Skip to Content

Wat is leuk om te doen met pubers?

Wat is leuk om te doen met pubers?

Je zou graag met je zoon of dochter op stap gaan. Maar ja, die is ondertussen uitgegroeid tot een puber, dus wat kun je dan eens gaan doen wat hij of zij ook nog leuk vindt? En überhaupt het zelf ook wil? Wat kun je samen met die kanjer van je ondernemen?

Op naar het pretpark

Veel tieners vinden het heerlijk om naar een pretpark te gaan. Lekker spannende dingen doen, zoals de achtbaan trotseren. De grote pretparken zijn dan ook vaak een geslaagd uitje met kinderen in deze leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De Efteling
  • Walibi Holland
  • Hellendoorn
  • Duinrell
  • Attractiepark Slagharen
  • Toverland
  • Bobbejaanland (België)
  • Movie park (Duitsland)
  • Phantasialand (Duitsland)

Escaperooms

Samen aan de slag om te kunnen ontsnappen. Ook dat kan menig puberhart wel waarderen. Waarbij het natuurlijk wel van belang is dat je even goed bekijkt voor welke leeftijd de escaperoom geschikt is. Het moet immers niet té simpel zijn.

Of maak het nog enger door te kiezen voor een plek waar je niet alleen moet ontsnappen, maar waar je ook nog ‘geplaagd’ wordt door acteurs die er rondlopen in de ruimtes waar jij uit moet zien te komen! 

Musea

Je zoon of dochter heeft vast bepaalde interesses. Door te kiezen voor een museum over dat bewuste onderwerp, maak je vast een goede beurt bij je puber. Liefst ook nog een museum waar wel iets te beleven valt.

Heb je geen idee welk museum je dan moet kiezen? Kies dan gewoon eens voor een groter museum waar je van alles ook zelf kunt doen. Nemo in Amsterdam is daar een goed voorbeeld van. 

Karten

Uiteraard zal niet iedere puber hiervan dromen, maar veel jongens en meiden kunnen een rondje karten wel waarderen. Kartbanen vind je op veel plekken, dus vast ook bij jou in de buurt. Kart je wel vaker? Een keer ergens anders gaan karten kan dan juist heel leuk zijn!

Klimmen of boulderen

Klimmen is voor alle leeftijden leuk! Ook voor jouw puber én voor jou. Zeker grotere klimparken hebben meerdere parcoursen van verschillende niveaus zodat er voor iedereen een uitdaging te vinden is.

Je kunt ook eens denken aan een heel ander soort klimmen: boulderen. Bij boulderen klim je op een echte of kunstmatige rots die niet te hoog is. En dat doe je dus zonder dat je vast zit! In Nederland vind je hallen waar dit kan. Er ligt dan een valmat onder. Het is nog een vrij jonge tak van klimsporten.

VR-uitje

Op reis in een virtuele wereld doe je natuurlijk met een VR-bril. Dat kan je leuk thuis doen, maar er is ook van alles in te vinden bij aanbieders. Zo zijn er VR esacaperooms, maar kun je ook games met elkaar spelen en andere activiteiten doen. Voorbeelden hiervan zijn:

Zwemparadijs

Gewoon even zwemmen in een zwembad zal je puber misschien toch wel saai vinden. En dan gaat hij vast liever met zijn vrienden… Maar als gezin erop uit naar een subtropisch zwemparadijs, bijvoorbeeld van Center Parcs, dat kan hij of zij vast wel waarderen.

Even lekker een dagje op vakantie, noem ik het altijd maar. De wildwaterbaan af of één van die andere leuke glijbanen. De stroomversnelling in of even dobberen in het bad als er golfslag is. Heerlijk genieten!

Leuke workshops volgen

Ook nu is het handig om te weten wat je kind leuk vindt en dan zoek je daar een leuke workshop bij. Misschien heeft hij of zij ooit wel laten vallen wat hij nog weleens zou willen doen. Ook dat is een mooie aanleiding voor je zoektocht naar een leuke workshop. Zeker op meidengebied is er veel te vinden. Sieraden maken, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een soort make-over? 

Musical bezoeken

Een beetje cultureel bezig zijn kan misschien niet iedere tiener waarderen, maar het hangt er uiteraard ook vanaf wat je dan gaat doen. Musicals maken vaak veel indruk, ook bij die puber van je. Zeker als het verhaal ze dan ook nog eens extra aanspreekt. Omdat het echt gebeurd is, bijvoorbeeld. Of omdat het gewoon een echt liefdesdrama is waar de oudere puber zelf tot over zijn oren inzit (in de liefdeshormonen, zeg maar). 

Concertbezoek

Zo zou je ook een concert kunnen bezoeken. Uiteraard wel van band of zanger waar je puber fan van is! Zeker weten dat je punten scoort bij je kind. 

Funsporten

Funsporten, zoals skiën, windsurfen, snowboarden, wakeboarden en ga zo nog maar even door: het staat voor actie en veel fun. Precies dat waar je zoon of dochter nu van houdt. Nog nooit gedaan? Dan is het juist hét uitje voor jullie! Boek een les hier of daar en geniet ervan. Heb lekker veel lol met elkaar. En wie weet hebben jullie er wel een nieuwe hobby bij!

Ga je ieder jaar op wintersport? Natuurlijk zullen onze sneeuwhallen niet kunnen tippelen aan de bergen. Maar het is altijd meer dan niets! En voor een paar uurtjes lekker bezig zijn met je favoriete sport is het gewoon wel leuk. 

Trampoline springen

Bezoek een jumphal en leef je uit op de trampoline. Er zijn vaak variaties van trampolines te vinden zodat je op meerdere manieren uitgedaagd wordt. Een trampoline die deels tegen de muur aanstaat bijvoorbeeld. Epicx in Zoetermeer organiseert soms ook speciale events voor pubers.

Naar de bios

Heerlijk ouderwets een avondje naar de film! Gewoon omdat het leuk is en het toch echt wel anders is dan samen op de bank hangen voor de buis… Voor zover je puber dat zelfs nog wil. Maar naar de bios, naar de nieuwste film: wedden dat je dan meer kans maakt?!

Lekker uit eten!

Gezellig uit eten met het hele gezin of zelfs de hele familie. Vaak krijg je ze dan wel mee. Kies je dan ook nog voor een restaurant waar hij of zij graag komt (of het soort eten wat ze lekker vinden) dan zit het wel snor.

Heeft iedereen een andere smaak? Kies dan voor een wereldrestaurant. Je kunt hier eten wat je maar wilt (buffet dus) en er zijn gerechten van over de hele wereld. Voor iedereen is er dus zeker iets bij én je kunt zoveel eten als je wilt. Ook van de toetjes…

Wil Cats
Volg me via: