Skip to Content

De leukste fysieke speelgoedwinkels in Nederland

De leukste fysieke speelgoedwinkels in Nederland

Online bestellen is en blijft super makkelijk en handig, maar hoe leuk is het om samen met je kind door een échte speelgoedwinkel te lopen en de producten echt te kunnen zien? Zeker voor kinderen is dit één groot paradijs, en als ouder is het dan ook hartstikke genieten van je blije hoofdjes.

Gelukkig zitten er in Nederland héél veel leuke speelgoedwinkels! Van de grote ketens tot de kleinere zaakjes, van gespecialiseerd in houten speelgoed tot een winkel die alles lijkt te hebben.

Ik heb een leuk overzicht gemaakt van de leukste fysieke speelgoedwinkels in Nederland, waar je dus écht lekker kunt rondneuzen tussen het speelgoed.

ToysGarden

Deze mooie speelgoedwinkel in Nijmegen beschikt over een gratis parkeerplaats op eigen terrein, een showtuin waar speelgoed geprobeerd en uitgetest kan worden, glijbanen om van af te glijden en natuurlijk een winkel met een geweldig assortiment. Kenmerkend aan ToysGarden is het grote aantal showmodellen! Kinderen kunnen dus helemaal losgaan op de traptractors, skelters en (loop)fietsen. Er is zelfs een mooie indoor testbaan! En heb je een mooie skelter gezien en getest die je graag wilt aanschaffen? Dan kun je er waarschijnlijk meteen eentje meenemen, want bijna alles is in de winkel op voorraad.

Naast het geweldige buitenspeelgoed wat hier getest kan worden, heeft ToysGarden een ruim assortiment LEGO, Duplo, schommels, glijbanen, wipwappen, rijdend speelgoed, trampolines, zwembaden, klein buitenspeelgoed, speelhuisjes en -tentjes en speeltoestellen.

Carrabas Speelgoed

Deze winkel werd in 2012 verkozen tot Speelgoed Speciaalzaak van het jaar en kreeg in 2017 de titel Leukste winkel van Rotterdam e.o. Deze winkel in Rotterdam is specialist in echt, mooi, authentiek speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Het speelgoed dat je hier kunt kopen is over het algemeen kwalitatief hoogwaardig, veilig, creatief, mooi, duurzaam én zorgvuldig geselecteerd!

Je vindt bij Carrabas Speelgoed bijvoorbeeld een ruim assortiment houten speelgoed, BRIO-treinen, HABA- en Djeco-knikkerbanen, spellen, puzzels, experimentenpakketten, knutselmaterialen, knuffels en handige babyartikelen. Bijna alles is hier wel te vinden! En wat je óók zult vinden in deze winkel is veel persoonlijke aandacht en advies. Wat dat betreft is een relatief kleine winkel misschien wel fijner dan zo’n grote keten waar je elkaar steeds kwijtraakt tijdens het shoppen.

Noordennen Speelgoed

Deze prachtige en eveneens reusachtige speelgoedwinkel vind je in het Groningse Alteveer, in het noorden van Nederland. Deze winkel is maar liefst 1000 vierkante meter groot! Noordennen Speelgoed heeft een heel ruim assortiment modeltreinen, modeltreinrails, houten speelgoed, racebanen, schilderen op nummer, legpuzzels, dartartikelen en modelbouwverf! Ook vind je bij Noordennen Speelgoed een groot assortiment skelters en traptractoren, driewielers, loopfietsen en trapfietsen. Heel leuk voor buiten dus!

Daarnaast vind je bij deze winkel natuurlijk ook alles van de bekende merken: LEGO, Zapf, Paw Patrol, Bumba, Bing, Playmobil, Little Dutch, Vtech, Schleich en nog héél veel meer.

Planet Happy

Deze kleinschalige winkel heeft niet één maar drie vestigingen, namelijk in Arnhem, Driebergen en Nijmegen. Deze winkels hebben een heel ruim assortiment aan houten speelgoed, baby- en peuterspeelgoed, bouwspeelgoed, buitenspeelgoed, creatief speelgoed, poppen, knuffels, spellen, puzzels en boeken.

Je vindt in de winkels van Planet Happy bijvoorbeeld merken als Aquaplay, Bajo, Beleduc, Bigjigs, Cubika, Fagus, Goki, maar ook bekende merken zoals 999 Games, Brio, Bruder, Djeco, Eichhorn, Grimm’s, Haba en Janod. Ondanks dat de winkels ruim zijn en een groot assortiment hebben, is er óók veel persoonlijke aandacht en advies voor jou als klant!

ToyChamp

Wist je dat ToyChamp één van de grootste speelgoedwinkels is in Nederland? Zelfs in België en Duitsland zitten er grote vestigingen van deze winkel. Je vindt ToyChamp in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Arkel, Arnhem, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Eindhoven, Groningen, Gronsveld, Helmond, Hoofddorp, Kerkrade, Leeuwarden, Middelburg, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Zoeterwoude en Zwolle.

Bij ToyChamp kun je terecht voor héél veel speelgoed. Ze hebben groter speelgoed, bijvoorbeeld voor buiten. Denk dan aan trampolines, speelhuisjes, speeltoestellen, zwembaden, steppen, fietsen en zelfs springkussens! Maar wat ook heel leuk is: bordspellen, puzzels, auto’s, Nerf, Duplo, LEGO, Playmobil, babypoppen en Barbies. Ook voor elektronica ben je bij ToyChamp aan het juiste adres, want je vindt hier bijvoorbeeld ook een PlayStation met een ruim assortiment aan spellen. Daarnaast kun je er ook boeken vinden en alles wat je nodig hebt voor school (tassen, schriften, pennen, mappen, etc.).

ThysToys

Deze winkel heeft in Nederland slechts één vestiging, en die bevindt zich in Woerden. Maar het is dan met 2500 vierkante meter ook de állergrootste speelgoedwinkel van het land! Qua assortiment is het vergelijkbaar met ToyChamp, maar je vindt veel meer producten! Ook hebben ze een heel groot assortiment aan grotere speelmaterialen voor buiten. Op het terrein van ThysToys vind je alleen al tientallen mooie trampolines. De winkel biedt een uitstekende service: ze komen de trampoline namelijk ook graag bij je in de tuin monteren, verankeren of zelfs ingraven!

Je vindt bij ThysToys veel vertrouwde merken zoals 999 Games en LEGO. De prijzen zijn over het algemeen laag. Ook vind je hier een groot assortiment knikkerbanen, verschillende sjoelbakken, spion artikelen, verschillende voetbaltafels, kinderkeukentjes van Miele, en een mooie collectie bouwspeelgoed van het merk Kapla!

Top1Toys

Deze winkel heeft de meeste vestigingen van speelgoedwinkels in Nederland. Je vindt hier namelijk bijna 100 verschillende winkels! Teveel dus om op te noemen, maar in bijna elke stad staat wel een filiaal van Top1Toys. Online kun je kiezen uit meer dan 9000 speelgoedartikelen! Maar ook de fysieke winkels zijn soms erg groot. De vestigingen in ’s Gravenzande en Purmerend zijn de grootste van Nederland.

Je vindt bij Top1Toys een heel ruim assortiment mooi kinderspeelgoed van de favoriete merken, zoals LEGO en Playmobil. De collectie hiervan is echt enorm! Verder heeft Top1Toys ook een ruim assortiment spellen, puzzels, hobbyartikelen, babyspeelgoed, speelgoedauto’s en buitenspeelgoed.

Jisca