Skip to Content

14 Vader & dochter uitjes en activiteiten om samen te doen

14 Vader & dochter uitjes en activiteiten om samen te doen

Als vader wil je ook weleens lekker op stap met je dochter! Maar wat is er nu leuk om samen te doen ? Waar vinden zowel jij als je dochter ontspanning en/of plezier? Daarom een leuk lijstje met heerlijke activiteiten voor jullie vader dochteruitje!

Wist je dat er uit een onderzoek van een universiteit in Texas naar voren kwam dat vooral gezamenlijke activiteiten zorgt voor een sterkere familiebinding? Dus kom in actie en ga er samen voor!

Op naar de dierentuin

Natuurlijk, dat kan je ook met het hele gezin doen (maar wat niet?), maar gewoon heerlijk saampjes door de dierentuin slenteren en genieten van het stralende koppie van je kind.

Ondeugend een extra snoepje halen, nu mama er niet bij is… of even lekker dollen in de speeltuin naast de apen. En als vader even lekker de grote aap uithangen. Je dochter zal het prachtig vinden! Voor de allerkleinsten is de kinderboerderij minstens net zo leuk (en een stuk goedkoper…)!

Lees ook: De leukste dierentuinen van Nederland met kinderen

Cultuur snuiven

Heb je een oudere dochter, dan is ze vast te porren voor een dagje stad. En dan natuurlijk niet die winkelstraat in (of jij moet dat leuk vinden, natuurlijk) maar juist op zoek gaan naar de cultuur van de stad.

Een museumpje hier, of een heerlijk terrasje aan de gracht daar: slenter gezellig samen door de stad en kijk gewoon eens waar het jullie brengt! Niets van tevoren plannen, maar pluk de dag, zullen we maar zeggen.

Techniek promoten…

Ben jij gek op techniek en wil je dit overbrengen op je dochter? Doen! Want ook meiden kunnen goed de magie van techniek waarderen. Bezoek een museum, zoals Nemo Science Center in Amsterdam, waar techniek spelenderwijs interessant gemaakt wordt!

Maar er zijn meer leuke mogelijkheden, soms biedt bijvoorbeeld de bieb opeens iets leuks aan of snuffel eens verder bij musea in ons landje. Zo kan je ook terecht in Rotterdam voor leuke workshops rondom architectuur.

Vliegtuigen kijken

‘Dagje’ Schiphol en maak het helemaal leuk door er niet met de auto maar juist met de trein heen te gaan! Bewonder de vliegtuigen vanaf het platform en geniet van de hectische chaos in de vertrek- en aankomsthal, onder het genot van een kop koffie voor jou en een ijsje voor je meisje!

Oké, en dan zou je eventueel ook nog even kunnen winkelen op Schiphol Plaza…

Lees ook: Vliegtuigen kijken op Schiphol met kinderen

Karten

Hoe stoer wil je het maken? Ga lekker karten samen! Let even op vanaf welke leeftijd het bij ‘jouw’ kartbaan mogelijk is en dan gewoon heerlijk samen scheuren over de kartbaan. Wie wint?

Hier kan je regelmatig fijne aanbiedingen scoren.

Knutselen in het groot

Is je kind gek op knutselen? Pak het eens groots aan en ga samen aan de slag. In huis, in jouw ‘heiligdom’ (jouw werkplek/schuur) of gewoon buiten in de tuin. En wat jullie gaan maken?

Tja, dat kan van alles zijn. Een boomhut als je het groots wilt doen. Iets minder groots is een poppenhuis van hout of nog eenvoudiger: van een grote kartonnen doos van de nieuw aangeschafte televisie.

Maar misschien wil je dochter wel gewoon een beetje ‘klooien’ met een hamer en spijkers. Prima toch!

Kookdag voor vader dochter

Samen een recept vinden/verzinnen en boodschappen doen. En als mama dan thuiskomt: taadaa, een taart of een heel menu à la jullie!

Maak vooral een hoop lol en als het dan ook nog lukt om iets lekkers neer te zetten is dat helemaal mooi meegenomen!

Survivalen

Een weekendje weg? Doe het eens op een primitieve manier. Ga samen een survivaltochtje maken. Trek door de bossen en slaap in een tentje…

Of houd het simpel en slaap eens ’s nachts buiten in de tuin. Mooi weer? Improviseer eens een tent van doeken over waslijnen enzo. Dat voelt nog veel spannender!

Klimparcours

Leuk voor jou en voor je dochter. Klimparcoursen vind je door het hele land en is allang niet meer alleen maar bij rotsen te vinden. Vaak zijn er diverse niveaus. Samen je in het zweet werken: smeed een heerlijke herinnering, voor jezelf, voor haar!

Potje voetballen

Ja hoor, de meeste meiden zijn zeker te porren voor een potje voetbal. Wil je er een uitje van maken?

Zoek een leuk park, met bijvoorbeeld een leuk restaurantje én een groot veld om samen even tegen een balletje te trappen! Zijn jullie geen voetballers? Kies dan gewoon een andere leuke bezigheid, zoals tennis of basketbal.

Vliegeren en kastelen bouwen

Op naar het strand of een ander groot veld en samen proberen de vlieger in de lucht te houden. En weet je: die vlieger zou je ook nog eerst samen kunnen maken… Ben je op het strand? Dan bouw je ook meteen even een zandkasteel, natuurlijk.

Papa helpen

Veel jonge dochters vinden papa het einde en als hun held dan ook nog hun hulp nodig heeft. Wauw, dan voel je je pas echt groot! Dus laat je kleine meid gewoon jou helpen met de gewone klusjes.

De auto wassen (en lekker veel spetteren, natuurlijk) of samen in de tuin werken. Geef je meisje echt klusjes en je ziet haar groeien! En natuurlijk verdient ze iets lekkers omdat ze zo goed geholpen heeft…

Indoor skydiven

Tja, je moet het maar willen, maar het is wel eens iets anders dan anders. Indoor skydiven! Het blijkt ook te kunnen met een VR-bril!

Als dat niet grandioos is. Let even op de leeftijd, maar er zijn al mogelijkheden vanaf vier jaar! Hoe stoer wil je het hebben?

Tot slot

Natuurlijk is dit lijstje bij lange na niet compleet. Waar het vooral om gaat is dat je samen lekker bezig bent, met alle tijd voor je meisje.

Maak mooie herinneringen, geef jouw liefde en aandacht en koester haar geluk. Het klinkt afgezaagd, maar het is zo waar: ze zijn zo groot en deze speciale tijd kan je helaas niet overdoen…

Wil Cats
Volg me via: