Met de dagen rondom Sinterklaas en Kerst vind ik het altijd leuk om het huis een beetje aan te kleden in een thema. Niet alleen door met kerst een kerstboom in huis te halen en overal lichtjes neer te zetten, maar ook met Sinterklaas. Twee weken geleden heb ik jullie al laten zien hoe ik dat hier in huis heb gedaan. Daarin had ik het over de raamversiering, maar had dat nog niet gedaan. Afgelopen week regende het erg hard, sterker nog het heeft gehageld. Dan is het natuurlijk erg leuk om naar buiten te kijken door het raam van de achterdeur. Daar hangt tenminste geen raamdecoratie in de weg. Ze vinden het dan ook heel erg leuk om met een setje windowmarkers op de ramen te tekenen. Al is het oppassen dat de muren, stoelen, bank en gordijnen niet ook een mooi kleurtje krijgen. Dochter is heel secuur bezig geweest met bruin en andere kleurtjes om een Zwarte Piet te tekenen. Die tekening staat er nu een paar dagen later nog steeds. Ze zijn er namelijk erg trots op.

DIY Suncatchers

Momenteel is het niet lang licht, maar staat de zon wel heel erg laag. Daarom ging ik aan de slag om samen met de kinderen zelf suncatchers te maken. Hiervoor heb je zijdepapier nodig (van de Action), karton en een lamineerapparaat. En als je dan toch bezig bent, kun je alvast aan de slag voor Sinterklaas en Kerstmis. Daarom hebben we zowel mijters gemaakt als kerstballen. Je begint met het zijdepapier. Deze knip ik in stroken zodat de kinderen het kunnen scheuren. Als de kinderen lekker bezig zijn, kun je zelf alvast van karton een vorm knippen van bijvoorbeeld de mijter, een grachtenpand, kerstbal, ster of wat je maar wilt. Als iedereen klaar is, is het even puzzelen dat het in het vormpje past. Ondertussen het lamineerapparaat opwarmen. Uitknippen (niet te dicht langs het karton), gaatje maken en ophangen voor het raam. Zo kun je extra genieten van die laatste zonnestralen.

DIY suncatcher Sinterklaas & Kerstmis knutsel - Mamaliefde

DIY suncatcher Sinterklaas & Kerstmis knutsel - Mamaliefde

Grachtenpanden

Een ander idee voor een raamdecoratie is om aan de slag te gaan met een speciale windowmarker of krijtbordstift. Hiermee kun je dan de huisjes tekenen en Zwarte Pieten en Sinterklaas. Dit idee komt veel terug op pinterest en zag ik ook bij de Fantastic Moms. Een alternatief hierop is om de huisjes te maken van zwart karton en er dan vliegerpapier achter te hangen zoals Marjon heeft gedaan. Dit zijn leuke ideeën voor Sinterklaas, en als je de Pieten en de Goedheiligman weghaalt, ook voor Kerstmis. Heb je er een hele maand plezier van.

Hebben jullie ook iets bijzonders gedaan voor het raam in het kader van de feestdagen?

stories