Skip to Content

Sinterklaas op bezoek thuis; tips voor huren maar ook bezoek zelf

Sinterklaas op bezoek thuis; tips voor huren maar ook bezoek zelf

Hoor wie klopt daar kinderen…. Een bekend Sinterklaasliedje en wat is het dan leuk als er ook echt geklopt wordt en Sinterklaas voor de deur staat! Hoe pak je dat aan en wat doe je tijdens zo’n bezoek? En wat is een ander geschikt alternatief, voo als een bezoekje waarschijnlijk te spannend wordt gevonden door je kind(eren)?

Sinterklaas op bezoek thuis

Natuurlijk kun je hier een eigen invulling aangeven, maar zorg wel dat het in goed en duidelijk overleg is met de ingehuurde Sint en zijn team. Een beetje standaard gaat het zo:

  • Er wordt gezongen voor Sinterklaas
  • Sinterklaas heeft voor iedere aanwezige een praatje met grappige anekdotes (die jij dus aan hem geven moet voor die tijd)
  • Hij kan alvast iedereen een pakje geven of hij meldt waar de pakjes liggen. Komt hij al eerder langs dan pakjesavond, dan kan hij iets zeggen over wanneer de schoen gezet mag worden.
  • Pakjes uitpakken doe je als Sint weg is, want anders is er geen aandacht meer voor hem. En dat is toch een beetje jammer…
  • Om die reden kun je ook beter niet te veel poespas uithalen met eten en drinken. Of Sint moet eigenlijk wel iets lusten… Maar voorkom nare dingen en serveer dus gewoon geen alcohol!

Tip: zorg dat je telefoon of camera vol is zodat je leuke filmpjes of foto’s kunt maken!

Het is natuurlijk helemaal leuk als Sint weet hoe de kinderen heten! Je kunt hem een foto sturen met de naam of noem zelf onopvallend de namen op. Bijvoorbeeld dat je even vraagt of Willem de deur dicht doet of Lucia bij je komt zitten. Je kunt ook even vragen aan Sinterklaas wat hij daarin het fijnste vindt.

Voor Sinterklaas moet er eigenlijk wel een mooie stoel zijn. Versieren klinkt heel aanlokkelijk, maar houd het dan bij een paar mooie ballonnen. Crêpepapier, bijvoorbeeld, kan zorgen voor vlekken in zijn mooie gewaad! Stoelen voor pieten kan, maar eigenlijk is het ook wel leuk als die noodgedwongen op de grond gaan zitten of bij jou op schoot…

Heb je huisdieren in huis? Overleg dan even met Sint waar je die laat. Niet alleen omdat ze misschien bang of allergisch zijn, maar ook omdat haren op je kostuum niet echt mooi staat bij het volgende bezoek. En veren en andere zwiepende attributen zijn heel leuk om mee te spelen voor katten, met alle gevolgen van dien.

Overleg ook of er wel of niet gestrooid wordt. Vind je het zelf niks? Dan kun je ook vragen of het in leuke zakjes verpakt mag worden. Kunnen zij dat niet bieden, dan zou je dit ook zelf kunnen doen en dit onopvallend aan de pieten geven bij binnenkomst.

Bezoekje van de Sint is nog leuker als ook opa en oma erbij mogen zijn!

Sinterklaas huren of een bekende vragen?

Ergens in september of oktober beginnen Sinterklazen al advertenties te zetten waarbij ze laten weten dat ze in te huren zijn. Meestal met een paar Pieten erbij. Iedere Sint heeft natuurlijk zijn eigen manieren van doen, maar hoe weet je nu of hij het ook leuk doet?

Dat is meteen het nadeel van het inhuren van een onbekende Sint. Zelf een Sinterklaaspak kopen (hier) en een bekende vragen om dit aan te trekken kan natuurlijk ook. Hij weet veel meer van jullie en jij weet in ieder geval wie je in huis haalt.

Alleen: hij heeft geen ervaring als Sint en dat heeft die ingehuurde Sint (waarschijnlijk) wel. Een ander nadeel kan zijn dat je kind de Sint herkent, want geloof me, ze zijn slimmer dan je denkt. Kies je voor de veiligheid dus toch maar voor een professionele Sinterklaas? Dan hebben wij tips om een keuze te maken.

Tips om een leuke Sint te vinden

Iedere Sint en Piet zal zeggen dat zij het gezellig maken en dat ze ervaring hebben. Je hebt er veel meer aan om van mensen waar ze geweest zijn te horen dat het leuk was. Reviews zijn dan ook fijn om te kunnen lezen. Maar ook dat zegt niet alles, want ook daar kan vriendjespolitiek bij aan te pas komen. Hoe pak je het dan aan?

Vraag eens om je heen wie anderen uitgenodigd hebben en of dit bevallen was. Begin hier al ruim op tijd mee, zodat je kans maakt om die Sinterklaas dan nog te kunnen strikken!

Wat wil je zelf dat het Sintteam komt doen? Heb je genoeg aan alleen een Sint en een piet of is een muziek spelende Piet bijvoorbeeld wel een leuke extra toegevoegde waarde?

Zoals gezegd: begin vroeg met zoeken en reserveren! Vaak zijn ze zo vol. En wie dat niet is, is dan duidelijk niet gewild of nog niet bekend…

Maak duidelijke afspraken qua tijdstip, tijdsduur en wat de Sint allemaal verwacht. Vaak wordt er afgesproken hoe de Sint de informatie krijgt en voor wanneer en of hij cadeautjes uitdeelt. Of meldt hij bijvoorbeeld dat de cadeautjes ergens liggen als hij vertrekt?

Natuurlijk zijn tegenwoordig Sinterklazen gewoon online te vinden. Misschien adverteren er ook nog in de plaatselijke weekbladen. Voordeel van online is dat je vaak foto’s erbij kunt zien en soms ervaringen van anderen kunt lezen.

Alternatief voor huisbezoek; Video van Sint

Sinterklaas echt op bezoek hebben maakt het feest nog veel leuker. Maar er zijn genoeg kinderen voor wie dat nou net te spannend is. Of misschien kan je simpelweg nergens een leuke Sint vinden of zitten ze allemaal al vol. In die gevallen is er een ontzettend leuk alternatief: een video boodschap van Sint ontvangen.

Kun je natuurlijk zelf in elkaar flansen door iemand te vragen uit je kennissenkring die als Sint je kind wil toespreken via een filmpje. Maar let ook nu op dat hij niet herkend kan worden!

Er zijn ook bedrijven die dit voor je doen. Je stuurt dan wetenswaardigheden op over het kind of het hele gezin en Sint zal zijn toespraakje houden waarbij dit voorbij komt. Een heel leuk alternatief voor een echt bezoek! Google maar eens op videoboodschap Sint en er komen meerdere manieren naar voren.

Wil Cats
Volg me via: