Als je kindje is geboren, vragen veel vrouwen zich af: ‘Wat doe ik aan in het kraambed’. Sommige lucky ones lijken de zwangerschapskilo’s meteen kwijt te zijn. Maar voor de meesten vrouwen die dit niet hebben, wees gerust. Het heeft echt tijd (en in mijn geval beweging en letten op voeding) nodig om weer in je kleding van voor de zwangerschap te kunnen.
Misschien word je wel een beetje onzeker van je moederlijf. Want hoe prachtig je kindje ook is, eerlijk is wel.. je lijf is anders. En dat geeft helemaal niet! Wat voor kleding is nu fijn voor na de zwangerschap?
Tip: Zwangerschapskleding niet meteen weg doen
Oké deze wist ik niet toen ik van mijn oudste was bevallen. Ik werd ingeleid en had de avond ervoor voortvarend al mijn zwangerschapskleding al per post naar een familielid in het noorden opgestuurd. Tja.. niet heel fijn.
Mijn tip zou zijn om je zwangerschapsbroeken en shirts / truien nog even te bewaren. Voedingsshirts zijn sowieso handig als je borstvoeding geeft. Maar zwangerschapskleding is daarnaast ook nog eens comfy, zit niet strak en er zit elastiek in. Fijn!
Tip: verwen jezelf met comfy kleding in je kraambed!
Van dat dikke maandverband in je broek, borsten die kunnen lekken, een beurs lijf.. Het kan er allemaal bij horen. Wees lief voor jezelf! Kies voor kleding die lekker zit. Die superstrakke skinny jeans komt heus wel weer een keer. Weet dat als jij je lekker voelt, je dit ook uitstraalt.
Onderbroeken
Niet heel sexy, zijn ze ‘oma’ onderbroeken, maar ze houden wel het maandverband op hun plek. Daarbij zijn ze hoog en dat kan ook fijn zijn als steun voor je buik.
En weet dat niemand ze ziet en dat het voor even is.. Of voor langer als ze bevallen, who cares. Strings komen vanzelf wel weer als je lichaam een beetje heeft kunnen herstellen.
Tip: bestel een maatje groter dan voor je zwangerschap (of 2).
Vrouwenboxers
Liever een vrouwenboxer? Deze Björn Borg vrouwenboxers zijn ideaal omdat ze zwart zijn, vind ik. Bloedverlies zie je dan een stuk minder. Daarnaast zijn ze van katoen en ademend. Fijn, ik heb het idee dat het ook helpt tegen ‘geurtjes’ als ze van katoen zijn.
Bh’s
Als je borstvoeding geeft kan een speciale voedings-bh heel handig zijn, die heeft een clipje die je makkelijk open kan maken om je kindje te voeden en jij je niet half hoeft te ontbloten.
Er zijn ook speciale voedingsshirts te koop. Geef je geen borst (meer) dan kun je weer een gewone bh , die je bijvoorbeeld bij Lascana koopt, dragen, wel is het handig als deze een maatje groter zijn want ze zullen vanwege de melkklieren nog wel even opgezwollen zijn. Zorg ook voor een goede ondersteuning op de onderrug.
Pyjama
Verwen jezelf met een lekkere pyjama. Even geen sexy niemendalletje, maar één die lekker zit en de boel wat bedekt met alle kraamvisite om je bed heen.
Iedere pyjama van de Hema kan ik aanbevelen eigenlijk. De stof is zacht, blijft goed na lang wassen en vaak in katoen. Deze pyjama heeft een joggingbroek en bijpassend truitje. Zit heerlijk!
Meerdere harembroeken
Zowel in lange als korte variant te krijgen, de harembroeken. Doordat er veel elastiek in deze broek verwerkt is, valt deze niet alleen mooi maar zit hij ook nog eens lekker. Tip: koop er meerdere zodat je om de dag een andere aankunt.
Uit het kraambed kleding:
En dan vertrekt de kraamverzorgster. Ik snap goed dat je dan niet telkens over straat wilt in je pyjama of harembroek. Wat kun je dan aan als kleding?
Jurken
Kijk eens voor een mooie jurk. Betaalbaar en met een fijne pasvorm! Soepel, losvallend zoals een empirejurk met een vrolijk patroon op de jurk.
Naast de empirejurk is ook de midi-jurk een geschikt kledingstuk. Doordat het accent met een ceintuur onder je borsten ligt, krijgt je buikje niet de nadruk en staat toch heel vrouwelijk.
Daarbij raad ik aan om onder de jurk een legging met hoge pijpjes te dragen of de zogenaamde snagtights, dit voelt gewoon als een tweede huis en is niet een extra laagje. Dit voorkomt dat irritante (en pijnlijke soms) schuren van je bovenbenen.
Eventueel kun je nog talkpoeder aan de binnenkant van je dijen strooien als het heel heet is en je last hebt van schurende benen.
Een voorbeeld van een broekje met hoge pijpen voor onder je jurk, kun je bij het corrigerend ondergoed vinden. Deze is over het algemeen in meerdere basiskleuren te vinden en geeft meteen steun aan je buik!
Tregging
Neem je een legging en een broek samen, dan krijg je een tregging. Een stuggere vorm van de legging. Maar ideaal voor na je zwangerschap! En helemaal als je last hebt van je knip of keizersnede.
Wat denk je bijvoorbeeld van een leather look tregging? Ziet er heel strak uit maar valt een stuk soepeler!Of leuk in het voorjaar een lichte kleur spijkerstof!
Blousejurk
Een blousejurk is ook een fijne outfit voor na de zwangerschap. Draag hem nonchalant, ben je meer afgevallen dan kun je de blouse ook nog aan één kant naar binnen vouwen. Kies daarbij voor een soepel vallende blousejurk.
Soepelvallende tops
Als je op je tregging een soepelvallende top kiest, dan heb je een direct een leuk setje. Zo heb je snel een nieuwe look met dezelfde kledingstukken!
Shoppen na bevalling
Ga je shoppen na je bevalling? Neem dan iemand mee die lief voor je is en je goed kent. Het is absoluut niet gek als je een beetje onzeker bent over je lijf. Je lijf heeft veel veranderingen ondergaan en het mooiste ooit gegeven. Je kindje. Dat je buik slapper kan zijn, who cares.
Zoek kleding uit waar jij je fijn in voelt en omring je met positieve en fijne mensen. Dan straal je waar je ook in loopt!
Kraamweek
- Kind geboren; wat regelen?
- Kennismaking kraamverzorgster
- Kraamverzorgster taken
- Kraampakket wat zit er in?
- Hulpmiddelen kraamtijd
- Geboorteversiering binnen en buiten
- Kraamhotel Nederland
- Eerste nacht & week met baby
- Eerste kennismaking baby met broer of zus
- Tips verzorging pasgeboren baby
- Tips broer / zus betrekken tijdens kraamweek
- Hechting baby & ouder
- Kraamtradities & geboorterituelen
- Kraamvisite tips; wanneer & hoe lang
- Babyborrel of kraamfeest organiseren
- Huid op huid baby
- Kleding voor na bevalling
- Colostrum
- Ontlasting baby
- Oxytocine gelukshormoon
- Lijkt baby op vader of moeder?
- Kraamtranen na bevalling
- Baby blues
- Postpartum kraambehandeling
- Newborn fotoshoot
- Geboorte traktaties
- Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG)
- Zwangerschapsverlof
- Ouderschapsverlof
- Geboorteverlof / partnerverlof
- Geboortekaartjes voorbeelden & teksten
- Geboortekaartjes trends
- Leuke geboortekaartjes
Ontzwangeren
- Ontzwangeren symptomen en klachten
- Kleding voor na bevalling
- Postnatale depressie of babyblues
- Postnatale depressie ervaringen
- Kraamtranen na bevalling
- Burn-out na bevalling
- Seks na bevalling
- Eerste menstruatie na bevalling
- Vruchtbaar na bevalling?
- Zwangerschapsincontinentie
- Zwangerschapdementie
- Hoofdpijn na bevalling
- Haaruitval na bevalling
- Gezond gewicht na bevalling
- Buik na bevalling
- Verwijde vagina na bevalling
- Populaire cosmetische ingrepen na bevalling
- Sporten na bevalling
- Thuis sporten na bevalling
- Verandering relatie na bevalling
- Ouderschapsverlof
- BSO: Diverse varianten naschoolse opvang voor schoolkinderen - 22 August 2024
- 37 Babyshower spelletjes & activiteiten; van opdrachten tot raadspelletjes of creatieve herinneringen - 18 February 2024
- Zwangerschap geheim houden en verbergen - 1 October 2023