Skip to Content

Sollicitatiegesprek outfit; wat is representatieve kleding voor vrouw of man?

Sollicitatiegesprek outfit; wat is representatieve kleding voor vrouw of man?

Als je een sollicitatiegesprek hebt is het belangrijk dat je je netjes en verzorgd kleedt. Naast het feit dat je representatief moet overkomen voor een positieve eerste indruk, is het ook belangrijk dat je je comfortabel voelt in je kleding. Je wilt tenslotte niet dat je kleding je afleidt tijdens het gesprek.

Bovendien moet je er stijlvol uitzien, want je wilt toch ook laten zien dat je modebewust bent? Kortom: kies voor kleding die representatief, stijlvol én comfortabel is!

Kleding afhankelijk van bedrijfscultuur

Wat je draagt kan namelijk heel veel zeggen over hoe je in het bedrijf past. Als je bijvoorbeeld voor een creatief bedrijf solliciteert, is het verstandig om wat meer uit te pakken met je kleding.

Dit betekent niet dat je een opvallende outfit moet aantrekken, maar je kunt wel wat meer experimenteren met kleuren en prints. Een nette jeans met een leuke blouse of een stijlvolle jurk zijn hierbij perfect.

Als je bij een meer conservatief bedrijf solliciteert, is het aan te raden om voor een wat soberere look te gaan. Een nette broek of een jurk met een basic top zijn hierbij perfect. Ook donkere kleuren komen meestal wat minder uitbundig over en zijn dus een goede optie.

Kortom: kies voor kleding die bij het bedrijf past en die je comfortabel doet voelen!

Welke kleding is geschikt voor sollicitatie?

Als je niet weet wat je moet aantrekken, is het altijd veilig om als vrouw te kiezen voor een nette pantalon of een rok te gaan, in combinatie met een mooie blouse. Niet te opzichtig, maar wel stijlvol. Een nette trui of een jasje eroverheen is ook een goede optie.

Als het weer het toelaat, kun je ook kiezen voor een nette jurk. Let wel op dat je niet te veel decolleté laat zien.

Ook het kleurgebruik zegt veel; zwart is over het algemeen een nette kleur en kan goed in combinatie met een accentkleur. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een pastelkleur, in plaats van opvallende neonkleuren.

Welke schoenen draag je?

Als je op zoek bent naar geschikte schoenen voor een sollicitatie, dan kun je het beste kiezen voor een paar nette en verzorgde loafers, sneakers, pumps of andere elegante schoenen van Arendendonk zoals nette enkellaarsjes of een paar stijlvolle Nubikk sneakers.

Zorg ervoor dat je schoenen goed gepoetst zijn en dat ze niet gaan knellen of schuren. Kies bij voorkeur voor schoenen met een klein hakje, want dit geeft je look net dat beetje extra en zorgt er ook voor dat je houding beter wordt.

Accessoires maken het af

Je outfit maak je natuurlijk compleet met accessoires, denk bijvoorbeeld aan een mooie shawl voor om je nek. Schoenen moeten natuurlijk ook netjes zijn: ga voor een paar gepoetste en gestreepte veterschoenen of loafers.

Een sjaaltje of een stola is ook een mooie toevoeging, maar let er wel op dat het niet te opvallend is. Kies bijvoorbeeld voor een sobere kleur of een subtiele print.

Als je kleding comfortabel zit, voel jij je automatisch ook meer op je gemak tijdens het gesprek.

Vergeet dus vooral niet om de kleding ook goed te passen voordat je iets koopt, zodat je zeker weet dat het goed zit. En vergeet ook niet om je kleding goed te stomen of te strijken voordat je het draagt en check op vlekken!

Linda van Aken
  1. La Strada says:

    Wat een leuke blogpost! Wij adviseren
    altijd om nette sneakers of loafers te dragen bij een sollicitatiegesprek. Dit zorgt voor een representatieve uitstraling!

    Groetjes,
    Anne

Comments are closed.