kind komt rennend van vreugde uit school naar je toe. Een glimlach van oor tot oor. “Mama, ik heb een uitnodiging van Kaj gekregen voor zijn verjaardag!” Je weet nog als de dag van gisteren dat hij ter wereld is gekomen. En nu staat je zoon te stralen met een uitnodiging. Een nieuw tijdperk is aangebroken inclusief kinderfeestjes.

Wat zijn nou leuke cadeau kinderfeestje voor klasgenoten? Ik geef je hieronder een aantal cadeau tips. Die bij vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen in de smaak vielen. En de jaloerse gezichtjes van onze kinderen vertelden ons genoeg ?. Alle cadeautjes zijn voor jongens én meiden. 

Bouwen

Iets nieuws creëren is geweldig. Je eigen fantasie loslaten en maken wat je maar wilt. Dat is heel goed mogelijk met onderstaande cadeautjes.

Lego

Hoog op het verlanglijstje van ieder kind staat Lego. Wie is er niet groot mee geworden? Jongens en meiden beleven eindeloos plezier aan dit speelgoed. Dit speelgoed gaat je leven lang mee. Lego heeft diverse varianten. Lego is er in diverse prijscategorieën.

Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan het cadeau. Lego is in meerdere winkels te koop. Bezoek ze eens om de prijzen te vergelijken. Het is zonde om teveel te betalen natuurlijk.

Playmobil

Playmobil prikkelt de fantasie. De poppetjes kunnen allerlei rollen vervullen. Van brandweerman tot aan eigenaar van een hotel. Twee voorbeelden van rond de € 13,- euro voor jongens en / of meisjes. Tip: Bij de Kruidvat vind je vaak Playmobil in de aanbieding!

Kapla

Kapla is degelijk houten speelgoed waar je van alles mee kunt maken. Huisjes, treinen of een toren die groter is dan jullie kind. Een doosje met 40 plankjes is € 15,- euro. Ook echt een aanrader als een kind al Kapla heeft, als uitbreiding.

Er bestaat ook een goedkoper alternatief: Woody. Je krijgt dan 200 plankjes voor € 20,- euro. Vind je dit bedrag te hoog? Overleg dan met een andere ouder of je misschien samen een cadeau kunt geven.

Knutselspullen

Er is een oneindige lijst aan knutselspullen. Je kunt bijna elke winkel in lopen om knutselspullen te kopen. Denk dan niet alleen aan de standaard spulletjes, maar ook aan watten, pindakaas of eierdozen. Nu is dat natuurlijk een beetje gek om als verjaardagscadeautje te geven, dus heb ik wat anders voor je verzonnen.

Klei

Klei stimuleert niet alleen de fantasie, het bevordert ook nog eens de motoriek. En wanneer je kind niet buiten in de modder kan spelen, dan is het toch heerlijk om de klei te kneden en kliederen.

Kinetisch zand

Hetzelfde geldt ook voor kinetisch zand. Maar dan net weer even anders dan klei. Het zand kan heerlijk door je vingers glijden en valt daarna weer bijeen.

Voor de wat oudere kinderen is het ook leuk om te achterhalen hoe dit natuurkundig in elkaar steekt. Of ouders er ook heel blij mee zijn, wisselt.

Lees ook: Vergelijking kinetisch zand en andere merken binnenspeelzand

Schilderij

Misschien is het vriendje van je zoon wel de moderne Picasso. En hoe kom je daar het beste achter? Juist, door een schilderij knutselset cadeau te geven.

Aquabeads

Leg deze prachtige pareltjes naast elkaar op een manier hoe jij dat wilt. Sproei er wat water overheen en ze blijven op een magische manier aan elkaar zitten. Magie is mooi.

Vingertouw

Niet echt een knutselspul, maar wel superleuk om te geven. Een vingertouw. Ik had er vroeger zelf ook één en had er urenlang plezier van!

Gezelschapsspelletjes

Skip Bo

Skip Bo is een leuk kaartspel voor het hele gezin. Je geeft dus niet alleen een spel cadeau, maar ook gezelligheid!

SmartGames IQ puzzel

Dit vindt niet alleen mijn man geweldig, maar ook mijn beide dochters van 7 & 5 jaar. Ik ben best nieuwsgierig naar de uitvinder van dit spel. Hoe kom je erbij en hoe kom je tot de uitwerking? Het is mij een raadsel. Net zoals sommige oplossingen mij een raadsel zijn.

Leuke uitdagingen voor zijn vriend om samen met jouw zoon op te lossen. En is jouw zoon niet bij zijn vriendje, dan kan hij dit spel ook gewoon alleen spelen. SmartGames heeft trouwens ook heel veel andere leuke puzzels!

Rubiks Kubus

Wie kent hem niet? De aloude Rubikskubus. Hij mag niet ontbreken in het huishouden. Check even bij de ouders of zij al een kubus hebben. Zo niet, dan weet je wat je te doen staat!

Puzzel

Puzzels zijn er in alle soorten en maten. Van 12 stukjes tot aan 1000 stukjes. De 3D-varianten en ook puzzels van 1000 stukjes die helemaal wit of zwart zijn. Ga daar maar eens aan staan!

Lees ook: Puzzels voor verschillende leeftijden

Poppen

Barbies

Laatst heeft Barbie haar 60ste verjaardag gevierd. Dat is een hoge leeftijd voor speelgoed. Barbie kan van alles worden: kapster, kok of beste vriendin. En ook echtgenote van Ken of van een knuffel die op je bed ligt.

Niets is te gek voor deze 60 jaar oude pop. Er zijn ook andere merken te koop naast de officiële “Barbie”.

Ty beanie boo

Deze schattige knuffeltjes met glitteroogjes doet elk kind smelten. Wij hebben er elf in huis. Kinderen worden erg blij wanneer ze al door het inpakpapier voelen dat er een knuffeltje aankomt. Vind je ze aan de dure kant? Gelukkig zijn ze er ook als sleutelhanger. Superstoer voor aan hun schooltas.

Hatchimals Collegtibles

Een eitje dat uitgebroed moet worden. Uit het eitje komt een schattig diertje. Altijd weer spannend welke eruit komt. Er bestaan 80 verschillende Hatchimals. Kijk maar uit dat je het vriendinnetje van je dochter niet verslaafd raakt. Daar gaat haar zakgeld.

L.O.L. surprise

Laag voor laag mag je dit cadeautje uitpakken en dan heb ik het inpakpapier nog niet eens meegerekend. De spanningsopbouw is geweldig.

Naast de poppetjes en ballen heb je tegenwoordig ook steeds meer ander licentiespeelgoed, rugzakken en kleding. En zijn de sterren heel geschikt als verjaardagscadeautje.

Lees ook: LOL Surprise! speelgoed

Gereedschap

Er zijn talloze instrumenten om de klusjes in huis te klaren. Zoals: een hamer, schroefjes, een boor of nijptang. Dit mag natuurlijk niet missen in het huishouden. Alles in miniatuurvariant. Kunnen ze mooi samen die tafel repareren.

Auto’s

Ja, auto’s zijn er ook in alle soorten en maten. Een elektrische bestuurbare auto, een auto die vanzelf rijdt wanneer je hem achteruit trekt, een vrachtwagen of een racebaan.

Auto’s vallen altijd in de smaak. Elk kind vindt het toch leuk om met een auto over de bank en stoelen heen te scheuren?

Buitenspeelgoed

Kinderen kunnen mijns inziens niet lang genoeg buitenspelen. Het is een mooie gelegenheid om speelgoed voor buiten cadeau te geven. Denk eens aan een hark of bezem.

Emmertjes kun je nooit genoeg hebben en wat dacht je van een bal. Niet weg te denken uit een tuin. Want voor je het weet ligt de bal weer over de schutting.

Lees ook: Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen

Handige spullen

Paraplu

Eén van mijn favorieten om te geven op een verjaardag, de paraplu! In het begin lijkt het niet zo’n leuk cadeau voor de jarige, want hij kan er niet direct mee spelen.

Uiteindelijk als het gaat regenen dan kan hij heel stoer paraderen met zijn eigen paraplu.

Pailletten T-shirt

Als er iets hip is op het moment, zijn het wel de pailletten T-shirts. Ofwel de verandershirts. Onze dochters willen ze wel elke dag aan. Ook een leuk cadeau om te geven aan de jarige Jet of Job.

Lees ook: De leukste pailletten kleding voor meisjes

Eigen spulletjes voor op de kamer

Iets krijgen wat helemaal van jezelf is voelt heel fijn. Kinderen voelen zich heel wat wanneer ze eigen ‘grote mensen’-spullen hebben staan op hun kamer. Denk aan: een prullenbak, plakband, pennenbakje of stiften. Hopelijk blijft het behang gespaard.

Vriendenboekjes

Het is geweldig om in het vriendenboekje te lezen wat de hobby van Nynke was in 1997. Daarom zijn vriendenboekjes in deze tijd ook belangrijk. Wie wil nou niet weten wat het lievelingseten van zijn beste vriendinnetje is?

Lees ook: De leukste vriendenboekjes voor kinderen

Verkleden

Sieraden

Meiden voelen zich per direct een prinsesje wanneer ze een plastic armband om hun pols hebben zitten. Er zijn ook knutselpakketten te koop. En natuurlijk zijn er ook jongenssieraden. Zij voelen zich dan ook vast een heuse prins.

Kleding

Verkleedkleding. Er zijn talloze mogelijkheden en dus ook talloze blije gezichtjes. Brandweermannen, draken, indianen of dokter. De keuze is reuze.

De kringloopwinkel heeft vaak ook veel verkleedkleding te koop. Wie weet past het bij jou om daar eens te gaan kijken.

Make-up

Make-up maakt het prinsessenverkleedpartijtje helemaal af. Roze wangetjes, blauwe oogschaduw en paarse lippen. Prachtig!

Uitjes

IJsje eten

Waarom producten kopen als je ook iets leuks samen kunt doen. Geef een ijsbon cadeau.

Mcdonalds

Mcdonalds is al een belevenis op zich. Nog leuker is het als je met je vriendje alleen aan een tafeltje mag zitten. (Terwijl jij als ouder stiekem een oogje in het zeil houdt op 45 meter afstand?)

Zelf iets knutselen

En dan zijn er natuurlijk altijd creatievelingen. Laat je kind zelf een cadeautje knutselen. Een leuke tekening of een zeemeermin van strijkkralen.

Elk cadeau kinderfeestje is goed

Onthoud: elk cadeau is goed. Je hebt het tenslotte samen met liefde uitgezocht voor de jarige.

Anita Schokker