Skip to Content

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland

LEGO is plezier voor iedereen. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken met deze steentjes en creëren de meest mooie bouw- en kunstwerken. In Nederland zijn er ook hele leuke LEGO uitjes om te bezoeken met kinderen of als volwassene ;-) Wist je bijvoorbeeld dat er een LEGO museum is? Of het LEGO Discovery Centre.

LEGO uitjes Nederland

Naast het bouwen met LEGO is het bezoeken van LEGO-winkels een attractie op zich. Veel winkels tonen bijzondere en grote bouwwerken in hun winkels, hierdoor kun je leuke inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan.

In Nederland zijn er veel winkels die, naast het tonen van unieke bouwwerken, ook net even een stapje extra doen om publiek naar hun winkels te trekken. Wil jij weten waar je terecht kunt als echte LEGO-liefhebber, lees dan vooral verder.

LEGO (flagship) stores – Amsterdam en Utrecht

Het kenmerk van de flagship stores van LEGO is dat ze helemaal zijn ingericht op het land en de stad waar ze zich bevinden. Deze twee winkels zijn de enige LEGO-winkels in Nederland in het eigendom van LEGO.

De overige winkels zijn van particulieren. Een bezoek met name aan de Flagship store is een echt uitstapje. Alleen kijken is al heel erg leuk want je vindt er de mooiste bouwwerken en je kan er natuurlijk ook bouwen!

Lego Flagship Store Amsterdam

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

In de Kalverstraat in Amsterdam vind je de enige flagship store van Lego in Nederland. Je kijkt hier je ogen uit, zo staat er een windmolen die is gebouwd van in totaal 885.757 LEGO-steentjes. Ook zijn er diverse kunstwerken nagebouwd met LEGO.

Het flagship store in Amsterdam heeft een unieke LEGO Mosaic-maker, hiermee kun je een foto van jezelf omzetten in een LEGO-mozaïek. De foto wordt gedrukt op LEGO-steentjes, je krijgt de steentjes en een bouwinstructie mee naar huis en vervolgens kun je hem zelf in elkaar bouwen. Zo heb je dus je eigen LEGO-creatie.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Lego Flagship Store Amsterdam

Lego Store Utrecht

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

In Utrecht vind je de Lego-store in winkelcentrum Hoog Catharijne Utrecht, deze winkel kenmerkt zich door een gigantisch assortiment LEGO en regelmatig zijn er leuke activiteiten en exposities. In deze winkel van LEGO in Utrecht kun je verticaal bouwen op de LEGO-wand.

Meer informatie vind je hier.

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

Iedereen kent wel Legoland; dit is echt een pretpark in het thema van Lego. Daarnaast vind je over de hele wereld de zogenaamde Discovery Centre; dit zijn overdekte attracties. Doelstelling van de  LEGOLAND® Discovery Centres is om een creatieve omgeving te creëren voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

De unieke LEGOLAND® Discovery Centres zijn ontwikkeld door Merlin Entertainments. De vestiging op Scheveningen is de 27e wereldwijd, de eerste in Nederland en opent naar verwachting in het voorjaar van 2020 haar deuren.

De attractie in Scheveningen krijgt gethematiseerde LEGO® speelzones, een creatieve LEGO® klas, een bouw- en testgebied, een gethematiseerde LEGO® “attractierit”, een 4D-bioscoop en een MINILAND. Ook zijn er speciale kamers voor verjaardagpartijtjes en feestjes en is er een leslokaal voor een speciale masterclass van een LEGO® Meester Model Bouwer.

Tot slot biedt de attractie ruimte voor een grote LEGO® winkel op de boulevard.

Handig om te weten; volwassenen zijn alleen toegestaan onder begeleiding van een kind. Wel zullen er speciale adult only middagen en avonden worden georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Legoland Discovery Center Scheveningen

Lego World – Jaarbeurs Utrecht

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

Ieder jaar in de herfstvakantie strijkt Lego World neer in de Jaarbeurs in Utrecht. Een week lang kunnen fans van alle leeftijden op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO-steentjes, instappen in één van de attracties, een film kijken in de bioscoop en dat niet alleen.

Je kunt je vergapen aan levensgrote bouwwerken en er zijn altijd speciale gasten die hun opwachting maken. Natuurlijk is er ook een Lego-winkel waar je met korting kan shoppen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: LEGO World herfstvakantie Jaarbeurs Utrecht

Mini Billund in Museum van de 20e Eeuw

Deze tentoonstelling is helaas gesloten. Gelukkig is deze overgenomen door het museum van de 20e eeuw waar deze nu te bekijken is.

Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het museum een unieke collectie die de hele periode van de speelgoedfabrikant beslaat. Van het eerste houten speelgoed tot de eerste plastic steentjes, van de bouwdozen uit de afgelopen decennia tot succesvolle thema’s als Star Wars, Ninja en Harry Potter, maar ook vele treinen, vliegtuigen en auto’s. Grote bouwwerken zoals het Vrijheidsbeeld en de Eifeltoren, maar ook veel piraten, heel veel piraten die soms bewegen of zingen. De Taj Mahal staat er, net zoals de Tower Bridge en de Millenium Falcon.

Meer informatie vind je hier.

Legio Museum – Grootegast

LEGiO-museum Groningen; kijken, bouwen en spelen met Lego! - Mamaliefde.nl

In Grootegast ligt het Legio Museum; het museum ligt aan de legolaan en dit speelgoed staat hier ook centraal! Je kan hier kijken, spelen en bouwen! In de vitrines zie je een uitgebreide collectie van het eerste begin van Lego met houten speelgoed tot en met de nieuwste sets en series.

Er zijn diverse displays van werelden die compleet zijn gebouwd zoals fabuland, of treinen vanuit de jaren ’70! Natuurlijk zijn er ook meerdere bouwtafels, waar je met primo, duplo en lego kan bouwen. En zelfs een aantal Playstations voor de digitale games.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Legio-museum Groningen

Perron 4 – Alkmaar

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

Opgezet door echte LEGO-liefhebbers die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt, is Perron 4 in Alkmaar. Hier vind je naast de gehele nieuwe collectie LEGO ook speciale uitgaven. Alles met betrekking tot LEGO is hier verkrijgbaar.

Dekbedovertrekken, drinkflessen, broodtrommels, horloges, noem maar op. En heb je zelf nog oude LEGO die je graag wilt verkopen dan ben je bij Perron 4 aan het juiste adres. Zij kopen namelijk ook jouw oude LEGO in.

Meer informatie vind je hier.

Bouwsteenwinkel – Bussum

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

Deze winkel in Bussum heeft werkelijk een uniek concept. Hier kun je een LEGO-huurabonnement afsluiten. Het werkt heel simpel, je kiest uit het huurassortiment één of meerdere bouwpakketten naar keuze, thuis ga je hiermee aan de slag en wanneer je huurperiode voorbij is breng je de LEGO terug naar de winkel.

Daarnaast heeft deze winkel LEGO in alle vormen en maten en gebruikte Legosets die terug gaan tot de jaren zestig. Wanneer je een blokje mist kun je terecht bij de bouwsteenwinkel want zij hebben ruim drie miljoen Lego-onderdelen die ze kunnen leveren.

Meer informatie vind je hier.

Brickshop – Gorinchem

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

De Brickshop in Gorinchem heeft echt alles van het merk LEGO. Natuurlijk de blokjes zelf, maar ook dekbedovertreksets, films, sleutelhangers, kleding, boeken, magazines noem maar op. En natuurlijk kan er ook in deze winkel naar hartelust gebouwd worden.

Meer informatie vind je hier.

Playtoday – Gouda

Bij Playtoday in Gouda kun jij je eigen beker vullen met verschillende steentjes om je eigen creaties te ontwerpen. Ook kun je hier je eigen LEGO-figuur creëren en bouw je naar hartelust aan de bouwtafel en aan de verticale bouwmuur. De winkel staat vol met prachtige creaties en bouwwerken en heeft een unieke LEGO-museumwand.

Meer informatie vind je hier.

Stenen Tijdperk – Leeuwarden

Dé beleefwinkel in Friesland waar je op een unieke manier de wondere wereld van LEGO en Playmobil kunt ontdekken!

Het Stenen Tijdperk laat LEGO- en Playmobil fans naar hartenlust kennismaken met deze vrolijke bouwstenen en speelfiguren door hen te laten bouwen in een gezellig speelcafé, door het vieren van LEGO kinderfeestjes en door het aanbieden van leuke kinderactiviteiten.

Het  speelcafé is GRATIS toegankelijk en voor iedereen. Daarom werken ze  graag met jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte. Je zult deze toppers regelmatig in het speelcafé treffen omdat zij stage lopen of een dagbestedingsplek vervullen. Natuurlijk kan je hier ook LEGO kopen, nieuwe sets maar ook tweedehands.

Meer informatie vind je hier.

Blokkenpiloot – Nijmegen

LEGO uitjes; overzicht met activiteiten, evenementen en winkels Nederland - Mamaliefde

De Blokkenpiloot is een LEGO speciaalzaak in het hart van Nijmegen, geopend in september 2019. Ze richten ons op het complete assortiment van het wereldberoemde speelgoedmerk uit Denemarken.

Hier vind je alle momenteel leverbare LEGO sets en dus ook DUPLO voor de allerkleinsten. Ook voor collectible minifiguren en boeken vol bouwinspiratie kun je bij de Blokkenpiloot terecht.

De missie van LEGO is ‘to inspire the builders of tomorrow’. Daar sluit de Blokkenpiloot zich bij aan. LEGO staat voor een kwalitatief hoogstaand product, waarmee creativiteit, fantasie, motoriek en samenwerking wordt gestimuleerd.

Bij de Blokkenpiloot kun je naar hartelust bouwen, spelen, chillen en andere LEGO fans tegenkomen. Wij hebben hart voor de lokale LEGO community die zich bij ons thuis moet kunnen voelen.

Meer informatie vind je hier.

Jan’s Steen – Woerden

Jan’s Steen is gevestigd in Woerden, een winkel bomvol LEGO-sets en -onderdelen. De eigenaar van deze winkel is een ware AFOL (Adult Fan of LEGO).

Meer informatie vind je hier.

Waar moet je nog meer zijn geweest als echte LEGO-fan?

Natuurlijk zijn er nog veel meer gespecialiseerde LEGO-winkels die hun best doen om de LEGO zo uitgebreid mogelijk te tonen en te presenteren.

  • Ben je bijvoorbeeld in de buurt van Middelburg dan is een bezoekje aan ToyChamp alleen al de moeite waard voor de vijfhonderd vierkante meter grote LEGO-afdeling waar prachtige bouwwerken uitgestald staan.
  • In Oisterwijk vind je Brickfever, zij verkopen complete LEGO-sets, -onderdelen en daarnaast hebben ze een groot assortiment aan LEGO-accessoires.

Feest in elke winkel

Dankzij de vrolijke kleuren die LEGO voor haar steentjes gebruikt is het eigenlijk in elke speelgoedwinkel waar LEGO verkocht wordt altijd wel een feestje. Waar je ook komt om LEGO te kopen of te bekijken, er staan altijd wel enkele vitrines waar mooie LEGO-bouwwerken in uitgestald staan. Een LEGO-tour door Nederland is dus zeer zeker de moeite waard.

Welke Lego-winkel heb jij al eens bezocht?

Linda van Aken