Skip to Content

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires

Op een gegeven moment kom je er niet meer onderuit en vraagt je kind om je telefoon of camera omdat ze zelf ook filmpjes willen maken, net zoals hun grote voorbeelden op youtube. Dan willen ze ook vloggen, challenges doen of pranks uithalen.

Mijn dochter is daar geen uitzondering op. En toen we begin dit jaar een go-pro leenden toen we verbleven bij Qurios Ameland en op zoek gingen naar de zeehondjes was ze om. Het was heel bijzonder om te zien hoe ‘natuurlijk’ ze gelijk met de camera om ging.

Nog nooit had ze er mee gelopen, maar ze wist gelijk hoe ze in de camera moest praten en de ‘kijker’ mee te nemen in haar avontuur. En ik stond erbij en ik keek ernaar.

Toen ze later dat jaar jarig was zijn we dus ook op zoek gegaan naar een action cam zodat ze meer filmpjes kan maken als ze dat zelf wil. Een tijdje keek ze er nauwelijks naar om, tot we in Egypte gingen snorkelen. Toen wilde ze graag zelf weer filmen.

Nu hebben we geen go-pro gekocht, dat vond ik toch iets teveel van het goede als verjaardagscadeautje dus zijn we op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief die toch mooie beelden opneemt.

Er zijn echter nog veel meer action cams dus deel ik graag de volgende tips; van de GoPro tot de VTech kidizoom en alles daar tussen in.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een action cam?

Als je een action cam aanschaft zijn er een aantal dingen naast de prijs die handig zijn om mee te nemen in de afweging waar je voor kiest. Dit zijn onder andere;

  • Resolutie; De resolutie heeft betrekking op de kwaliteit van het beeld. Hoe hoger de resolutie; hoe hoger de kwaliteit. Tegenwoordig zijn Full HD en Ultra HD erg gangbaar. De framerate geeft aan hoeveel frames er per seconde wordt gefilmd en dus ook of je in slow motion kan afspelen.
  • Megapixels; Daarnaast is het goed om rekening te houden met het aantal megapixels; hoe meer megapixels hoe hoger de kwaliteit van foto’s die je maakt en hoe scherper ze zijn. Er zijn ook action cams beschikbaar met een time lapse functie zodat je meerdere foto’s achter elkaar kan maken.
  • Beeldstabilisatie; Zeker als je films in een actie moment is beeldstabilisatie erg belangrijk. Daardoor worden de ergste schokken voorkomen in het beeld en is het veel prettiger om naar te kijken en krijg je scherpere beelden.
  • Connectiviteit; Op welke manier kan je een connectie maken met de action-cam; moet je ze met een kabeltje er vanaf halen. Of zit er een geheugenkaartje in of is het mogelijk om gebruik te maken van technieken zoals Wifi, Bluetooth of NFC waarmee je draadloos je bestanden kan delen.
  • Accessoires; Welke accessoires worden er standaard bij geleverd of kan je er los bij gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een case om onderwater te filmen (maar ook handig is voor kinderen om krassen te voorkomen, al kan dat wel invloed hebben op het geluid), een selfie-stick, maar ook een standaard om hem op je fiets of helm te monteren etc. Het heet tenslotte niet voor niets een action cam ;-)

GoPro HERO 8

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires - Mamaliefde

De GoPro HERO 8 Black is de meest veelzijdige en schokvrije HERO action camera ooit. Het slanke ontwerp past beter in je zak dan ooit, en dankzij de ingebouwde inklapbare plaatjes kun je binnen enkele seconden van bevestiging wisselen.

En met de optionele Media Mod beschik je over ultieme uitbreidingsmogelijkheden voor meer verlichting, professionele audio en zelfs een ander scherm: ideaal voor vloggen.

Laat je verrassen door de baanbrekende HyperSmooth 2.0- stabilisatie met indrukwekkende slow motion.

Eken H9R

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires - Mamaliefde

De EKEN H9R Action Camera is de enige camera in deze prijsklasse met de originele topkwaliteit OmniVision Chipsensor 4689 voor geweldige beeldkwaliteit.

De 4K Ultra HD en supercompacte lichtgewicht Action Camera EKEN H9 met WIFI functie en HDMI aansluiting is qua vormgeving en functionaliteit afgeleid van de GoPro Hero 4’S.

De compacte afmeting is hetzelfde. Ook zijn alle accessoires uitwisselbaar met GroPro. Met de beschikbare app, zet je jouw video’s gelijk over na je telefoon of tablet.

Met de app kun je jouw camera volledige op afstand bedienen. Daarnaast wordt deze action cam met een heel uitgebreid accessoires pakket geleverd van een selfie stick tot een waterdichte behuizing en een reserve accu. Deze hebben wij na veel vergelijken gekocht.

Nikkei Extreme X4S

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires - Mamaliefde

De Nikkei Extreme X4S is een Full HD action cam (1080p). Deze betaalbare action cam wordt geleverd met een waterdichte behuizing en een tal van aansluitmogelijkheden, waardoor je overal kan filmen, zelfs onderwater.

Het enige wat je nog nodig hebt is een opslagkaart om je onvergetelijke avonturen op te kunnen slaan. Met de ExtremeX4S neem je Full HD op met 60 frames per seconde.

Kies voor het maken van heldere en gedetailleerde foto’s of film jou te gekke stunts in slowmotion. Via de app kan je de ExtremeX4S bedienen met je eigen smartphone.

VIZU Extreme X8S

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires - Mamaliefde

De Vizu Extreme is jouw vriend als het aankomt op het filmen van actie. Film in 4k met 30 frames per secondes. Wil je slo-mo’s maken? Geen probleem! Je kan je beelden ultra traag maken door te filmen in HD Ready. 

De beeldhoek van 170 graden zorgt ervoor dat je altijd de juiste shot te pakken hebt en door de 16 megapixel sensor maak je prachtige foto’s.

Door de beeldstabilisatie worden je video’s niet te schokkerig. Dit kan je terug zien op het schermpje op de X8S. Je kan bovendien gemakkelijk je beelden delen op social media door de Wifi.

Hiermee stuur jij je beelden gemakkelijk naar je smartphone. Door de waterdichte behuizing kan je duiken tot maar liefst 60 meter. Je krijgt bovendien meteen een aantal mooie accessoires.

SQ11 Sports HD DV camera

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires - Mamaliefde

Dit is de goedkoopste en de kleinste camera in dit overzicht. Deze action camera is ideaal voor op reis, maar ook voor in de auto fiets scooter.

VTech Kidizoom Action Cam

Action camera kind; van go pro tot kidizoom met pakket en accessoires - Mamaliefde

Gebruik de waterdichte behuizing en de drijvende handgreep om foto’s en video’s te maken tijdens het zwemmen of bevestig de camera op je fiets of skateboard en leg al je spannende avonturen vast, waar je ook bent!

Deze stevige camera heeft een kleurenscherm en kan zelfs video’s versneld, vertraagd of achterstevoren afspelen. Ook is het mogelijk om stop-motion video’s en interval foto’s te maken.

Wees creatief en maak gebruik van coole effecten, kaders en filters. De Action Cam HD bevat ook leerzame spellen voor nog meer speelplezier! Inclusief 9 accessoires.

Linda van Aken