Skip to Content

Mama agenda’s, planners en organizers voor moeders met data, dagen en weken

Mama agenda’s, planners en organizers voor moeders met data, dagen en weken

Nee een echte structuurjunkie kun je mij niet noemen, hoewel ik wel altijd precies wil weten wat iedereen gaat doen, hoe laat en hoelang dit duurt. Zeker nu de kinderen meer en meer een eigen leven gaan leiden wil ik dit graag weten.

De oudste heeft nu een bijbaan en werkt niet op vaste dagen dus elke week is het weer afwachten welke dagen hij ingeroosterd staat en wat dat betekent voor het avondeten.

Hoe jonger je kinderen, hoe soepeler jouw planning, zo heb ik het tenminste wel ervaren. Jij bent dan nog voor het grootste gedeelte de baas en bepalend voor het dagritme. Dus als je nog jonge kinderen in huis hebt is het ook niet helemaal noodzakelijk om een compleet weekoverzicht in één oogopslag te zien.

Voor de kinderen zelf is dit al helemaal niet belangrijk, zij leven voornamelijk nog van dag tot dag. Wat gaan we doen vandaag? Is veel concreter dan “morgen gaan we naar oma”, want wanneer is morgen, hoe lang duurt dat nog? Het tijdsbesef is nog te beperkt om hiermee een goed overzicht te krijgen in wat er te doen staat.

Pictogrammen & Dagritmekaarten

Jonge kinderen hebben vooral baat bij plaatjes, pictogrammen. Op een plaatje is duidelijk te zien wat we gaan doen, eten of naar de speeltuin, boodschappen doen of naar school.

Je kunt zo’n planner heel makkelijk zelf maken en als je het op een overzichtelijke plek in huis of in de keuken ophangt is het voor iedereen duidelijk wat er die dag te doen staat.

Ook op de kinderopvang bij je peuter of in de kleuterklas wordt er gewerkt met dagritmekaarten. Dus de kinderen worden al op jonge leeftijd aangeleerd om met een structuur te werken, het geeft het kind een overzicht, rust en een veilig gevoel.

Vaak zijn dezelfde kaarten ook op internet te vinden. Met gratis downloads kun je deze kaarten dus ook thuis gebruiken waardoor je kind er nog meer vertrouwd mee raakt. Kijk wel goed op school welke themakaarten gebruikt worden.

Sommige scholen werken volgens Piramide en anderen weer met Uk & Puk, de kaarten kunnen per school dus verschillen. En het zou zonde zijn als je dan net de verkeerde (onbekende) kaarten ophangt thuis.

Planbord voor jonge kinderen

Zodra je kind kan lezen en of schrijven kun je samen een wat uitgebreider schema op de planner schrijven. Via deze site hier zijn gratis leuke planners te downloaden.

Weekplanner

Heb je een losse koelkast in de keuken staan, die niet in is ingebouwd? Dan kun je hier waarschijnlijk leuke magneten op plakken. Deze planner is ook magnetisch en is dus ideaal om op de koelkast te plakken.

Het fijne is dat de planner makkelijk is te wissen, handig als er een afspraak gewijzigd wordt en als de week voorbij is, kun je met een schone planner weer opnieuw beginnen aan de nieuwe week.

Familieplanner

Er zijn ook veel verschillende scheurkalenders te koop. Hier kun je op een overzichtelijk vel voor iedereen alle afspraken voor die dag of week opschrijven en zo kun je alles in goede banen krijgen voor het hele gezin.

Waar ik altijd naar zoek bij dit soort planners is dat we in ieder geval ruimte hebben voor alle 5 de gezinsleden om in te vullen. Wel eens een miskoop gedaan en met een planner voor 4 personen thuisgekomen, dat was geen handig jaar. Dus daar moet je goed naar kijken.

Wat ik ook prettig vind aan een goede planner is dat er al veel vooraf is voorgedrukt. Ik heb wel eens een planner gehad die ik echt nog per dag moest invullen, heel lastig als je dus een afspraak over drie weken alvast wil noteren.

Dan moet je zelf veel tellen en alles echt drie keer nakijken of je het bij het juiste vakje heb ingevuld. Net iets te veel werk, waar ik liever niet mee bezig ben.

Fotoplanner

Ook een vereiste op de planner zijn foto’s van iedereen. Zo zie je lekker snel wie wat te doen heeft en welk vakje of rij bij jou hoort. Het helpt ook met invullen van latere afspraken want deze foto’s zitten vaak naast de kalender op het kartonnen bord en de papieren vellen kunnen verwijderd worden zonder de indeling te verstoren.

Handige planners voor moeders

Mascha-planner

Een planner om je leven structuur te geven. Die je helemaal zelf kunt customizen door de bijgevoegde stickers. Met veel extra’s: notitieboekje, kaarten, maandstickers, labelstickers. Vul de vakjes in zoals je zelf wilt en pas hem volledig aan naar eigen smaak.

Mascha: ‘Zonder planning ben ik een gigantische chaoot – ik houd dus al jaren dagelijks een planning bij. Geen enkele planner was precies hoe ik hem wilde, dus tekende ik vaak mijn eigen aanpassingen in agenda’s en notitieboekjes.

Ik beplakte ze met stickers en had aparte vakjes voor to-dolists en andere dingen die ik die week belangrijk vond. Toen besloot ik mijn eigen ideale planner uit te brengen. Met vakjes die zelf in te vullen zijn en zonder vaste data er in. Precies zoals ik hem wil.’

Structuurjunkieplanner

De speciaal door Cynthia Schultz ontwikkelde Structuurjunkieplanner is ideaal te gebruiken om structuur in je leven aan te brengen, zodat je meer tijd overhoudt voor dingen waar je gelukkig van wordt.

Het plannergedeelte bestaat uit week- en maandoverzichten en er is plek voor vooruitblikken en reflectie. Het werkboekgedeelte staat boordevol motiverende handvatten en challenges, om jouw tijd optimaal te kunnen benutten.

Vul de Structuurjunkieplanner helemaal naar eigen inzicht in: je kunt beginnen met het structureren van jouw leven op ieder gewenst moment!

Milly Pie

De Milly Pieplanner is een planner, notitieboek met agendafunctie in één! De Milly Pie onderscheidt zich van andere planners door een uniek plansysteem; de Milly Pieplanner inspireert, motiveert en zet je aan tot actie. Ongedateerd zodat je er elk moment mee starten. Jij bepaalt de data!

Nu eens zonder smoesjes en uitstelgedrag aan de slag met jouw dromen en doelen. Boordevol shoplijstjes, to do- lijstjes, notities, verjaardaglijstjes, waar ben je dankbaar voor, Kerst, Sinterklaas, vakantielijsten etc.

Het bevat een opbergvak (alléén de linnen versie) voor iPad of om inspirerende knipsels, bonnen etc. in te bewaren. De planner van Milly Pie biedt je een simpel overzichtelijk plansysteem waardoor jij gegarandeerd je focus kan houden.

Hierdoor werk je productiever en vind je een balans in al die 101 dingen die je nog graag wilt doen.

Purpuz planner

Iedereen kent het wel… Je hebt een goed voornemen, een mooi plan en doet het niet… De Purpuz lost dit voor je op. In een inspirerende omgeving word je geholpen met het stellen, plannen en behalen van je doelen.

 Purpuz is dé plek voor al je afspraken, ideeën, inspiratie, lijstjes, aantekeningen, doelen en to-do’s voor werk en privé.

De Purpuz planner is de 1e life coach op papier; ontworpen om jou je doel te laten halen. Met deze agenda heb je meer rust, grip en overzicht op je drukke leven. De planner helpt je stap-voor-stap een doel te stellen en te plannen.

Motivatie, inspiratie en reflectie zorgen ervoor dat jij de nodige stappen naar je doel ook zet. Zo is het niet de vraag of jij je doel haalt, maar wanneer jij je doelt haalt en succesvol bent.

De Purpuz planner is de agenda voor een meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven.

Organizing agenda

De Organizing Agenda van Plan-Point is dé alles-in-één-agenda voor thuis en op je werk! Waarin je al je (zakelijke) afspraken, huishoudelijke klussen, maaltijden, doelen en financiën kunt bijhouden.

In de overzichtelijke verticale weekindeling kun je niet alleen je afspraken noteren, ook je boodschappen, maaltijdplanning, huishoudelijke klussen en ideeën. Daarnaast is er ruimte om de door jou als ZZP-er gewerkte uren, onkosten en kilometers bij te houden, superhandig!

De agenda bevat twee plastic insteekmapjes en vier vellen gekleurde herinneringsstickers. Ook dit jaar staat de Plan-Point Organizing Agenda weer boordevol praktische checklists en planners, inspirerende artikelen en dankzij HuishoudCoach Els Jacobs bevat de agenda handige tips en trucs over organizing.

Zodat jij voortaan alles onder controle hebt en in je vrije tijd écht kunt ontspannen.

Vrolijke business Agenda

De business agenda is een heerlijke agenda voor ondernemende vrouwen. Deze Engelstalige agenda is voor vrouwen die van soberheid en stijl houden en zich bezighouden met groei en ontwikkeling.

Een fris ontwerp, speciaal voor hen die graag een zakelijke agenda gebruiken, maar wel wensen dat deze goed is vormgegeven. Deze agenda laat je niet afleiden van het organiseren van je tijd.

In de agenda vind je o.a.: een helder weekoverzicht, met ruimte voor wekelijkse notities, een dankbaarheidsreminder per week, quotes over natuur, inspiratie, ontwikkeling, spiritualiteit en geluk, een katern met extra veel notitiepagina’s en veel notitieruimte per week.

Flow planner

De flowplanners agenda is het persoonlijke verlengstuk voor ambitieuze ondernemers waarin je al je belangrijker acties kunt bundelen.

Denk hierbij aan urenadministratie, rittenregistratie en doelstellingen. Dit in combinatie met voldoende schrijfruimte voor zakelijke en prive to-do’s en geniale ingevingen.

Kortom, de agenda die overzicht, structuur en rust brengt. De kleuren roze en mintgroen zorgen voor een vrolijke en rustige uitstraling. Maandelijks worden deze kleuren afgewisseld, dit zorgt voor een fijn en rustige balans.

My Journal

Een zakelijke en overzichtelijke agenda waar je alles (maar dan ook écht alles) in kunt plannen! Duidelijke weekoverzichten gecombineerd met to do en not to do-lijstjes waarbij je van alles kunt aanvinken/afstrepen of invullen!

En achterin de agenda vind je nog veel meer leuke lijstjes! De ervaring is wel dat hij vrij klein is / er weinig ruimte is.

Vakantieplanners

Dit klinkt misschien een beetje raar, een vakantieplanner. Ja, dag! Op vakantie ga ik zeker niet plannen, dan doe ik het liefst niets of nou ja een beetje dan. Maar ik gooi zeker die agenda juist dan overboord. Dat snap ik maar al te goed, ik leef ook het liefst dan zonder agenda.

Maar ik merkte dat het mijn kinderen rust gaf, ook op vakantie (of misschien wel juist op vakantie) om te weten waar ze aan toe waren. Wanneer gaan we boodschappen halen, wanneer strijken we de hele dag neer bij het zwembad, wanneer gaan we een toeristische trekpleister bezoeken, wat gaan we eten, wanneer gaan we barbecueën?

Elke dag kreeg ik weer dezelfde stroom vragen ’s morgens bij het ontbijt (en de lunch nogmaals omdat de helft alweer vergeten was) aan mijn hoofd. Weet je wat, dacht ik, ik schrijf het op!

We hadden een groot schrift, een A4-formaat en 1 bladzijde verdeelde ik in vakken, precies het aantal vakken van de dagen die we nog op vakantie waren. En in elk vakje schreef ik per dag belangrijke punten zoals hierboven beschreven.

’s Avonds mocht iemand een kruis door de dag zetten. En elke dag telden we het aantal nachtjes die we nog op de vakantie waren. Er was ook geen ruzie meer onderling wie er aan de beurt was voor de afwas want ook dat stond vast op de planner!

Het beviel de kinderen blijkbaar want het jaar daarop werd op de eerste vakantiedag al naar het schrift gezocht en ging de oudste samen met de jongste telg een planner opstellen en weer werd er elke dag fanatiek opgekeken.

Dus wat ze thuis als “onzin” beschouwen, kan in andere situaties ineens extra goed werken!

Isabell
Laatste berichten van Isabell (alles zien)