Skip to Content

Waar spelen tienermeiden van 10 tot 14 jaar mee?

Waar spelen tienermeiden van 10 tot 14 jaar mee?

Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen, en tienermeiden tussen 10 en 12 jaar oud zijn vaak op zoek naar leuke activiteiten om zich mee bezig te houden. Hier zijn enkele populaire speelgoed- en activiteitenkeuzes voor meiden in deze leeftijdsgroep:

Knutselen

Knutselen is een creatieve activiteit die veel tienermeisjes leuk vinden. Ze kunnen armbandjes maken, verven, sieraden maken met kralen, zeepjes maken of zelfs kaarten maken met behulp van een kaartmachine en mallen.

Andere creatieve activiteiten zoals schilderen op nummer, het maken van 3D-ontwerpen met een pen, zelf lipgloss maken of experimenteren met haarstyling kunnen ook interessant zijn voor tienermeisjes.

Lees ook: Knutselen voor meisjes

Diamond Painting

Diamond painting is een creatieve hobby waarbij kleine gekleurde steentjes op een voorbedrukte afbeelding worden geplaatst. Het is een activiteit die geduld en nauwkeurigheid vereist, en veel tienermeiden genieten ervan om mooie kunstwerken te maken met schitterende steentjes.

Lees ook: Diamond Painting

Tekenen

Veel tienermeisjes zijn creatief en genieten van tekenen. Ze kunnen hun eigen kunstwerken maken, stripverhalen creëren of gewoon hun verbeelding de vrije loop laten.

Lees ook: Leuke dingen om te tekenen

Spellen

Spelletjes spelen is altijd een leuke bezigheid. Bordspelletjes zijn altijd een leuke manier om samen met vrienden en familie tijd door te brengen. Spellen zoals Levensweg Electronisch Bankieren, Monopoly Electronisch Bankieren, Yahtzee en Beverbende kunnen voor plezierige speelmomenten zorgen.

Lees ook: Gezelschapsspelletjes

LEGO

Hoewel LEGO vaak wordt geassocieerd met jongere kinderen, zijn er specifieke thema’s zoals Harry Potter of Avatar die ook aantrekkelijk kunnen zijn voor tienermeisjes.

Lees ook: Lego sets voor jongens en meisjes

Rainbow High poppen

Deze poppen zijn nog steeds populair bij meiden van 10 jaar oud. Ze kunnen de poppen stylen, make-up geven en hun eigen modeshows organiseren.

Lees ook: Rainbow High poppen

Make-up

Meiden van deze leeftijd beginnen vaak interesse te krijgen in make-up. Ze kunnen experimenteren met lichte make-uplooks, zoals lipgloss, nagellak of oogschaduw. Ze kunnen nieuwe looks uitproberen, tutorials volgen of zelfs make-up-challenges aangaan. Het is belangrijk om hierbij de nadruk te leggen op het belang van een gezonde huid en het gebruik van make-up op een geschikte leeftijd.

Lees ook: Kinder make-up welke leeftijd

Buitenspeelgoed

Hoewel technologie een grote rol speelt in het leven van kinderen, is buitenspelen nog steeds belangrijk. Meiden van deze leeftijd kunnen genieten van activiteiten zoals fietsen, skeeleren, voetballen, hinkelen of springtouwen. Buitenspeelgoed bevordert lichaamsbeweging, sociale interactie en het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Les ook: Buitenspeelgoed

Gaming

Veel tieners genieten van gamen. Ze kunnen spelen op een Nintendo Switch, tablet of andere spelconsoles.

Lees ook: Nintendo Switch games

Dansen

Dansen is een populaire bezigheid onder tienermeisjes. Ze kunnen hun favoriete danspasjes leren, dansvideo’s opnemen of zelfs deelnemen aan danslessen.

Sieraden maken

Meiden van 10 tot 12 jaar vinden het vaak leuk om hun eigen sieraden te maken. Ze kunnen armbandjes maken met kralen, touw, elastiekjes of andere materialen. Het is een leuke en creatieve activiteit die hen trots maakt op hun zelfgemaakte accessoires.

Lees ook: Sieraden maken met kinderen

Hobby’s

Veel meiden in deze leeftijdsgroep ontwikkelen interesse in specifieke hobby’s. Dit kan variëren van dansen, zingen, muziek spelen, paardrijden, tot sporten zoals hockey of voetbal.

Lees ook: Hobby’s kinderen

Het is belangrijk om rekening te houden met de individuele interesses en voorkeuren van tienermeiden. Wat voor de ene tienermeid interessant is, kan voor een andere misschien minder boeiend zijn. Moedig hen aan om nieuwe activiteiten uit te proberen en hun passies te ontdekken.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.