Skip to Content

Geboortekaartjes trends

Geboortekaartjes trends

Zelfs nu men over het algemeen steeds minder post verstuurd omdat het digitaal gaat, blijven geboortekaartjes populair. Een digitaal kaartje is tenslotte niet hetzelfde als een kaartje dat je kunt vasthouden, bekijken en bewaren.

Geboortekaartjes zijn voor veel mensen toch nog een tastbare herinnering om het nieuws van de geboorte te verkondigen of te bewaren. Hoe de geboortekaartjes vormgegeven worden is wel erg trendgevoelig. Waar het vroeger nog een eenvoudig kaartje was met de basic tekst en al dan niet een foto, worden het nu kleine kunstwerkjes.

In de trends van dit jaar vind je onder andere Scandinavische invloeden terug. Maar ook rustic chic en zacht pastel of knallende kleuren zijn dit jaar erg populair. Natuurlijk blijven foto’s op een geboortekaartje erg populair!

Bij de geboortekaartjes van Cottonbird zie je al deze trends terug komen. Deze kaartjes zijn ook van zeer hoge kwaliteit!

Geboortekaartje met foto

Geboortekaartjes trends - Mamaliefde

Foto’s blijven het nog altijd zeer goed doen in de geboortekaartjes. Je bent tenslotte heel erg trots op de baby en wil die het liefste aan iedereen laten zien.

De meeste laten een foto van de pasgeborene maken bij de fotograaf maar je kunt dit ook gerust zelf doen als ouders. Dit is ook een mooie herinnering voor de ouders en familie en vrienden als je het kaartje later nog een keer in handen krijgt.

Ook leuk om te bewaren voor de kinderen zelf tot ze later groot worden.

Arty

Geboortekaartjes trends - Mamaliefde

Kies voor kleur want de wereld is al grijs genoeg! Vrolijke kleuren zoals geel, rood, blauw, groen en noem maar op. Kleuren maken de mensen vrolijk en goedgezind. En een geboortekaartje mag ook opvallen tussen de rest van de post!

Om de kaart nog wat extra cachet mee te geven ga je voor een tekst in een kleur dat schreeuwt om aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie geel en blauw, geel en rood of blauw en geel en groen en geel. Dit jaar mag kleur het leven wat aangenamer maken.

Rustic Chic is vintage

Geboortekaartjes trends - Mamaliefde

Terug naar de natuur met een vleugje elegantie kun je deze stijl het beste omschrijven. Bloemen, bomen, dieren en vogels maken het kaartje af. Kortom beelden uit de natuur of kies voor natuurlijke kleuren zoals beige en allerlei beigetinten, bruin of groen.

Met rustic chic brengt je kaartje direct uitstraling.

Zacht pastel siert

Geboortekaartjes trends - Mamaliefde

Zacht pastel zoals oudroze en hemelsblauw, overgoten met een vintage sausje, gecombineerd met wit blijft steeds de romantische onder de geboortekaartjes. Gewoon simpel, eenvoudig maar zo veelzeggend zijn deze kaarten.

Om de geboorte mede te delen en de ingevoegde foto alles te laten zeggen want eenvoud siert. Pastel is ook geschikt als het niet jouw stijl is om uit te blinken met grafische ontwerpen of felle kleuren of omdat je deze zelf graag ziet.

Scandinavisch hygge

Geboortekaartjes trends - Mamaliefde

Typisch op deze kaartjes uit het Noorden zijn de afbeeldingen van dieren zoals een hert, egel, ijsbeer of konijn. Het speciale aan deze kaartjes is dat de kaart als een groot etiket is afgebeeld, bovenaan met een gaatje om een kleiner etiketje aan de hangen met de geboortedatum van het kind.

Deze kaartjes zijn ook heel eenvoudig aan te passen met een foto langs de binnenzijde van het pasgeboren kindje.

Afwerking kaartjes

Geboortekaartjes trends - Mamaliefde

Zoals andere jaren zie je veel verschillen in het formaat van de kaartjes alsook in de vorm. Het lettertype is ook verschillend naargelang je eigen keuze.

Dit jaar zal de aankondiging afgedrukt in goud of koperkleur weer heel populair worden. Ook voor de enveloppen kan men kiezen uit wit, kleurtjes of bedrukt met motiefjes.

Persoonlijke toets aan geboortekaartjes

Niets is zo moeilijk als een kaartje te kiezen voor de geboorte van zoon of dochter. Er bestaan zo veel soorten en mogelijkheden dat het al snel een onmogelijke opgave wordt. Het beste is gewoon even na te gaan wat je juist wilt.

Opvallend, klassiek, modern of rustiek allemaal opties die de keuze al iets makkelijker maakt. Ook of het voor een meisje of jongen is, kan al de keuze wat beperken.

Alhoewel er niet echt meer wordt opgelet tegenwoordig.

Tot slot kiezen veel ouders er voor om de eigen persoonlijkheid uitdrukken in het kaartje. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Gedichtje: Een gedichtje plaatsen dat zegt wat je bedoelt. Je kan eentje kiezen online of je kan er zelf eentje schrijven.
  • Tekst: Een zelfgeschreven tekst op het kaartje maakt het ook echt af. Beschrijf je gevoel als het ware op het kaartje opdat mensen in je blijdschap kunnen delen.

Een kaartje waarin deze factoren zijn verwerkt, kan niet anders dan uniek zijn.

Omschrijving van de afbeelding

Redactie Mamaliefde