Skip to Content

Wat gaat de tijd toch snel! Zo zet je het een beetje stil!

Wat gaat de tijd toch snel! Zo zet je het een beetje stil!

Natuurlijk zijn de slapeloze nachten soms zwaar, baal je stevig als het zoveelste griepje zijn intrede doet, en kun je ook die tandjes die doorkomen soms vervloeken. Maar aan het einde van de dag concluderen we toch allemaal dat de tijd wel héél snel gaat.

Waar de kleintjes eerst nog compleet van je afhankelijk waren, willen ze binnen een mum van tijd alle dingen zelf doen. Zeker wanneer we foto’s terugkijken realiseren we ons opeens hoe snel het allemaal gaat.

Wie verlangt er stiekem niet naar om de tijd af en toe gewoon even stil te zetten. Dit is helaas niet mogelijk, en er zit dan ook niets anders op dan zoveel mogelijk van het moment te genieten. Toch zijn er ook nog andere tips om de tijd een klein beetje stil te zetten. Hoe je dat doet? Hier een aantal goede tips. 

Leg het vast 

Het is wellicht een cliché maar leg echt alle leuke en mooie momenten vast van je kleintje. Misschien denk je op dit moment dat het niet heel belangrijk of indrukwekkend is, maar het zijn juist die kleine gestolen momentjes die het later bijzonder maken.

Hiervoor alleen al zou je de iPhone 15 kopen. De camera’s hiervan zijn namelijk van zodanige topkwaliteit dat je echt versteld zult staan. Natuurlijk is veel foto’s maken stap één, maar om het effect ervan echt te bestendigen is het slim om er ook iets mee te doen.

Met foto’s kun je tegenwoordig zoveel leuks doen, denk eens aan een digitaal (of juist ouderwets fysiek) fotoboek!

Creatief met foto’s 

Wanneer je foto’s maakt die van zo’n goede kwaliteit zijn als die van de iPhone 15, dan kun je zelfs foto’s van veraf van je kleine af laten drukken op een grote canvas zonder dat je ook maar een pixel ziet. Hang deze op en je zult vaak een glimlach op je gezicht krijgen.

Maar ook een leuke aftermovie samenstellen van een vakantie was nog nooit zo eenvoudig. Op de nieuwe razendsnelle software van Apple zitten gewoon al programma’s die je dat uit handen neemt.

Of wat denk je van het vullen van jaarboeken met foto’s is ontzettend leuk om te doen én te hebben. Hiermee leg je niet alleen iets vast voor de toekomst, maar sta je ook even stil bij de fase waar jullie nu in zitten. 

Kortom, maak echt volop foto’s en video’s van je kleine. Niet alleen leuk voor later voor jezelf, maar uiteraard ook voor je kind. Daarnaast doet het je ook weer even beseffen van de fase en het moment waar jullie je in bevinden.

Kies hierbij voor een toestel met topkwaliteit, dan weet je zeker dat je de komende jaren nog goed zit met je foto’s en je niet over tien jaar baalt van de slechte kwaliteit.

Oh ja, en af en toe een selfie; vergeet ook dat vooral niet! Want ook jij maakt je misschien vandaag druk over dat kleine rimpeltje of vetrolletje, iets waar je over tien jaar om lacht en dan pas ziet hoe mooi je vandaag bent. Dus de tijd kunnen we niet stil zetten, maar we kunnen vandaag wel vastleggen! 

Redactie Mamaliefde