Skip to Content

Tiener kinderfeestje; ideeën verjaardag kind van 10, 11, 12 en 13 jaar

Tiener kinderfeestje; ideeën verjaardag kind van 10, 11, 12 en 13 jaar

Je kind wordt al groot en heeft de tienerleeftijd bereikt. Maar ook in de hoge klassen van de basisschool zijn kinderfeestjes een hot item. Natuurlijk wil je zoon of dochter nog een feestje geven, maar wat kun je doen? Want een bezoekje aan de Mac is toch echt niet leuk meer…

Avontuur en sensatie?

Misschien denk je meteen dat je moet kiezen voor een feest vol spanning en sensatie. Wees gerust, dat kán leuk zijn, maar hoeft echt niet. Het is kan soms zelf juist beter van niet!

Op deze leeftijd zijn de verschillen best groot in wat een kind wel of niet leuk vindt. Kijk vooral naar je eigen kind wat hij wel of niet zou willen, het is immers zijn feestje. En door niet al te extreem te denken houd je het voor de meeste vriendjes ook leuk!

Fietsen naar de bios

Met z’n allen naar een mooie film in de bios. Dit kun je als arrangement boeken. Dan zit er al iets lekkers bij. Of je kiest gewoon voor normale kaartjes kopen en je maakt er zelf een leuk geheel om heen. Dan kun je het meteen nog verder uitbreiden met allerlei activiteiten.

Fiets er bijvoorbeeld heen en stop onderweg om te picknicken of een speelplek te bezoeken (bal mee!). En na afloop nog even met de kids naar de Mac of het pannenkoekenhuis.

Thuis een escaperoom maken

Blijf je liever thuis met de kinderen? Het is een leuk idee om een escaperoom thuis te maken. Misschien houd je er wel van zelf een spannend of ingewikkeld ‘drama’ neer te zetten waar de kinderen uit moeten ontsnappen. Of je koopt dit online!

Lekker handig en toch gewoon thuis kunnen blijven. Je kunt bijvoorbeeld een escaperoom huren, waarbij je attributen thuiskrijgt. Of je krijgt een heel spelidee met vragen en andere opdrachten via mail toegestuurd.

Het is maar net wat jij wil en natuurlijk kun je hierdoor uit verschillende prijsklassen kiezen. Even googelen op ‘escaperoom thuis’ en je krijgt meerdere mogelijkheden voorgeschoteld.

Naar een museum

Er zijn musea die ontzettend leuke feestjes geven voor kinderen van deze leeftijd. Natuurlijk zorg je voor een museum met een thema die de kinderen echt aanspreekt.

Mijn zoons hebben allemaal een periode gehad dat ze geïnteresseerd waren in het leger. Het legermuseum was dus een prima optie. Maar ook Space Expo in Noordwijk sloeg aan.

Lees ook: Kindermuseum Nederland

Natuurmonumenten

Bij mij in de buurt zijn de Nieuwkoopse Plassen. Eén van mijn jongens is wel eens mee geweest met een feestje naar een eiland in die plassen. Er was iets met een speurtocht en met een boot naar dat eiland toe, waar ze dan ook meteen konden zwemmen.

Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat alle kinderen kunnen zwemmen, maar het is natuurlijk wel een leuk idee om bij natuurwater bezig te zijn.

Er zijn genoeg aanbieders die bootjes verhuren, zelf kinderfeestjes organiseren of kijk ook eens bij de OER-kinderfeestjes van Natuurmonumenten! Ook op andere plekken organiseren zij wel kinderfeesten in de natuur.

Speurtochten

Speurtochten doen het eigenlijk goed op elke leeftijd, als je de opdrachten maar aanpast aan de leeftijd uiteraard. Maak het wat ingewikkelder door de aanwijzingen te geven in de vorm van raadsels of maak er een leuke fotopuzzeltocht van. Ze moeten dan de afbeelding van de foto in het echt vinden om te weten waar ze heen moeten.

Vanzelfsprekend zorg je dat de speurtocht ergens heen leidt én dat er onderweg ook leuke dingen te doen zijn. Zelf een speurtocht maken is hartstikke leuk om te doen.

Ben je niet zo van het bedenken van vragen en opdrachten? Niet gevreesd, ook dit kun je online kopen! Of kies voor geocaching.

Hierbij ga je op stap met een gps of een smartphone en moet je een cache vinden. Dit is een voorwerp (schat) waar een logboek bij zit. Hierin kan je je naam zetten en iets om te ruilen. Je kunt een geocachekinderfeestje op diverse plekken boeken.

Maffe spellen

Zoek lekker idiote kinderfeestje spelletjes op en een fijn terrein om ze te kunnen spelen. Denk aan dingen als flesjepoepen of zaklopen.

Ondertussen wissel je de spellen af met een lekker eetfestijn, ijsje of wat drinken. Zeker bij mooi weer gewoon leuk om te doen en zorg dan ook voor watervertier. Een waterpistolengevecht bijvoorbeeld.

Artiest voor 1 dag

Je kunt bij sommige studio’s een kinderfeestje boeken waarbij de kinderen een cd gaan opnemen! Hoe cool is dat! Heel professioneel en er zijn zelfs studio’s die het ook nog eens combineren met een videoclip. Uiteraard gaat de cd mee naar huis…

Slaapfeestje

Laatste verjaardag op de basisschool? Dan mag een kinderfeestje best iets bijzonders zijn, toch? Misschien is het dan wel leuk om na een leuke activiteit (thuis of ergens anders) de kinderen ook nog te laten slapen bij de jarige thuis.

Of maak er een gezellige gamenight van. Of een lekker ouderwets slaapfestijn met kussengevechten en elkaar opmaken enzo. Net wat voor gezelschap je bij je thuis hebt natuurlijk.

Sportief feestje

Sporten zijn er in allerlei uitvoeringen en er is er vast 1 die je kind heel leuk vindt óf gewoon graag eens zou willen doen. Nou, daar zijn feestjes dan heel geschikt voor. Boek een leuk sportfeestje bij een vereniging of de sporthal. Surf eens rond op internet of er ergens anders een aanbieder zit van sportfeestjes.

Graffiti

Er zijn workshops te volgen die met graffiti in de weer gaan! Nou ook niet bepaald iets wat je zomaar even kunt doen. Dus hoe leuk is dat! Een mooi kunstwerk maken op een manier die je anders niet snel zult doen.

Andere workshops

In het land van de workshops kun je alle kanten op. Wat dacht je van een beautyworkshop, zelf sieraden maken, kaarsen maken, taarten bakken of een pizza?

Meer op zoek naar een stoere activiteit? Dan is er vast wel iets op het gebied van programmeren te vinden, houtbewerken of misschien wel een DJ-workshop?

Lees ook

Wil Cats
Volg me via: