Ieder voorjaar of najaar komt de schoolfotograaf langs om een foto te maken van de klas. Een ideale herinnering voor later om eens terug te zien wie er allemaal in de klas zaten. Om te voorkomen dat die foto’s allemaal rond gaan zwerven in het archief heb je speciale fotoboeken om deze in te plakken, soms in combinatie met extra vragen. Weer eens wat anders dan vroeger het inplakken in een fotoalbum, en ideaal om ervoor te zorgen dat de kans dat je ze kwijt raakt zo klein mogelijk wordt.

Mijn Schooltijd – Chickentown

Het Schoolfotoboek van Chickentown om al die mooie schoolfoto’s in te plakken en netjes te bewaren! Zo is er een pagina waar je alle pasfoto’s in kunt plakken. En vanaf je kindjes eerste jaar is er een opvang/schooljaar invulpagina! Deze gaat door tot groep 8, en ze hebben ook aan 1 pagina extra gedacht voor als je kindje een keertje blijft zitten. Ook is er een pagina voor foto’s met een broer/zus of juist een leuke foto die de juf of meester tegenwoordig appt! Een supermooi boek op liggend A4-formaat met een hardcover kaft. Zij hebben het boek bewust zwart-wit gehouden zodat je het boek zelf kunt opleuken met washi tape of gekleurde teksten. Maar je kunt het naturlijk ook monochrome houden!

Meer informatie vind je hier.

Mijn schoolfoto’s – Have to have

Een fotoboek speciaal voor de klassenfoto’s en pasfoto’s. Een CV van je schoolperiode. Dus alle foto’s tot en met de middelbare school. Heb je ook alle klassenfoto’s nog in een envelop zitten, maar wil je ze wel graag inplakken? In dit 38 pagina’s tellende boek is daar ruimte voor. Er is rekening gehouden met 2 peuterjaren, 8 basisschooljaren en 6 middelbareschooljaren. De groepen kun jezelf invullen, dus als je kind het schooljaar nog een keer over moet doen, dan is daar ruimte voor. Per schooljaar is er ruimte voor 1 klassenfoto en 1 grote foto. De kaft is voorzien van een transparante sheet en de pagina’s zijn 350 grams (stevig) papier.

Meer informatie vind je hier.

Mijn schoolfoto – plak-invulboek – MamaBaas

Verzamel de mooiste herinneringen aan de schooltijd van je kind in één uniek foto-plak-invulboek. Met plaats voor de individuele portretfoto’s én alle klasfoto’s. Plus handige notitieruimte zodat de naam van elk klasgenootje bijblijft. Dit originele album bevat bovendien coole lijstjes met de absolute favorieten van het moment: toekomstdromen, lievelingseten, beste vriendjes … Leuk voor later!

Meer informatie vind je hier.

Schoolfotoboek – Sofie Lambrecht

A4-formaat fotoplakboek voor schoolfoto’s, pasfoto’s, foto’s met broer/zus … Binnenkant is zwart-wit. Er is plaats voor 12 verschillende schooljaren, dus ook plaats genoeg als het kindje eens een jaartje moet overdoen. Plaats voorzien om bij elk schooljaar de belangrijkste gegevens te noteren en een tekening te laten maken.

Meer informatie vind je hier.

 

Schoolfotoboek – Zoedt

In dit mooie schoolfotoboek plak je al je schoolfoto’s (van je kind) zoals pasfoto’s, klassenfoto’s en andere leuke foto’s. Er is ruimte voor foto’s van 1 tot en met 18 jaar (kinderdagverblijf/peuterspeelzaal, basisschool en middelbare school). In het boek staan leuke vragen over het schooljaar, zodat je een mooi fotoboek vol met herinneringen krijgt. Het formaat is 21×21 cm hardcover en heeft 87 pagina’s.

Meer informatie vind je hier.

 

Mijn Schoolfotoboek

Foto’s inplakken vanaf de eerste dag naar de opvang tot aan de 1e klas van de middelbare school als herinnering voor later. Ook is er voldoende ruimte om de namen van andere kinderen te noteren of waarom er gekozen is voor een bepaalde opvang. Niet alleen de standaard klassenfoto’s en pasfoto’s kunnen worden ingeplakt, ook voor bijvoorbeeld de foto’s van bepaalde feesten en/of bijeenkomsten is een plekje. Het papier in het boek is van goede kwaliteit om op te kunnen schrijven en plakken en met het leeslint is het gemakkelijk terug te vinden waar je bent gebleven. Een mooie herinnering voor later!

Meer informatie vind je hier.

Schoolfotoboek met naam – Stippelz

Het boek heeft het formaat van A4, de ringband zit aan de korte zijde. Dit schoolfotoboek bestaat uit 50 bladzijden (incl. voor- en achterkant). De voor- en achterkant van het schoolfotoboek zijn voorzien van een transparante sheet, dit beschermt het schoolfotoboek tegen beschadigingen, zodat het lang meegaat. De pagina’s van het schoolfotoboek zijn 350 grams dik kwaliteitspapier, dit is vergelijkbaar met een kaart. Aan het begin van het boek is er ruimte voor 12 pasfoto’s, van groep 0-8 en eventueel voor de eerste 3 jaar van hun leven, denk aan een pasfoto van een legitimatiebewijs, of een eerder genomen pasfoto. Je kunt in totaal 11 groepen invullen, groep 0-8 en 2 extra als een kind bijvoorbeeld blijft zitten. De pagina’s hebben ronde hoeken, dus een stuk minder kans op ezelsoren. Per groep zijn er 4 bladzijden; 1 blz. voor vragen, 1 blz. voor een grote pasfoto, 1 blz. voor 2 leuke foto’s denk aan broertje/zusje / tekening of iets anders, en 1 blz. voor de groepsfoto. Om dit boek nog wat unieker te maken hebben ze ervoor gekozen dat ze deze verkopen met je eigen persoonlijke naam erop, dit doen ze door middel van een soort sticker (vinyl).

Meer informatie vind je hier.

Schoolfotoboek met naam – Glitz4Kids

Waar laat jij nu de schoolfoto’s van je kinderen, nog in de envelopjes of misschien een doosje? Voorin zet je de naam van je kind en de gegevens van de peuterspeelzaal / basisschool in en ernaast vind je plek voor de kleine pasfoto’s van je kindje, elke groep 1 foto zo kun je mooi in 1 oogopslag zien hoe je kleintje al is gegroeid! Je krijgt per schooljaar 6 pagina’s, hier kun je invullen het schooljaar, welke juf of meester je kind hebt / had en nog wat ruimte om iets over dit schooljaar te vertellen, bijvoorbeeld welke schoolreisje, wat je zoon / dochter leuk vond of juist niet. Hiernaast kun je een grote portretfoto kwijt of eventueel een andere leuke foto uit dit schooljaar. Op de pagina hierna vind je een grote witte ruimte, hier kun je kwijt wat je wilt, mijlpalen, stukje geschreven door de juf (mijn persoonlijke tip!) of in groep 8 wat teksten van vrienden en vriendinnen (als een soort yearbook idee) en dan natuurlijk de bekende klassenfoto op de volgende pagina, hieronder kun je kwijt wie wie is, dat weet je nu natuurlijk precies maar over een paar jaar misschien niet meer zo goed. Je krijgt genoeg invulbladen voor 12 groepen, en je vult zelf het schooljaar in dus blijft je kindje zitten of kleutert hij of zij wat langer dan is dat geen enkel probleem. De naam wordt met een sticker bevestigd.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Redactie Mamaliefde