Skip to Content

Meisje babykamer ideeën

Meisje babykamer ideeën

Je bent in verwachting van een meisje en uiteraard ga je tijdens deze periode de babykamer inrichten. Hoe maak je een lief, gezellig meisjeskamertje voor je kleintje? We hopen je met onderstaande ideeën te inspireren, zodat ook jouw dochtertje een prachtig slaapkamertje krijgt!

Welke sfeer wil je?

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Allereerst zul je moeten bedenken welke sfeer je in het kamertje wilt. Want je bent echt niet verplicht om jouw meisjesbabykamer in zoete babykleurtjes te houden en ook zeker niet dat alles roze moet zijn. Ga je misschien juist liever voor speels en licht?

Houd je juist wel van blauw en dan wel met lieve motiefjes zodat het wel voor een meisje leuk is? Misschien wil je de babykamer juist wel vrolijke kleuren geven zodat je dochter er als peuter ook nog plezier van heeft?

Heb je geen idee wat je leuk vindt? Dan is het zaak om eens om je heen te kijken. Bezoek babywinkels en bekijk de kamertjes daar. Struin internet af of blader door babymagazines. Tip: Pinterest is een heerlijk platform om inspiratie op te doen! 

Welke kleur roze?

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Je bent fan van roze voor een meisje. Helemaal goed, natuurlijk. Maar welke kleur roze? Want het scheelt nogal of je voor knallend roze gaat, echt babyroze of toch liever voor oudroze? Dat het heel veel uitmaakt welke tint roze je neemt, zal niet zo moeilijk zijn om te raden.

Met babyroze kom je al snel uit op een kamertje in zachte pastelletjes. Waarbij je het roze kunt combineren met andere zachte kleurtjes als je dat leuk vindt. Terwijl oudroze heel mooi staat met andere natureltinten, waarbij de sfeer toch meteen heel anders is. 

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

En felroze? Hartstikke leuk als je van kleur houdt en juist kiest voor een heel kleurrijke babykamer! Wil je wel echt een meisjeskleur, maar vind je roze wel weer heel erg voorspelbaar? Denk dan eens aan lila!

Vrolijke kamer

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Zoals gezegd kun je dus ook gaan voor een babykamer waar juist de kleuren lekker vrolijk mogen zijn. Als je wilt voorkomen dat het een te bonte mix wordt, kies dan voor een paar kleuren en houd het daar bij.

Of misschien nog wel mooier en rustiger: kies voor een zachte basis en plaats er één object in met een aparte kleur. Op het voorbeeld is de commode de grote blikvanger omdat het als enige okergeel is. De kleur komt wel terug in het dekentje, waardoor het wel echt in het kamertje past.

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde
Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Of kies voor een heel zachte kleur geel in combinatie met een aquatint. Een heel andere sfeer, heel uniek en toch zo mooi!

Durf te mixen

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Houd je wel van gewaagd? Dan kun je ook kiezen voor de kleurstelling oranje en roze, wat we nu veel in kleding terugzien. Je moet er misschien van houden, maar als je dat doet dan moet je het gewoon doen! Niemand anders dan jullie bepalen immers hoe het kamertje eruit gaat zien! Met andere woorden: volg vooral je eigen gevoel hierin! Want jullie moeten je er prettig bij voelen.

Poppenhoek of knuffeltjesmuur

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Een echt meidending zijn natuurlijk poppen. Grote kans dat je die trouwens als kraamcadeautjes ook krijgt. Maar zelf in de babykamer al een soort poppenhoekje maken staat wel lekker meisjesachtig. Kies een hoekje op een plank of een loze hoek in de kamer waar je een aantal popjes of knuffels gezellig bij elkaar zet.

Ziet ervoor nu gewoon lekker gezellig uit en straks kan je kleine meid er fijn mee spelen! Je kunt er ook voor kiezen om knuffels of popjes aan de muur te hangen. Of eigenlijk maak je kleine plankjes aan de muur op verschillende plekken of hang je verschillende mandjes op en de knuffels of poppen zet je hierop of in!

Een stoel om te voeden

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Als het babykamertje groot genoeg is, dan is het fijn om een stoel neer te zetten. Handig om even rustig op het kamertje zelf te kunnen voeden. Is er visite en is je baby snel afgeleid? Dan kan het fijn zijn om ergens een plekje te hebben om je even terug te trekken. Of om gewoon lekker te staren naar dat kleine wondertje van je in haar bedje…

Een romantisch hemeltje

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Tja, een wiegje heeft het standaard, maar een ledikantje kan ook prima een hemeltje hebben. En zeg nou zelf: dat verhoogt toch wel het prinsessengehalte in de kamer, toch? Kis voor het hemeltje een kleur die helemaal past bij de aankleding van de kamer. In een net andere tint dan de muur, bijvoorbeeld. Of maak het van dezelfde stof als de gordijnen. Diverse familieleden van mij hebben hun trouwjurk gebruikt voor de aankleding van de wieg. Ook dat is natuurlijk een heel mooi idee!

Lief kunstwerk aan de muur

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Kies voor een lief kunstwerk aan de muur of laat een mooie muurschildering maken. Misschien kun je dat zelf wel? Dieren zijn een gewild onderwerp, maar je kunt ook denken aan bekende figuren uit kinderfilms of -series. Winnie de Pooh is bijvoorbeeld een heel lief beertje die prima past op de muur van een meisjeskamertje. Maar een lief konijntje is uiteraard ook leuk. 

Meisjesmeubeltjes

Meisje babykamer ideeën - Mamaliefde

Voor een meisje kun je prima uit de voeten met meubels met mooie bogen of andere versiersels. Kies voor een kast met bijvoorbeeld leuke gedraaide pootjes of uitgewerkte deurtjes. Uiteraard is hierbij ook de kleur van belang.

Kun je bij de babykamertjes niet echt iets vinden? Kijk dan gewoon eens bij meisjesslaapkamers. Een kast is immers een kast…en als je de kleurstelling gelijk houdt kan het prima. Het gaat er toch om dat je kleding en dergelijke kunt opbergen. Uiteraard is het heel mooi als bedje, commode en kast uit één lijn komen, maar het is zeker niet beslist nodig!

Wil Cats
Volg me via: