Skip to Content

8 Subculturen op de middelbare school

8 Subculturen op de middelbare school

De middelbare school is een tijd van groei en ontdekking, waar jonge mensen zichzelf en hun plaats in de wereld beginnen te vinden.

Het is ook een tijd waarin subculturen ontstaan, waarbij groepen studenten met vergelijkbare interesses, waarden en uiterlijkheden zich verenigen. In dit artikel zullen we een aantal van deze subculturen bespreken, van emo’s tot nerds en jocks.

Emo’s

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Emo is een subcultuur die is ontstaan uit de punkrock- en indie-muziekscenes in de jaren ’90. Emo’s, ook wel bekend als emotional hardcore, omarmen hun gevoelens en delen deze door middel van kunst, mode en muziek.

Kenmerkend voor emo’s zijn zwarte kleding, piercings, tatoeages en een asymmetrisch kapsel met pony. Emo’s worden vaak gezien als gevoelig en introvert, en hun muziek behandelt thema’s als liefdesverdriet en depressie.

Nerds

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Nerds zijn studenten die sterk geïnteresseerd zijn in academische of intellectuele activiteiten. Ze zijn vaak obsessief bezig met onderwerpen als wiskunde, wetenschap en technologie, en blinken uit in hun kennis en begrip van deze vakken. Weer eens wat anders dan de leerlingen die heel berekenend zijn en tot de 6-jes cultuur behoren.

Nerds zijn ook vaak introvert en verlegen, en hebben moeite met sociale interactie. Ze dragen vaak kleding die gericht is op comfort en functionaliteit, in plaats van stijl.

Jocks

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Jocks zijn studenten die uitblinken in atletiek. Ze zijn fysiek sterk en behendig, en hebben vaak een dominante positie op de middelbare school. Jocks worden vaak gezien als populair en zelfverzekerd, en ze hebben vaak veel sociale invloed. Ze dragen vaak sportkleding en jassen met het logo van hun team erop.

Goths

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Goths zijn een subcultuur die is ontstaan uit de post-punk en new wave muziekscenes in de jaren ’80. Goths hebben een donker, melancholisch imago en dragen vaak zwart, kant en lederen kleding.

Ze hebben een voorliefde voor de gotische esthetiek, die wordt gekenmerkt door elementen als spitsbogen, kerkramen en grafmonumenten. Goths staan bekend om hun liefde voor literatuur, poëzie en romantische thema’s.

Skaters

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Skaters zijn studenten die gepassioneerd zijn over skateboarden en de skateboardcultuur. Ze dragen vaak baggy kleding, petjes en sneakers, en hebben een nonchalante houding. Skaters zijn vaak vriendelijk en open-minded, en houden van de vrijheid en creativiteit die skateboarden biedt.

Hipsters

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Hipsters is een subcultuur die zichzelf positioneert als alternatief en authentiek. Ze hebben een voorliefde voor kunst, cultuur en design, en houden van vintage kleding, ambachtelijke producten en indiemuziek.

Hipsters worden vaak gezien als elitair en pretentieus, en hun cultuur is bekend om zijn ironische houding en zelfbewuste humor. Ze zijn vaak te vinden in hippe koffietentjes, galerieën en platenzaken.

Gangsters

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Gangsters zijn studenten die zichzelf presenteren als stoer en gevaarlijk. Ze dragen vaak baggy kleding, bandana’s en baseballpetten, en hebben tatoeages en piercings.

Gangsters luisteren naar hiphop- en rapmuziek en identificeren zich met de straatcultuur en het leven van de ‘hood’. Ze hebben vaak een agressieve houding en zijn betrokken bij conflicten en geweld.

Preppies

8 Subculturen op de middelbare school - Mamaliefde

Preppies zijn studenten die zichzelf presenteren als stijlvol en chique. Ze dragen vaak poloshirts, truien en loafers, en hebben een nette en verzorgde uitstraling.

Preppies komen vaak uit welvarende families en hebben een voorkeur voor exclusieve merken en luxueuze accessoires. Ze zijn vaak betrokken bij clubs en verenigingen, en zijn gericht op hun toekomstige carrière.

Subculturen op de middelbare school zijn een manier voor studenten om zichzelf te uiten en te verbinden met anderen die vergelijkbare interesses hebben.

Hoewel sommige subculturen een slechte reputatie hebben en worden geassocieerd met negatieve eigenschappen, zijn ze allemaal uniek en bieden ze studenten de mogelijkheid om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat subculturen niet stereotype zijn en dat individuen in deze groepen allemaal uniek zijn met hun eigen persoonlijkheid en interesses.

Floortje