Skip to Content

Sinterklaas; surprise ideeën volwassenen

Sinterklaas; surprise ideeën volwassenen

Met volwassenen Sinterklaas vieren blijft gewoon leuk! Natuurlijk moet je er dan wel iets meer van maken dan enkel cadeautjes uitpakken. Een beetje humor erbij is eigenlijk onmisbaar. Een manier om dat te doen is natuurlijk het maken van surprises. Maar ja, wat is dan een leuke surprise voor een volwassene? Laat je inspireren door de onderstaande ideeën!

Een pianist

Het muziekinstrument namaken dat iemand speelt is een prima idee. Bij een pianist maak je dan dus een leuke piano. Met twee kartonnen dozen die je zwart maakt en knijpers die je als toetsen gebruikt ben je al een heel eind op streek! Uiteraard zorg je voor bladmuziek en vanzelfsprekend is dit een Sinterklaasliedje…

Het kan ook zonder knijpers, maar gewoon getekend. Wel zo makkelijk.

Een ouderwetse pick-up

Stamt de ontvanger nog uit de tijd dat er geen cd’s waren? Dan is een pick-up misschien wel leuk voor hem, als hij (zij) natuurlijk wel van muziek houdt. Nu zijn er tegenwoordig natuurlijk ook weer lp’s te koop, dus heeft de ontvanger om een lp gevraagd? Dan is dit uiteraard ook een heel leuk idee! Je kunt de echte plaat dan onderin de doos (de onderkant van de pick-up dus) verstoppen.

Een biertap

Tja, voor iedere kroegtijger is dit een toepasselijke surprise! Het zal wel even tijd kosten om te maken, maar dan heb je ook wat! Je kunt dit maken met dozen en dit met een zilverkleurige verf beschilderen of gewoon simpel beplakken met foliepapier of iets dergelijks. Plak er bierviltjes op van zijn favoriete biermerk. Reken maar dat het leuk gevonden wordt.

Een kopje thee?

Geen kroegtijger maar een theeleut die je getrokken hebt? Dan maak je toch een grote theekan met een theekopje! Dat kan op veel manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van hout? Ben je handig met figuurzagen? Leef je dan maar uit! Te ingewikkeld? Dan maak je het toch gewoon van stevig karton?

Een ander voorbeeld is dan ook gemaakt van karton. En die ziet er toch ook heel mooi uit!

Een kaptafel

Een kaptafel maken is niet ingewikkeld. Zoals bij veel surprises kom je al een heel eind met dozen en de juiste kleuren papier. In dit geval zorg je voor een klein spiegeltje om erop te plakken. En enkele kleine accessoires voor op de kaptafel. Heb je nog van die heel kleine proefverpakkingen liggen van parfum, bijvoorbeeld? Als dit leuke verpakkingen zijn, kun je ze hiervoor gebruiken.

Lekker in bad

Gaat de man of vrouw graag naar de wellness? Of zit de persoon lekker graag in zijn eigen bad? Maak een bad met ‘sop’ en overige extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een Barbie als persoon in het bad, kleren die voor het bad liggen, wat accessoires op de rand van het bad. En ook leuk: onder het bad maak je dus een ondergrond die groter is, waar je onder andere die kleding op zou kunnen vastmaken. Zorg dat die ondergrond ook lijkt op een echte badkamervloer door voor een tegeltjespatroon te kiezen!

Gereedschap

Voor de harde zwoegers onder ons is gereedschap een toepasselijke surprise. We hebben hier de striptang. Maar je kunt natuurlijk ook een hamer, een zaag of wat voor gereedschap dan ook kiezen. Hoe groter, hoe mooier!

Een wc-borstel als mascara borsteltje

Humor hadden we het in het begin over. Een wc-borstel als sinterklaassurprise zal vast voor het activeren van je lachspieren zorgen! Alleen is het niet bedoeld als wc-borstel maar als megagroot mascaraborsteltje. Dit wordt dus gemaakt van die echte wc-borstel en de houder van Pringles-bussen. 

Wel een wc

Goed, dan toch maar wel een lachwekkende surprise wat met een wc te maken heeft…Het toilet zelf als surprise geven. Natuurlijk met nepdrol! Tja, je vindt het leuk of juist helemaal niet. Aan jou om in te schatten hoe de ontvanger hierop zal reageren!

Meneer de Uil

We gaan lekker terug naar onze jeugd. Beetje sentiment mag ook wel, toch? Meneer de Uil kwam in mijn jeugd op tv en ik zou hem heel leuk vinden om te krijgen. Ziet er ingewikkeld uit, maar dat valt alles mee. Want je hoeft alleen maar de vormpjes uit de juiste kleur vilt te knippen en deze op de juiste plek op te plakken. Maak een standaard erachter zodat Meneer de Uil kan blijven staan. In dit voorbeeld staat hij op een tak. Je kunt bijvoorbeeld in die tak het pakje stoppen. Of achterop/in de standaard. 

Camper in het klein

Wie droomt er niet van een camper? Weet je dat het de droom van de ontvanger is? Dan moet je dit gewoon wel maken. Een leuke kleine camper! Heeft hij of zij juist een camper waar ze graag mee op stap gaan? Dan wordt het nog leuker als je zijn/haar camper probeert na te maken. Even stiekem voor foto’s zorgen dus, zodat je goed kunt zien hoe de camper eruitziet.

Netflix

Heb je een echte bankhanger getrokken bij de lootjes? Is hij of zij een groot fan van Netflix of iets soortgelijks? Dan maak je toch een tv, waar je die zender opzet? Natuurlijk met afstandsbediening, want deze persoon wil immers niet van die bank af… Weet je welke tv hij heeft? Dan maak je die na en je hebt helemaal succes met je surprise!

BBQ

Mist de man of vrouw die BBQ-feestjes in de winter? Dan maak jij toch een BBQ als sinterklaassurprise? Succes verzekerd. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Met diverse extra’s zoals de sausflessen en bijvoorbeeld broodjes en fruit (zoals op het voorbeeld), maar je kunt natuurlijk prima je eigen ideeën hierbij uitvoeren. Flessen drank, enkele toetjes, schalen met iets erin… Het is wel leuk als je ook het smeulende vuurtje probeert na te maken. Je zou ook nog kunnen denken aan borden en bestek om ergens een plekje te geven.

Wil Cats
Volg me via: